SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

“Malatya’da Ciddi Bir Koordinasyonsuzluk Var”

“Malatya’da Ciddi Bir Koordinasyonsuzluk Var”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya’da ciddi bir koordinasyonsuzluk ve yetki karmaşası var. Bu nedenle hızlı hareket edilmiyor. Günlerdir yüksek sesle dillendirmemize rağmen yeni ticaret alanları belirlenip firmalara yer gösterilmedi. Kalan firmaların gitmemesi, gidenlerin de geri dönmesi için daha hızlı hareket edilmeli” dedi.

Ticari hayatın yeniden canlanması için daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “Yaşadığımız depremler şehrimiz ekonomisinde büyük bir yara açtı. Şehir merkezindeki esnafın ve tüccarın iş yerlerinin yüzde 80’i ya yıkık ya da ağır hasarlı. İlimizdeki ticari faaliyet yerle bir oldu diyebiliriz. Günlerdir ilimizin ticari hayatı için yüksek sesle dillendirdiğimiz hiçbir talep yerine gelmiyor. Bir an önce ayakta kalan firmaların iş yapmaya başlaması için yeni ticaret alanları belirlenmeli ve firmalara tahsis edilmeli. Üyelerimizin birçoğu yer tahsislerini bekliyor. Biraz daha bekler sonrasında da giderler, böyle olsun istemiyoruz. Bari kalan firmaları tutmak için ciddi adımlar atılsın. Ama ne yazık ki çözüm üretilmiyor. Malatya’da ciddi bir koordinasyonsuzluk var, yetki karmaşası var. Bu nedenle hızlı hareket edilmiyor. İstişareden uzak çalışma yürütülüyor. Malatya TSO olarak bugüne kadar sadece bir defa koordinasyon toplantısına çağırıldık. Bu şehrin ticaretinin ayağa kalması için, üyelerimizin toparlanması için bizlerin fikirleri alınmayacakta kimin fikri alınacak bunu da anlamış değiliz” dedi.

“Çarımız enkaz altında kaldı ama KÇÖ’DE yok”

Battalgazi İlçesinin Kısa Çalışma Ödeneğinden (KÇÖ) faydalanacak ilçeler arasında yer almamasını gündemine alan Başkan Sadıkoğlu, “İŞKUR’un web sayfasında kısa çalışma ödeneğinin uygulanacağı il ve ilçeler arasında Battalgazi ilçesinin yer almamasını anlamakta zorlanıyoruz. Yüzlerce üyemiz bizleri arayarak bu duruma isyan ediyor. Ticaretin merkezi olan çarşımız konum olarak Battalgazi ilçemizde. Çarşımız ekonomik ve sosyal yaşam olarak enkaz altında kalmış, felç olmuş durumda. Bu durumun acilen düzeltilmesini istiyoruz. Battalgazi ilçemizde bulunan işletmelerin kısa çalışma ödeneğinden faydalanamaması demek büyük göçlerin başlaması demektir. İlimizdeki karmaşıklığı bu durumda da görmek mümkün. Günlerdir bu konu hakkında bir açıklama dahi yapılmadı. Yetkililer bir an önce bu konuyu gündemlerine almalı ve gerekli açıklamaları yapmalıdır” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Kazım (1 yıl önce)
    İlin tüm yöneticileri istifa etsinler. Artık hiçbirini hiçkimsenin görmeye tahammülü yok bence. Kimsenin fazla tanımadığı ama işinin ehli insanımız iş başına getirilmeli. Düne kadar bir TSO seçimini bile herkes saçma sapan kampanyalar ve söylemler ile yaptı. Birilerinin Koltuk dertleri , zenginlik ve şahsi ikballeri yüzünden Malatya insanımız perişan oldu.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yakup (1 yıl önce)
    Sen depremden bu yana sanayi odası başkanı olarak ne yaptın sanayici için ne yaptın esnaf için ne yaptın Malatya TSO gibi bir kuruma yakışmıyorsun...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • İftira atma bilmeden. İlk gunden beri organize sanayı bolgesınde konteynırda yatıyor ve işgem depolarında halka kendi şahsi cevresının sagladgı yardımları dagıtıyor. Reklam yapmıyor bırılerının gozune sokmuyor diye mi iftira atıyorsunuz. İnanmıyorsanız dedigim adrese gidip bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Ağır hasar alıp,enkazı kaldırmayan tek il!Sahipsiz şehir!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Başkan aidatları silecekmisin 2023 de aidat almayacağız diye açıklama yap seni göreyim. Sen ne yaptın esnaf İçin aidatları sildin mi
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Adamlar köylere otobüs göndermiyor 2 aya yaklaştık. İşçiler bundan gelmedi fabrika kapandı...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • delicavus (1 yıl önce)
    Geliyor gelmekte olan... malatyanın ablaı vardı ne oldu? malatyanın abılerı vardı ne oldu? hepsi yok oldu:))) Uyanın artık uyanın görün artık. hepsi paçaları tutuşunca ilk kaçan onlar oldu!! Bu kadar kör olmayın. Sandıkta hadlerini bildirin. Sandıkta tokatı basın
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sahipsiz bir memleket.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Evet 1 aydan fazla oldu daha enkazlar yerde Acil yıkılacak binalar duruyor belediye valilik ne iş yapiyor gece gündüz çalışılması lazım iken
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Ne oldu Matim iş merkezini hızlı tadilat edip esnafı oraya yerleştirmeye çalışacakdınz
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yunus şahin (1 yıl önce)
    Şimdi diyelim esnafı topladılar enkazlar yıkık binalar bütün bunlar yerinde kalsın esnafı bir araya toplasın yer versin.Esnaf kime ne sâtacak siz necisiniz oda başkanı değilmisinz ne işe yarıyorsunuz aidat alıp oturmaktan başka ne yapıyorsunuz.İnsanlar tekrar gelecek ki ticaret olsun şuan çalışması gerekenler çalışıyor zayen.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Daha konteyneri geç çadır alamadık ..yok kaymakam vermiyor yok vali vermiyor...bu nasıl bir sistemdir...yazik
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Yazık güzelim memlekete
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Kardeşim milletin kafasını sokacak damı yok, vatandaş gelmezse kime ne satacaksınız, sen vatandaşı geri döndürmenin derdine düşki esnaf dükkan açtığında mal stacak adam bulsun. Halktan bahsetmeden sadece esnaf için talepte bulunmak bencillik değil belki ama inanın herkes yaralı olduğundan sadece bir grup, meslek veya köy kasaba her neyse toplumun herkesimini ilgilendirmeyen önerilerinizi bağırarak dillendirmeyin, insanları üzmeyin.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Şehit Fevzi (1 yıl önce)
    Başkan çok doğru söylüyor esnaf şuan çok zorda.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • OĞUZHAN (1 yıl önce)
    20 gün ortalıkta görüme şimdi gel dekş kordinazsyon bozukluğu var de herkes kimin ne iş yaptığını biliyor oğuzhan bey
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)OĞUZHAN isimli kullanıcı yorumuna
    Adam ilk günden beri sahada
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Oğuzhan Başkan ilk günden beri malatyadaydı
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Aynen herkes biliyor. Mesela Selahattin Gürkan’ın iş yapmadığını da herkes biliyor değil mi?
    %82
    %18
    Yanıtla