SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Filistin'e Destek ve İsrail'e Tepki Mitingi

Malatya'da Filistin'e Destek ve İsrail'e Tepki Mitingi
A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına Malatya'da tepki gösterildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla tekbirler getirdi.

Mitingde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösteren sivil toplum kuruluşu ve dernek üyeleri, Gazze’de hayatlarını kaybedenler için dua ederek, Filistin’e destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde konuşan Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Talha Tuğrulca, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Bekiroğlu, Filistinli gazi Aselya ile Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Filistin’in sadece Filistin’den ibaret olmadığını vurgulayarak, İsrail’in bir terör devleti olduğunu kaydetti.

Söylemez, Filistin'in yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi.

İsrail'in mazlumların kanı üzerinde kurulmuş bir rejim olduğunu belirten Söylemez, şöyle konuştu:

"Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İki yüzlülerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı siyonistler Filistin'de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerinde kurulmuş bir rejim var. İsrail bir devlet değil. İsrail emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur."

Programa AKP Malatya milletvekilleri İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören ve çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmanın ardından katılımcılar tepkilerini göstermek amacıyla çok sayıda araçla korna çalarak şehir turu attı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • dertli (6 ay önce)
    Öncelikle Gazzede ölen tüm filistinlilere Allah rahmet eylesin tüm müslümanlara akıl fikir ve düşünce versinki birlik beraber olmayı öğrensinler.Burda amerika iran ve israil ortak hareket ediyor.500 tane hamas militanı ile israile kafamı tutacak kaybettiği topraklarımı gerimi alacak sadece israilin ekmeğine yağ sürüyorlar.İsrail filistinliler bana saldırdı diyip Gazzenin kalan topraklarını işgal edip kendi sınırlarına katacak bunada hiç bir müslüman ülke sesini çıkartmayacak.Bizler burda miting yaparak bu zulmu sonlandıramayız.Millet vekillerimiz orda (millet vekilimiz ihsan kocayıda artık yüzünü görmeye başladık) mecliste israil için yaptırımlar neler yapılması gerekiyorsa onların kararların alınması gerekiyor.İlk kıblemiz olan mescidi aksa'yı korumak biz müslümanların görevidir.Araçlarla gezip konvoy yapıp müzikler çalarak sadece kendimizi eğlendiriyoruz.Ordaki zulümü durdurmak için gövde gösterisi yapmak istiyorsak Ankara 'ya gidip orda milyonları katılımı ile miting yapıp dünyaya sesimizi duyurup belki diğer müslüman ülkeler cesaret alıp israil için seslerini yükseltirler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (6 ay önce)
    Hamas 5000 uydurma füze attı 500kişi öldürdü diye sosyal medyada seviniyorlardı çoğu.İsraile gün doğdu böyle pis vuracağı belliydi.Kimse şimdi israile niye vuruyorsun haksızsın diyemiyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ey Filistinliler (6 ay önce)
    Rabbim sizleri korusun. Malatyadakilere gelince inanmayın onlara. O kalabalığın maksimum yüzde 5 ı geçmez gerçekten samimi olan oranı. Bu kadar fırsatçı, başkasını düşünmeyen, daha cenazelerin bazılarına ulaşılmamışken davul çalacak kadar küçülen bir kalabalıktan samimi davranış beklemeyiniz.Azıcık menfaat görsünler ellerinde İsrail bayrakları ile dolanmazlarsa ne olayım. Malatyayı bir gıdım tanıyan herkes ne demeye çalıştığımı anında anlamıştır. Eski Malatyalılar yok artık. O güzel insanlar yok artık.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MECZUP (6 ay önce)
