SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 4.3'lük Depremin Olduğu Fay, MTA Canlı Fay Haritasında Yok'

'Malatya'da 4.3'lük Depremin Olduğu Fay, MTA Canlı Fay Haritasında Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da 17 Nisan'ın ilk dakikalarında, saat 00.09'da meydana gelen Battalgazi merkezli 4.3 büyüklüğündeki depremi oluşturan fayın MTA haritasında bulunmadığını bildirdi.

Prof. Dr. Naci Görür’ün  Tokat’ta 18 Nisan saat 18.11'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden önce yaptığı açıklaması şu şekilde:

“Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir.  Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir. Sevgiyle”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ali (1 hafta önce)
    Daha fay var mı yok mu bilmiyorlar depremi nasıl tahmin edecekler. Bizim akademi de diğer işlerden farksız. Çok ses az iş…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zafer (1 hafta önce)
    neyi bildiniz ki bunu da bilesiniz malatya depreminide bilememişlerdi atıyorlar tutarsa tutar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    17 Nisanda olan 4.3 büyüklüğündeki deprem Çelikhan Tekederesi arasında DAF üzerinde oldu. Bakınız Kandilli haritasına!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Bu fayın Çöşnük fayı olduğunu söyleyecek bilgisi yok. 10 adet yayında Çöşnük Fayı belirtildi.
    %67
    %33
    Yanıtla