SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı

Malatya'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün milli iradeye el koyma girişiminin yıl dönümünde Malatya'da program düzenlendi. Deprem nedeniyle kent merkezinde yıkımların devam ettiği Malatya'da bu yılki amma programının adresi Sümer Park oldu.

Türkiye’nin 81 ilinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde şehitler anılırken, 15 Temmuz destanı ise hafızalarda taze tutuluyor. Sümer Park da yer alan etkinlik alanında gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası o karanlık gecede hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle gönderdiği görüntülü mesaj alanda dinlenirken şiirlerin okunduğu gece, protokol konuşmalarıyla devam etti. Mehter takımının mini konseri ile süren gecede etkinlikler çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından tüm camilerde sela okundu.

Etkinliğe Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Aktuğ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Umut Yalçın, Milletvekilleri Ihsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Badem, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il müdürleri, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • misafir (9 ay önce)
    yorumun niye yayınlamadı eleştiri ve olması gerekenler yoksa birilerinin işine gelmiyeyeceği içinmi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Çoğu gitti (9 ay önce)
    15 Temmuz gecesinin kahramanları olan Malatya halkının ne kadarı Malatya’da bilmiyorum. Ama o gecenin ilk direnen kahramanları valilik, emniyet, büyükşehir belediyesi ve jandarmadan yiğit insanların çoğu yada neredeyse tamamına yakını Malatya’dan gitti. Her kurum kendi hafızasında kahramanlar kim bilir. Ve hiç biri de ben o gece bunları yaptım ne dedi me dedirtti. Sadece üzerlerine düşeni vatan sevgisi ile yaptılar. Ve yollarına devam ediyorlar. Hepsinin yüreğine sağlık.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Barut (9 ay önce)
    15 temmuzda hiç ortalıkta olmayanların mikrofon başına geçip sahnelerde olması kendini kahraman gibi gostermeleri ne kadar acı bir durum.15 temmuzu halka borculusunuz.o protokolde halkın olması gerekir saklanan değil.soyle bakiyorumda 15 temmuzun ertesi günü ekmeğe ulaşıma zam yapan kimdi kimlerdi .millet tepki gosterince hemen geri adım attılar.sirf medyada görünmek için 3 gündür yoğun algı yapıyorsunuz.yazik yazık .ekmeği. Ekmekciye vereceksiniz bir ekmekte fazladan vereceksiniz .siz feto ile asla mudcadele etmediniz etmiyorsunuz da hala fetocularin çocukları harıl harıl hakim savcı oluyor.hala subaylık sınavlarında onların çocukları alınıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla