SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Günde 2 Milyon Maske Üretiliyor

0
Güncellendi - 2020-04-18 04:16:39
Malatya'da Günde 2 Milyon Maske Üretiliyor
A- A+ PAYLAŞ

İLK OLARAK KAHTALI GÜNDEME GETİRMİŞTİ.. AKP Milletvekili Hakan Kahtalı'nın, tekstil kenti olarak da bilinen Malatya'da, koronavirüs salgınına karşı korunma için gerekli olan maskelerin, ildeki bu tesislerde üretilmesine yönelik geçtiğimiz haftalarda, Vali Aydın Baruş başta, ilgili kuruluşlar ve tekstil sanayicileriyle görüşmesiyle ilk olarak gündeme getirdiği maske üretimi bu girişimden günler sonra Malatya'nın gündemine girerken, birçok firma üretime başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, maske üretimi ile ilgili koordinasyonu sağladığına ilişkin mesajlar verirken, bu doğrultuda bir basın bülteni daha yayınlayarak, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın tesisleri ziyaret ettiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.

Başkan Gürkan, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, bu zorlu süreçte millet olarak devletimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda evlerimizde kalarak bu süreci atlatmanın gayret ve çabası içerisinde olmalıyız.

Bu zorlu süreçte milletimizin ve devletimizin ihtiyaç duyduğu maske ve tulum ihtiyacını Malatya olarak karşılayacak güçte olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2 Nisan tarihinde yapmış olduğumuz video konferans görüşmesinin ardından Sayın Valimiz ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil firmalarının yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Yapmış olduğumuz bu görüşmeler sonrasında Malatya’nın maske ve tulum üretimi noktasında bir merkez olması için yoğun bir çalışma içerisine girdik.

Malatya tekstil üretimi noktasında merkez olabilecek bir il konumundadır. Şu an itibariyle Malatya’da faaliyet gösteren tekstil firmalarımız maske ve tulum üretimi yaparak ülkemizin maske ve tulum ihtiyacını karşılıyor.

Salgının daha fazla yayılmasının önüne geçmek için dünyada maskenin ne kadar önemli olduğu ve birçok ülkenin maske ve koruyucu tulum sıkıntısı çektiği şu günlerde ülkemizde böyle bir sıkıntının yaşanmaması için Malatya’da başlatmış olduğumuz çalışmalar ve üretimimiz bizleri son derece mutlu etmektedir. Maske ve tulum üretimi yapan fabrikalarımızda sosyal mesafe ile hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulmakta. Fabrikalarımızdaki üretimler tamamen hijyen kuralları içerisinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız şundan kesinlikle emin olsunlar ki üretimi yapılan maskeler 160 derece ısı ile dezenfekte edilerek steril hale getirilmekte. Tulum üretiminde kullanılan kumaş ise anti bakteriyel bir kumaş olup su geçirmez ve mikropları kendiliğinden yok etme özelliğine sahiptir” dedi.

Üretim artırılarak devam ediyor

Malatyalı tekstil firmalarının üretimlerini iki katına kadar çıkarma kapasitesine sahip olduklarını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’da şu an itibariyle Baykanlar, Taha, Fetih, Kübra, Belsa, Sesa, Zevigas,Talu, Arc Moda, Birdamla, Nano ve Denim tekstil fabrikalarımızda maske üretimlerimiz büyük bir hızla devam etmektedir. Şu anda faaliyet gösteren firmalarımız normal kapasitede çalışarak üretim yapmaktalar. Talebin artması ile birlikte üretimlerini iki katına çıkarabilecek altyapıya sahipler. Maske üretimi yapan il içindeki ve dışındaki hemşerilerimize ait firmalarımız şu an itibariyle 5 milyonun üzerinde üretim yapmaktalar. Firmalarımız bu üretimlerini talep olduğu taktirde iki katına kadar çıkarabilme kapasitesine sahipler.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretiminde kumaş ve hammadde ihtiyacını karşılayarak şu anda 2 milyon olan maske üretimini 3 milyona çıkarmayı hedeflemekteyiz.

