SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Enkaz 830 Dönümlük İki Alanda Toplanıyor

Malatya'da Enkaz 830 Dönümlük İki Alanda Toplanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu, her 4 binadan 1'inin yıkıldığı Malatya'da enkaz iki bölgedeki 830 dönüm alanda toplanıyor.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya'da yıkılan binaların enkazını kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kentte enkazın kaldırılması için ekskavatör, kepçe, dozer gibi iş makinelerinin yer aldığı yaklaşık 250 araç alanda gece gündüz çalışıyor.

Ekiplerce acil yıkılması gereken yapıların kontrollü yıkımları esnasında ortaya çıkan hafriyatın kaldırılmasında ise günlük ortalama 650 kamyon kentin dört bir yanında görev yapıyor. Bu sayı ihtiyaç halinde gün içinde 700'e kadar çıkartılıyor.

- Parsel parsel hangi binanın enkazı nerede kayıt altında tutuluyor

Depremlerin ardından yaraların sarılması ve enkazın kısa sürede kaldırılması için ekipler yoğun mesai harcarken, hafriyat kentin dışında iki araziye boşaltılıyor.

Fırıncılar mevkisi ve Yaka Mahallesi olarak bilinen iki bölgede toplam 830 dönümde toplanan enkaz, ayrı yarı kısımlarda depolanıyor.

Yaka Mahallesi'ndeki 450 dönümlük alana tek yerden giriş yapan kamyonların, plakaları ve sürücülerin bilgileri kayıt altına alınırken, enkazı boşaltan kamyon farklı bir çıkıştan tekrar kente dönüyor.

Bu alana dökülen enkazda iş makineleri yardımıyla metal, bakır ve demirin geri dönüşümü için ayrıştırma yapılıyor.

Kamyonlarla taşınan enkazın depolandığı Fırıncılar mevkisinde ise giriş ve çıkışlar kameralarla kayıt altına alınıyor.

Kentten getirilerek alana boşaltılan binaların enkazına numara veriliyor.

İhtiyaç halinde enkaz depolama alanının Fırıncılar mevkisinin 450 dönüme, Yaka Mahallesi'nde 650 dönüme çıkarılacağı belirtildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı jandarma ve polis ekiplerinin 7/24 nöbet tutuğu her iki alanı, AA ekibi dronla görüntüledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cahil (1 yıl önce)
    Yazmayam dedim dayanamadım. İnşaat artığında asbest ne arar . Yok betona karıştırılmış yok boruda varmış. Bu ülke asbesti yurt dışından ithal ediyor. Betona katılması mümkün değil. Okuma cahili olduğumuz için araba fren balatısının hangi madenden imal edildiğini öğrenelim önce. Allah kahretsin anlayın artık bazı reziller gündemi başka tarafa çekmenin peşinde. İşin daha üzücü tarafı asbest çalışan bilim insanlarının görüşü alınmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem ve sonrası (1 yıl önce)
    Yaka köyü şehir merkezine ve diger köylere çok yakın bir noktada. İnsanlarımızın yoğun olarak yaşadığı ve ayrıca tarımın, hayvancılığın hakim olduğu bu bölgede bu atıklar uzun yıllar boyunca ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle asbest tehlikesi telafisi olmayan ağır hastalıklara neden olabilir.
    %67
    %33
    Yanıtla