    Rabbim bize bela musibet vermesinde ne yapsın, üç beş sene önce bunun on onbeş katı iken katılım şimdi gelinen su halimize bakın, önceden kimliğimiz de İslam yazardı şimdi katılıma katılanlardan başka kimse kalmamış anlaşılan, yolda olan, hasta olan geçerli mazereti olanlar müstesna, kusura bakmayın kendimde dahil bilerek alanlar için söylüyorum Coca-Cola dan başka bir şey içmeyen, Ariel den başka çamaşır yıkamayan MC Donalds tek geçerim diye gençten, ithal eden, onların etiketi altında üreten, satan ve alan üstüne üstlük bir de ne yapalım yapıyorlar bu adamlar deyip kendi üreticisine destek vermeyen kişilere sözüm
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Hayati (6 ay önce)
    Irak ve Suriye'de yönetenlerin katkıları ile milyonlarca Türk,arap,kürt müslüman yada ezidi öldürüldü. O zaman müslümanlığınıza veya insanlığınıza ara mı verdiniz?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)
    Şu toplananlardan bir tanesi sayısız askerimiz, polisimiz ve diğer şehitlerimiz teröristler tarafından şehit edildiğinde,Azeri gardaslarımız yıllarca Ermeniler tarafından Karabağ da işgal altında yerlerinden yurtlarından edildiğinde, Doğu Türkistan da Uygur Türkler' i her türlü işkence ve yok sayma girişimlerine maruz kalırken, KKTC tanıma cesaretini göstermeyenler söz konusu Filistin olunca boy gösteriyorlar, meydanlara çıkıyorlar. Sizlerin samimiyetine hiç inanasım gelmiyor. Ayrıca kimse bizi Filistin düşmanı,ya da İsrail dostu diye de düşünmesin, orada yaşananları kınıyorum, insanlık suçu işleniyor, bebekler, çocuklar, masum insanlar ölüyor, bunu insan olan kabul etmez.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Azeri gardaşların İsrail tarafında olduklarını resmi olarak açıkladılar
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Azerbaycan-Ermenistan meselesinde ermenistanı savunan, kıbrıs meselesinde rumları savunan , terör örgütünün kamp yapmasına izin veren, 1. dünya savaşında osmanlıyı sırtından bıçaklayan filistini savunmadıkları için kardeş Azerbaycana teşekkür ederim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Filistin her zaman Ermenistan'a destek vermiştir karabağda olduğu gibi o zaman tepkiniz neydi ayrıca bu savaşı başlatan İsrail değil din tüccarı Hamas Hamas bilmiyormuydu İsrail'de baskın yapıp çocukları öldürüp kadınlanra tecavüz edip katlettiğinde İsrail'in savaş ilan edeceğini biliyordu ama Hamas'ın umrunda mı Filistin halkı değil olan sivillere oldu her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanmaktan vazgeçin Hamas kim IŞİD ile kol kola IŞİD kim iki TÜRK askerini yakan soysuzlar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • KKTC bağımsızlığını ilan ettiği gün,Filistin Devlet başkanı Yaser Arafat biz Atinanın yanındayız dedimi demedimi?,Her daim Türkiye ye karşı Ermenistanın yanında oldularmı olmadılarmı?,Azerbaycana laf edene bak!.Karabağ savaşında Azerbaycana destek veren ülkeydi.Konuşana bak!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Azerbaycan sonsuza kadar en has ve saf kardeşimizdir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bilmeden konuşmanın en basit örneğini sergiliyorsun.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • kartal (6 ay önce)
    bu sitede bir tane destek veren yok sanırım. burada dahi siyasi görüşlere göre yorum yapılıyor yazık orada evlatlar, kadınlar (empati yapsak mesela) ölüyor susuz gıdasız evsiz halbuki benzeri olan depremi yaşamadık mı burada!!!!