Malatya’nın farkı, farkındalığı burada bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Türkiye’nin maske üretiminde lojistik üssü olduğunu gösterdi. Malatyalılar her zaman zor zamanlarda devletinin ve milletinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Malatyalı müteşebbislerle gurur duyuyoruz. Malatyalılar sorumluluklarının bilincinde hareket ederek ülkemiz ve dünyanın sağlığı için elini taşın altına koyarak üstün bir gayret ve çaba göstermekteler. Bir Malatyalı olarak, Malatya’nın Şehr-i Emini olarak yapılan bu çalışmalardan bizleri gururlandırdı, onurlandırdı. Malatyalı müteşebbislerimizle, hemşerilerimizle gurur duyuyorum” dedi.

Başkan Gürkan’dan Firma Yetkililerine Teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu zorlu süreçte elini taşın altına koyarak ülkemiz menfaatleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak maske ve tulum üretimi yaparak sağlık alanında önemli bir ihtiyaca cevap verdikleri için Tekstil Firması Yöneticilerine ve çalışan bütün personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından gerçekleştirilen ziyaret programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Vahap Erdem eşlik etti."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Ekaterina (3 yıl önce)
    Iyi Bayramlar. Nasil siparis verebiliriz? Bana fabrikanin mail adreess lazim. Tesekurller
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Parayla da satılsın bir haftadır aynı maskeyi kullanıyorum Otobus yasak market yasak banka yasak heryer yasak Parayla alacam bulamıyorum.çınarda buralarda Görünürdü ama sever reklam hareketlerini
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Babayigit çok ülkede karşılıksız hizmet veren seloda Sanki kendisi yaptırmış gibi reklam vermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • alem (4 yıl önce)
    İnsan düşünmez mi ben günde 2 milyon maske üretiyorum diye tv lere çıktığımda Malatya halkı nerede bu maskeler demezler mi? diye. Bir de 39 milyon kişiye maske dağıtılmış çocukları ve 65 yaş üstünü çıkartırsak demek ki herkes maskesini almış. Demek ki Türkiyede bir tek ben kalmışım almayan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret (4 yıl önce)
    Selahattin Baskan sanki Büyükşehirin muteahhitlerini denetlemeye çıkmış. Bu 12.firmanın hepsi saygın firmalar. Belediyeylede işleri olmaz. Adamlar emek veriyor, reklamıni Selahaddin Başkan yapıyor. Yarin birgün Belediyenin mecmualarında 5 milyon 10 milyon maske üreterek Türkieyede bir ilke imza attık derse şaşırmam. Ama bugünden söyleyeyim Belediyenin maske üretimiyle en ufak bir ilişkisi yok. Eminim bundan sonrada fabrikalardan randevu istese fabrika sahipleri zor verir. Allah hepimize akıl fikir versinde milletin göz boyamasına aldanmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    nerede maskelerimiz? vali ve milletvekilleri niçin konuyla ilgilenmiyorlar. 2 hafta oldu kimseye gelen birşey yok. ancak kendilerine reklam yaparlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Ben 68 yaşındayım. Oğlum 33. Oğlum benim ihtiyaçlarımı dışarıdan karşılıyor. Oğlum maskeye başvurdu hala gelmedi. Malatya'da üretilen maskeler nerede? Yoksa Ermenistana mı gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (4 yıl önce)
    TV lere cikipta Malatya da günde 2 - 3 milyon maske üretiliyor diyeceğine, millet maske bulablilyormu diye bir düşün,eczane satmıyor, ücretsiz dağıtan yok, nereden temin edeceğiz maskeyi bunu bir düşün, keşke günde 2. 3 milyon maske üretiyoruz ama kendi halkımıza 1 tane vermiyoruz deseydin olumlu tepki alırdın, ama sen ne yapasin, mum dibine ışık vermez diye bir ata sözümüz var
