SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Konut Satışları Azaldı

Malatya'da Konut Satışları Azaldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre azalarak 859 olarak gerçekleşti.  

TÜİK tarafından yayımlanan “Konut Satış İstatistikleri, Temmuz 2022” Raporuna göre; Temmuz 2022 dönenim de toplam 859 adet konut satıldı. Konutların 194 tanesi ipotekli satış olurken, 665 tanesi diğer satış şeklini oluşturdu.  

Malatya’da Temmuz 2022 döneminde satılan konutların 288 tanesi ilk el satış olurken, 571 tanesi ikinci el satışı oluşturdu.  

Malatya’da Temmuz 2021’de ise 936 adet konut satılmış bunun 150 tanesini ipotekli, 786 tanesini diğer satış şekli oluşturmuştu. Temmuz 2021’de satılan konutların 267 tanesi ilk el, 669 tanesi ikinci el satış oluşturdu.  

-Türkiye genelindeki satış  
Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,9 azalarak 93 bin 902 oldu. Konut satışlarında İstanbul 14 bin 350 konut satışı ve %15,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 7 bin 417 konut satışı ve %7,9 pay ile Ankara, 4 bin 868 konut satışı ve %5,2 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 31 konut ile Hakkari ve Ardahan, 49 konut ile Şırnak oldu.

Konut satışları Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %24,2 artışla 820 bin 300 olarak gerçekleşti. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Orhan (1 yıl önce)
    Daire fiyatları artmiyor. Rakamsal artmış gibi gözüküyor. Ama o paranın değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Çözüm bu sorunu halletmek veya yasal olarak ,tabii bu yasaya uymak kaydıyla paranın değerini korumak lazım.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Mehmef (1 yıl önce)
    Hemserilerim şunu sakın unutmayın. Suan sıfırdan 1 dairenin maliyeti en fazla 500 bin TL dir... bunun üstüne koyulup satilan her fiyat saticinin karidir.. yorumlarda ki arkadaşlar çok haklılar. Kimsenin sadece 1 daire icin, 2 katı 3 katı fiyat koymaya hakkı yok.. böyle bir ticaret kar da yok... ben sıfır daire maliyet fiyatı verdim. 20 yıllık binalara 200 bin TL den fazla verilmemeli... hatta yıkılıp yenilenmeli hiç alinmamali...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kumdan ev yapmak dışında bir fantaziniz oldu mu? Sen bir evin malzemesine o kadar nakliye ödersin. Beşyüzbine ev yapacakmış. Hadi yap o zaman.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kumdan hayallerimiz olmadı ama millete de 2,3 katı kazık atmak gibi bir niyetimiz de asla olmadı. Bir apartman dairesi yapıyorsun.. elektrikcisine 1 daire, su tesisatı işine 1 daire veriyorsun en küçüğünden alt kattan.. kapıyı, pencereyi, parkeyi hepsini toptan aliyorsun.. mutahit arkadaşlarım var 500 bini geçmiyor ortalama.. şimdi 10 katlı bir apartman yapıyorsun.. her katta 4 daire toplam 40 daire..2,3 katına sat bakalım ne yapıyor... 1 milyon dan 40 milyon TL.. böyle kazanan biri varmi ulkede..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Allah kötü niyetliye fırsat vermesin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Alp. (1 yıl önce)
    Deprem görmüş,temeli oynamış,20,30 senelik evlere 700 ,800 bin istiyorlar.Millet akıllıysa almaz zaten.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Eyyüp (1 yıl önce)
    Zafer mahallesinde oturduğum 35 senelik binanın zemin katında geçen yıl 310 bin TL satışa konulan daire şuan hala sarılmadı adam 680 bine fiyatı yükseltti 9 ay içinde. Tabi satılmaz. Milleti keriz mi sandınız
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mirro (1 yıl önce)
    Evler emlakçılar vazitasi ile satılmaz ise daha uyguna alınır komisyon u tapu harcı olarak kullana bilirsin.emlak i ni satmak isteyen sahibinden var ilanları kendisi yapa bilir neden aracı kullanirlarki hepten garibiz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • M.K (1 yıl önce)
    Dürüst adam yok ki herkes emek hırsızı olmuş, ben yıllarca biriktireyim sen bir milyoncu gibi beş pare etmez daireye tirilyon çek.günlük fiyat arttır, aza tamah etme , sonra battım diye devleti kötüle, içinizde bukadar fırıldak varken sizleri Hz. Ömer gelip yönetmez, önce kendinize çekidüzen verin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (1 yıl önce)
    Acaba ev fiyatları çok ucuz ondan olabilir mi? Artık kiralık ev bile yok malatyada. Emlakçı bile bulamıyor . ALLAH sonumuzu hayır eylesin.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Bire on kazanmaya çalışan fırsatçı müteahhitler fiyatları uçurunca olacağı budur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    0.98 uygulaması başladığı gün aldığı kaporayı açıklama yapmadan iade eden ve daire fiyatını %40 artıran çakma müteahhit... seninle mahkemede ve maliyede görüşeceğiz. Utanmadan iki milyona sattığı daireyi tapu satış değeri 800 bin gösteriyor. Allah yediğin kul haklarını ahirette soracak. Sıcak günler seni bekliyor.
    %93
    %7
    Yanıtla