SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 2 Bin Civarında Daire Kiracı Bekliyor" İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, yüksek kiralardan dolayı vatandaşların konteynerde kalmayı tercih etmesi nedeniyle Malatya’da şuanda yaklaşık 2 bin kiralık evin bulunulduğunu, kira fiyatlarının düşmeye başladığını, Kasım-Aralık ayından sora bu düşüşün daha da artacağını açıkladı.

Özgül yaptığı açıklamada, “6 Şubat depreminde sonra kiraların tavan yaptığı bugünkü kiraların Malatya ekonomik şartlarına göre çok yüksek olduğunu bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını ve yüksek kira rakamlarının talep edildiğini defaten belirtmemiz ve  ‘ev kiralamayın konteyneri tercih edin’ şeklindeki çağrılarımız yerini bulmaya başlamıştır.” dedi.

Oda başkanı, “Bugünkü tespitlerimizde ilan sitelerinde yaklaşık Malatya'da 2 bin civarında kiralık stokta daire kiracı beklemektedir.  Anlaşılıyor ki vatandaşlar güvenli olmayan konutları kiralamaktansa konteynerde kalmayı tercih ediyor. Malatya’da kira rakamlarında düşmeler gözükmektedir. Artık aylık 4000 TL’ye kiralık daire bulunabilmektedir. Önümüzdeki Kasım-Aralık ayında TOKİ’nin deprem konutlarının teslimi ile Malatya’da kiraların daha da normalleşeceğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • #SadeceGerçekler (6 ay önce)
    10,12 bin lira kira isteyen ve emlakcina veren üste yıllık aylık belli peşinat isteyen sözde malatyalilara diyeceğim sizin yatacak yeriniz yok ; #VicdansızSözdeMüslümansınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bolluk ve bereket şehri malatyadan bir vatandaş (6 ay önce)
    Kaçı sağlam acaba ahır olan yerleride sayıyormusunuz ,adam dağın başında ahırdan bozma kapısı camı olmayan yere 6500 kira istiyor gene o hayır nimet ağır hasardan çevirdikleri yerlerde 12 den başlıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • lütfü (6 ay önce)
    şakamısın nesin:)))))) harbiden şaka gibiler. Malatyada daireyi kim ne yapsın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Adem (6 ay önce)
    Dolar şoku gibi....hani meşhur dolar artışı sonrası bir akıl tutulması sonrası daha zalimi olan kur koruma şokuyla az aşağı çekilmesi ve sonrasını demeye gerek yok.iktidarın maalesef her şey de olduğu gibi uygulamaları sonrası ağa kahya hikâyesinde olduğu üzere.kısa süreliğine düşen kira haberiyle başkan halay ekibini çağırıyor.varolsun davul zurna ekibi hayde halay başına.günün sonunda bizim gibi ülke de pahalılığın tersine döndüğünü göreni gören varsa söylesin.neyse başkanımız halayın başına yakışır diye düşünüyorum.her şey gönlünüzce olsun.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • muhammed (6 ay önce)
    Peki ben başkana sormak isterim. Aranızda oturup konuşup kiraları yüksek tutmak için ortak sosyal medya gruplarınız var mı yok mu? Aynı şekilde evini düşük gösterenlere tepki gösteriyor musunuz yoksa emsal deyip onu destekliyor musunuz? Bence kimse sizin umurunuzda değil 1+1 eve 7-8 bin isteyen bir sistemin bozuk çarkının bozuk bir dişlisinden biri de siz emlakçılarsınız.!!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Kiralar keşke 1.000 TL ye düşsede siz söylediginize inanıyormusunuz peki.Nereye gitsek yüksek nereye taşınsak yüksek.en basiti çevre illerden bahsedelim Elazıgın nufusu az kiralar 8 den başlıyor sivas nufusu az öyle kayseri öyle batıya gitsek 15 den başlıyor.maraş hatay adıyaman deprem bölgesi aynı.Ülkemizde yükselipte inen ne var.Ben konteynırda kalıyorum kiralar o zaman 4-5 di düşecek düşecek dediniz bekledim 10 dan aşşagı adam akıllı ev yok daha neyi bekleyecegiz.devlet bütün şehirlerdeki ev sahiplerine yaptırım yapması gerekiyor başka yolu yok…
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Emrah (6 ay önce)
    12 ile 20 bin arasında istiyorlar asgari ücretli olarak yanında geçemiyoruz bu fiyatlara bin liralyı geçen aidatlarda dahil değil ve tahliye sözleşmesi ve memur olmayanada ev yok ev sahiplerinde vicdan kalmamış biran önce evler verilsede bu kiralıklar boş kalsa
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalıııı (6 ay önce)
    Çok güzel olmuş kimse konteynerden çıkmasın.Bu fırsatçı ev sahiplerinin elinde patlasın Allah korkusu olmayan akılları paradan başka hiçbirşeye çalışmayan ev sahiplerinden rabbim bizleri korusun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • depremzede (6 ay önce)
    4000 tl'ye bana kiralık ev bulsana memlekette 10.000 tlnin altında ev yok neyin peşindesin iktidar korkusu sizde allah korkusununda önüne geçmiş emlakçı tadıksa evin durumunu söylüyo tanıdık değilse orta yada ağırdan dönme evleri hasarsız yada hafif hasar olarak kiralıyolar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Fahri kayhanda gittim hemşire evini 16 milyara veriyi konteynırıma sobamı kurarım keyfime bakarım yılsonu tokilerde yapıldımı alsınlar evlerinde kendileri otursunlar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Aslan (6 ay önce)
    Malesef kira, konut ve arsa fiyatlarında fırsatçı mülk sahipleri kadar bazı fırsatçı emlakçılar da daha fazla komisyon için piyasayı olumsuz etkiliyor. Sonra fiyatlar astronomik düzeylere ulaşıyor.
    %69
    %31
    Yanıtla