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel Abidin (4 yıl önce)
    Burdan malatyahaber aracılığı ile Bulent Tüfenkçi Bakanıma seslenmek istiyorum. Değerli Bakanım sizki yıllarca Gumrük ve Ticarrt Bakanlığı yaptınız. Sanayi Ticaret Odaları sizlere bağlıydı. Sanayicinin, esnafın, emekçinin haklarıni en çok koruması gereken siz olmalısınız. Selahattin Başkan sizin gayretlerinizle Vagon Fabrikasının Kızılay a verilmesini Selahattin Başkan sahiplendi, Televizyonda kendisinin bu işi yaptığıni ifade etti. Siz demediniz ki Başkanım işinize bakın, Vagon Fabrikasıyla sizin ne alakanız var demediniz. Şimdide Türkiyenin en büyük tekstilici sanayicilerimizin emeği üzerinden siyaset yapıyor.Siz de buna alet oluyorsunuz. Ve diyorsunuzki Büyüksehir Belediyemizin koordinasyonunda 2 milyon maske üreterek destan yazdığını ifade ediyorsunuz. Peki ayıp olmuyor mu? Bu paylaşımi yapan danısmanınıza kardesim ne alakası var sanayicilerimizin ürettiği maskeyle, hammadde temini ile ne alakası var, niye saçmalıyorsun demiyorsunuz. Sanayicilerimiz Selahattin Başkandan öte size kırgın, size yakıştırmıyorlar. Benden söylemesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Nerde bu üretilen maskeler?i ne maske gönderildi,nede satışı yapılıyor.Bu şartlarda maskeyi nereden temin edeceğiz.Biliyorsunuz maske bize bugünlerde lazım değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    bu maske konusunda kimsenin sesi çıkmıyor. ne vali nin nede sağlık müdürünün. vatandaşına sahip çıkma yok. yarın öbür gün 3-5 kişiye de gelirse maske çıkıp reklam amaçlı tüm malatya ya maske dağıttık diye ortaya çıkarlar. daha doğrusu bu maske ve sokağa çıkma yasağı işinde olaylara cumhurbaşkanı dahil oldu ve işler karıştı. sağlık bakanına bıraksalar herşey gayet iyiydi. ne zamanki siyasiler işin içine girdi süreç tökezlemeye başladı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu kadar üretim var ancak ülkede maske bulmakta vatandaş zorlanıyor. Baktığımızda hükümetin 40 civarında ülkeye maske yardımı yaptığını görüyoruz. Yardıma diyeceğimiz bir şey olamaz. Ancak önce kendi insanının ihtiyacını karşıla sonra kalanı gönder. Bu nasıl bir uygulama anlamış değilim. Dostlar alışverişte görsün misali. Adamlar vatandaşına ayda 1000-1500 Euro destek veriyor, mağdur etmiyor. Bizim hükümetimiz bazı şartları sağlarsa günde 39 küsur tl yevmiye veriyor. Sonra da maskeyi önce kendi vatandaşımızdan önce onlara yardım yapıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (4 yıl önce)
    üretiliyor demişler.dağıtımı boşverin.dağıtılmasa bile virüsü keser bu.öyle etkili bir maskedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (4 yıl önce)
    Vali Bey Malatayda Devleti siz temsil ediyorsunuz bildiğim kadarıyla. Reisi Cumhurun ve o güzel insan Fahrettin Kocanın girişimleri ile Malatyalı sanayicilerimizin başlattiğı bu üretim seferberliğini sizin sahiplenmeniz gerekiyor. Gürkan ile ne alakası var, siparişi veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Sağlık Bakanlığı. Seferber olan, işi ticaretten öte memleket, millet sevdası gören sermaye sahipleri. Amaaaaa Reklamını yapan Selahattin Gürkan Başkan. Sanayici siteminde haklı bence. Yarın bir gün bakarsın adam demişki biz milyonlarca maske ürettik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin gürkan sanki yunanistanın atina belediye başkanı rabbim akıl fikir ihsan etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ögdilmiş (4 yıl önce)Söz isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke önce yazılanı anlayabilsen... Selahattin Gürkan sadece bir belediye başkanı! Adam gayet makul yorum yapmış. Siparişi