    %33
    %67
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)kartal isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse konuyu farklı yere götürmesin. İsraillin Allah belasını versin bizim tepkimiz show yapanlara , iki yüzlülere , yanar dönerlere tamam mı ?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Üzgünüm sadece üzgün (6 ay önce)
    Haberin altındaki yorumları okudum. Ne dicem bilemiyorum. Sadece üzgünüm. Sadece üzgün. İsrailin çocuk, kadın, yaşlı katletmesi karşısında, ambulans, hastane, cami bombalaması karşısında, fosfor bombası kullanacak kadar insanlıktan uzaklaşması karşısında buraya yazılan bazı yorumlar İsrailin saldırları kadar olmasada beni çok yaraladı? Ne ara çocukların feryadını duyamayacak kadar nefret dolduk. Çıkarcı olduk, vurdumduymaz olduk. Bizim Malatya’yı birileri işgal etse ve velevki çok az bir kısım Malatyalı toprağını işgalciye satsa Malatya’nın yarısından az bir alanda açık hava hapishanesinde kalıp direnen insanların çocuklarına, hastanelerine ambulanslarına saldırı olsa me hissederdik. Su yiyecek ilaç elektirik verilmese. Her an başına bomba düşecek korkusu yaşasak ne hissederdik. Bu konuda bırakalım siyasal karşıtlıklarımızı, farklılıklarımızı enerjimizi haksızlığa ses çıkarmak tepki göstermek olarak göstermek gerekirken nedir bu yorumlar anlamıyorum. Yüreğim daralıyor ben görüntülere dahi bakamıyorum. Çocuklarıma bakınca dilim damağım tutuluyor. Kalkıp protesto yapanları eleştirecek yada Filistinlileri eleştirecek kadar aklımı ve insanlığımı tutsak edemem. Depremde acıyı yokluğu yaşamış insanların empati uzaklığını anlayamıyorum. Ne ara biz böyle olduk. Bir sokak hayvanına dahi duyar kesenlerin insanlığı merhameti vicdanı nerede? Onbinlerce çocuk için dahi merhamette acıma da bir araya gelemiyorsak hala annesi evladı eşi gözünün önünde yıllardır katledilen insanlar için dahi atılan doğru yanlış adımları kin ve nefret ile değerlendiriyorsak artık kopsun kıyamet. Dünyadan ve dünyanın egemen devletlerinden beklerdim ama deprem yaşamış Malatya’dan beklemezdim. Üzgünüm hemde çok üzgün… Malatyahaber bu yorumu yayınlamama ihtimalinizi tahmin edebiliyorum. Bu da sizin yüreğinizi açısından benim için turnusol kağıdı. Kalın sağlıcakla…
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Polat (6 ay önce)
    Tövbe haşa ben asla İsraili savunmam ama akıllı olan ülkesini seven de sözde ermeni soykırımını tanıyan KKTC yi tanımayan Azerbaycan a karşı ermenistanı destekleyen bir Filistini desteklemez.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Köylüm (6 ay önce)
    Bu şov için toplananlara yarın aynı yerde toplanın Filistine savaşa gidiyorsunuz deyin, birtanesini bulamazsınız, birtanesini götüremezsin. Bunlar sadece uzaktan gazel okuyorlar, tamamen şova dayalı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    İhsan beyide görmüş olduk afiyette maşallah, siraç inanç hanımında dedesinin kemikleri sızlıyordur, herkese iyi günler, katil devlet israil
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Tutan yok sizleri hani sözde kefeniniz boynunuzda ya hadi gidin cihata. Pardon sizin cihat anlayışınız para ,rant ,ihaleydi değilmi?
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Tamam verin gri pasaport gidek gitmek var dönmek yok bizde
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Savaşa pasaport ile mi gidilir burdan Lübnana gidecen oradan Hizbullah ile İsrail'e geçeceksin burada ki dini gruplar ile iletişime geç 2 gün sonra gazzedesin hadi yiğidim hadi aslanım cihad seni bekliyor
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Salla İşkembeden, gidecekmiş miş, dönmek yokmuş muş. Gitmek isteyen Türkiye ye kaçak gelenlerle görüşür izlediği yolu tersten takip eder, tez zamanda ulaşır, güle güle.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakim (6 ay önce)
