SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Öğretmenler Günü Kutlamaları

Malatya'da Öğretmenler Günü Kutlamaları
A- A+ PAYLAŞ

 24 Kasım Öğretmenler Günü, Malatya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kentte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilk program Atatürk Anıtı önünde başladı. Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programla devam etti.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ olarak kutladığımız bu günde, başta görevleri başında şehit düşmüş öğretmenlerimiz ile 6 Şubat depreminde vefat etmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Asrın felaketinin yaşandığı zorlu bir yılın ardından yeniden toparlanma içerisinde olduklarını belirten Bakır, “Bir iddia ortaya koyma zorunluluğu bu kadim şehrin omuzlarımıza yüklediği ağır bir sorumluluktur. Şairin 'toparlanın gitmiyoruz' diyerek vurguladığı bizlere de derin mesajlar veren bu anlamlı günlerin ışığında şunları söylemek isterim. Öğrenme ve öğretme iştiyakını yitirmiş bir milletin var olan potansiyelini ortaya çıkarması, muasır medeniyetler çağına dair muhayyilesindekilerini var olan sisteme mezc etmesi mümtenidir” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından program, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin takdimi, ‘İyi ki Öğretmenim’ başlıklı anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesi, video gösterimi, aday öğretmenlerin yemin töreni ve öğrencilerin şiir dinletileriyle devam etti.

MESAJLAR

Malatya Valisi Ersin Yazıcı
"24 Kasım 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanının verilişinin yıl dönümü olan bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, millî ve manevî değerlerimizi öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimiz, bedeli hiçbir maddî karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve özel bir mesleği icra etmektedir.

Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK; “Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin sürekli sonuçlar vermesi, ancak kültür ordusunun varlığına bağlıdır. Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” veciz sözleriyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

Öğretmenlerimiz milletimizin yaşadığı her olayda ve her durumda mevcut sorunlar karşısında sağduyulu bakış açısıyla çözümün bir parçası olmuştur. Ülkemizi olumsuz etkileyen deprem sürecinde öğretmenlerimiz; sosyal destek ekiplerinde, yardım çalışmalarında ön saflarda yer almıştır. Öte yandan uzaktan eğitim çalışmaları ile öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması noktasında da çaba göstererek bu sürecin isimsiz kahramanları olmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, karanlığa ışık saçan, yarınlara umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerin, övgülerin en güzeline layık olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, meslekleri ve üstlendikleri rol model nedeniyle önemli bir yere sahip olduklarını belirten Başkan Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şunları ifade etti:  

!Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimizin bu çok anlamlı günleri olan Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleğinden gelen biri olarak ‘Öğretmenler Günü’ benim için de ayrı bir önem arz etmektedir. Öğretmenlerimiz okullarda sadece bir eğitici değil, aynı zamanda öğrencileri için bir anne, bir baba, bir rehberdirler.

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir.

Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücü yer almaktadır. Yetişmiş insan gücü de ancak ve ancak eğitim ordusuyla mümkündür. Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum."

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ertan (5 ay önce)
    Sayin mudurum malat2 konteynir kentte kaliyoruz anaokulu icinde olmadigi icin cocuklarimizi okula gonderemiyoruz malet1 de var ama mesafe uzak oldugundan magdur durumdayiz kar kisda cocuklarimizi gönderemeyeceyiz malet2 konteynir kentte ana okulu talep ediyoruz lütfen magduriyetimize kulak asmayin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ceketin önü neden ilikli değil (5 ay önce)
    En solda duran kayverengi ceketli MEM'de ne iş yapar acaba!!! Neden çeketinin önü ilikli değil! Saygısızlığını kimse görmemiş mi? Yazıklar olsun...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Solunu sağını bilsen En sağdaki diyecektin herhalde. Sen sekilciligi boşver de Malatya Milli Eğitim Müdürü olan zat haberi olduğu halde sahtekarlıktan soruşturma açılan bir müdür yardımcısını Bir okula müdür yaptı. Yaziklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Başta başöğretmen ulu önder Mustafa Kemalin, şehit öğretmenlerimizin ve görevi başında çocuklarımızı gelecek nesillere hazırlayan öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlarım.
    %100
    %0
    Yanıtla