veren T.C. Sağlık Bakanlığı, üreten ise Malatya'mızın güzide sanayicileri ve pek kıymetli emekçileri. Birileri övülecekse onlar övülecek. Bu durum sahiplenilecek ise de T.C. Devleti adına Vali Bey sahiplenecektir. Bu kutsi seferberlikten kimse siyaset devşirmesin; şov yapmasın! Gürkan çok istiyorsa sokakları dezenfekte ederken hortum tutan emekçi kardeşlerimizin birinin elinden hortumu alıp yerleri sulayabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Ama ne eczanede maske var ne de paramızla bir yerden alabiliyoruz sorsan Türkiye nin dört bir yanından maske üretiliyor 2 hafta oldu e- devletten başvuru yaptık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Maske yapılsa konuşuruz, yapılmasa konuşuruz, öylede böylede hep konuşuruz, birlik ve beraberlik içinde olmamız ve herkesin elini taşın altına koyacağı zamandayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Şef (4 yıl önce)
    Malatyadan tüm dünyaya tekstil üreterek pazarlayan birbirinden kıymetli sanayicilerimiz, girişimcilerimiz ham madde bulamıyormuş, Selahattin Başkan bulacakmış. Evet, sevgili Selahattin Gürkan Başkanım, işte tam da bu tür abartılı açıklamalarınızdan dolayı toplumda size karşı bir güvensizlik gelişiyor. Ne gerek var, milleti için seferber olmuş girişimcilerimizi tebrik ediyorum deseniz ne olur. Kendinize pay çıkarma gayretiniz tabii ki milleti rahatsız ediyor. Sanayicinin yorumunu okuduktan sonra Bulent Bakanın tvitine baktım ve hakikaten bende üzüldüm. O bahsedilen 12 Tekstil Firmasından birinin departman sorumlusu olarak ifade etmeliyimki, Belediye Başkanımız Selahattin Beyin ziyareti personelimizi ve girisimcilerimizi motive etmek amaçlı bir nezaket ziyaretiydi. Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanının ham madde tedarik ve üretim sürecimizle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu zorlu süreçte en büyük teşekkürü, 3 vardiya işe gelen elleri öpülesi emekçi kardeşlerimizdir. Ticari kaygı gözetmeyen işletme sahiplerimizdir. Hayırlı cumalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (4 yıl önce)Şef isimli kullanıcı yorumuna
    Lütfen bu yorumu okuyun , şuncu buncu olmayın at gözlükerinizi atın ve ne kadar doğru konuşmuş şefim. Siyaseti belediyeye sokmayacaksın başkan boyundan büyük konuşmayacaksın maalesef sonra böyle birisi çıkıp konuşunca zorda kalıyorsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • SANAYİCİ (4 yıl önce)
    Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu siparişler dogrultusunda Tekstil Firmalarımız yoğun bir sekilde maske üretiyor. Sürecin hiç ama hiç bir noktasında Malatya Büyüksehir Belediyesi yoktur. Selahatyin Baskan sadece bir nezaket ziyaretinde bulundu. Bu ziyaret sonrası sosyal medya hesaplarinda ve açıklamalarda "Büyüksehir Belediyemiz koordinasyonunda ifadesi ve hammadde temin ederek üretimi artıracaklarıni" ifade ermeleri bizleri hem saşırttı hem de büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Sn. Başkanımız Devletimizin ve Sanayicilerimizin emeği üzerinden kendisine pay çıkarmasın lütfen. Bülent Bakan da sosyal medyasında Büyükşehir Belediyemizin Koordinasyonunda 12 Firmamız 2 milyon maske üretiyor diye twit atıyor. Sayın Bakanım lütfen bu tür siyasi ayak oyunlarına biz sanayicileri alet etmeyiniz. Kıymetli Bakanım Büyükşehir Belediyesinin maske üretim sürecimizle hiç bir alakası yoktur. Bu tamamen bir dezenformasyondur. Lutfen Selahattin Baskanın emeğimiz üzerinden siyasi rant temin etme gayretine alet olmayınız. Saygılarımızla
    0
    0
    Yanıtla