    En önde olanların bakmayın Kudüs e destek mitingin de boy gösterdiklerine öncelikle ülkemize ve şehrimize verdikleri zarara engel olmalıyız.israilden daha büyük bir tehlike bir ülkede liyakatsizlerin kendi heva hevesleri için ülkeye millete bela olmalarıdır.bu durumun en acınası yaşanan ülkesi dünyada maalesef Türkiyedir.ne kadar boş donanımsız insan var hepsi birilerinin kanaatine göre ülkemize bela olmuşlardır.en büyük belada bilimi öteleyerek kanaate göre ülke yönetmek olmuştur.bu gerçekler keşke yanlış ifadeler olsaydı da ülkemiz bu belanın içinde olmasaydı.şimdi Allah aşkına en büyük bela bir ülke için halen büyük problem olmaya devam ediyorsa şer güçler diyerek dikkatleri başka yöne çekenlerin ne kadar çapsız olduklarına büyük ifşa değil de nedir.zaten birilerinin kanaatinin ülkemizde sebep olduğu ekonomik buhran üzerine yaşanan depremler sonucunda liyakatsizlerin zulmünü İsrail zulmünden daha fazla hissetmekteyiz.zaten Filistinin durumu da Hamas'ın siyasi kanadının kanaatinin sonucunda önünü arkasını düşünmeden akıl dışı varılan karar sonucunda gelinen noktada binlerce Müslüman katledildi.sonrada ateşkes muhabbetine sarıl.haddim değil ama gerçek bu değil mi.birilerinin kendi düşüncelerini bilimden üstün görüp günün sonunda, hangi mesele olursa olsun, ülkenin geldiği nokta kaos buhran ve handikaplar ve nihayetinde umutsuzluk girdabı... katılmayana saygılıyız.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • İtibar (6 ay önce)
    Burda bulunanlara itibar etmeyin herşeyleri algı gündem değiştirme normal zamanda hepsinin kudüste çekilmiş turistlik fotoları var boy boy şimdide gidip savaşırlarkenki resmini yayinlasinlar görelim mücahitlikten müteahhit liğe geçenleri.Yerle bir olmuş bulundukları vilayet senin gazzeden ne farkın var anca gelen gidenleri ağırlama düğün resmi paylaşalar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Covras (6 ay önce)
    Maşallah siyasilerimiz en başta davayı sahiplenmişler güzel bir karede bu yanı başımızdaki kürecik radar üssü kimin için faaliyet gösteriyor bunu kapatın rahmetli Erbakan hoca Kıbrıs harakatında incirliği bile kapatmıştı oysa biz bugün kendimize her alanda yeten bir ülkeyiz savunma sanayisi de buna dahil bütün Avrupa devletleri ABD si ve İngilteresi açık açık destek veriyorken biz ve diğer Müslüman ülkeler (ABD İngiltere) kontrolünde olmayanlar bunlarında açık destek vermesi gerekiyor sadece kınama olmuyor olmaz kudüsün izzeti şerefi sadece bir avuç hamaslı Mücahitten sorulmayacak sözde Müslüm devletler o çok korktuğunuz arkasına ABD ve İngiltereyide alan itrail mücahid Hamas ile baş edemiyorken sizin korkunuz nedir vallahi bi ayağa kalksanız değil itrail ABD İngiltere de dize gelir ama bu korkuyu üzerinizden atamıyorsunuz yada onlara hizmet ediyorsunuz
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Tak44 (6 ay önce)
    Şehrin 8-9 aydır hayatı kaymış. Daha yıkımların yarısı bile bitmemiş, kış geliyor millet açıkta, her şeyin fiyatı 3 katına çıkmış, şehrin üzerinde aylardır dağılmayan toz bulutu var 10 yıla herkes kanser olacak, orta hasarlı binalara ruhsat verilmiyor, dükkan yok, konteyner dükkanlar saçma sapan yerlerde, altyapı çökmüş her gün su ve elektrik kesiliyor….. Daha sayamayacağım nice sorun var. En önemlisi ise şehrin ortası aynı şekilde yeniden inşa ediliyor ve şehir bitiriliyor. Bunların derdi Filistin’miş. Burada boş boş açıklama yapacağınıza gidin Filistin’e. Hamas’la birlikte tanırsınız Ermeni soykırımını, Hamas’la birlikte Kıbrıs’tan işgalci Türk askerinin çıkmasını isterseniz, Hamas’la birlikte Beka vadisinde PKK kampına lojistik ve eğitim desteği sağlarsınız. Bu şehri bu siyasal islamcılar bu hale getirdi. Gidin Filistin’e biz de kurtulalım sizden
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Kürecik üssünde ki radarı kaldırın da o zaman samimiyetinize inanalım
    %92
    %8
    Yanıtla
  • NATO ya ülkeyi üye yapanları sorgulayın bence
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Türkiye Natoya 1951 yılında üye oldu, başbakan da Adnan Menderesti kardeş
    %84
    %16
    Yanıtla