  • Abim Allah'Im hayırlı bol ve bereketli nasipler eylesin. Abim biz burada bağırıyoruz. Reklam yaparak, birilerinin yaptığını sahiplenip kendisi yapmış gibi ALGI YÖNETİMİNİ malesef Büyükşehir Baskanı yapıyor. Yapmakla kalmıyor bir de bunu medya ve kendi sosyal medya hesaplarında yayınlıyor. Bizim halkımız da diyorki " Vay be başkan çalışıyor." Ne kadar çalıştığını sen özetlemişsin abim. Ne diyelim. Yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Araba nerde...para nerde...araba nerde...para nerde...Bilen bilir bu repligi.Bilmeyen icinse Hoca Nasreddin den gelsin kedi burdaysa ciger nerde,ciger buysa kedi nerde...Sozun ozu kurumlara dagitilmiyor,eczanelerde satilmiyor bu kadar maske nerde.sayilar mi sisiriliyor yoksa....gerisini siz tamamlayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tansiyon (4 yıl önce)
    Daha DSİ de bir tane görmedik. Valilik gör bizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (4 yıl önce)
    2 milyon üretiliyor hayret maske başvurusu yapalı 2 hafta oldu ama daha gelen bir şifre yok ve biz günde 2 milyon üretiyoruz demekki sadece Malatya da üretiliyor ve Türkiye ye burdan dağıtıma çıkıyor 800 bin nüfuslu Malatya ya daha sıra gelmedi demekki Allah’dan umudumuz maskeye bağlı değil yoksa çoktan ölmüştük yazık çok yazık şimdi bunu yazdım diye çoğu arkadaş devleti kötülüyor vatan haini derler de o diyenlerden fazla vatansever ve milliyetçiyim çok yazık kimlere umut bağlamışız
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (4 yıl önce)
    Maske uretıliyorda neden halkın eline gecmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (4 yıl önce)
    yine bir başarıyı sahiplenen ticaret il müdürümüz pardon pardon il belediye başkanımız zaten belediye yatışa geçmişti coronayla bahanede hazır sağolsun sağlığımızla ilgileniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Malatya da 2milyon maske üretiliyor da neden millet her yerde maske arıyor. Eczaneler maske vermiyor. e devlet teki barkod sistemi çalışmıyor. Bu kadar olumsuzluk varken 2milyon maske üretiyoruz gurur duyalım. Malatya halkı takmasa da olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Malatyada bir vatandaş olarak paramla dahi bir maske bulamıyorsam isterse yüz milyon üretsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (4 yıl önce)
    Günde 2 milyon maske yarim gün malatyaya çalışsa yeter halen eczanelerin çoğunda maske yok !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (4 yıl önce)
    Üretimde emeği olan herkese teşekkürler. Ülkemiz için dünya için önemli bir üretim. Selahattin Gürkan'ın açıklamalarını hem sitelerden okudum hem TV haberlerinde dinledim. Maske sayısı ile ilgili kullandığı rakamlara baktım. Bir yerde 2 milyon diyor bir yerde 3 milyon bir yerde 5 milyon bir yerde 10 milyon. Rakamlarla oynamayı ve abartmayı çok seviyor. Firmaların söylediği rakamları toplasan 1 milyon. Anadolu Ajansına 2 milyon yansıdı. Hedef koyuyor 3 milyon. Malatya dışındaki Malatyalıların ürettiklerini dahil ediyor 5 milyon. Bu da yetmiyor bazı yerlerde 10 milyon rakamını kullanıyor. Lütfen rakamları doğru düzgün kullanalım dünyaya rezil olmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali. (4 yıl önce)
    Ya bu nasıl bir bülten Hani bir laf varya ağam bizle eğleniyir Başkanda bizle eğleniyor Ha müdürde peşinde Arkadaş o saydığın isimleri maske dikiyor diye küçültüyormusun yoksa yüceltiyormusun belli değil senin söylediğin o rakamlar o firmların dişinin koğuğu bile gelmez sırf reklam olsun diye başkan teftişe çıkmış Sen önce bir sor bu işletmelerin hli ne olacak kaç işçi işten çıktı ödeme güçlüğü var mı siparişler iptal edildi mi maske senin işin mi seb AKP nin mskeden sorulu BB başkanımısın yoksa
    0
    0
    Yanıtla