SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da, Satılık ve Kiralık Konutlara Talep Artmaya Başladı'

'Malatya'da, Satılık ve Kiralık Konutlara Talep Artmaya Başladı'
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası konut satışlarının durma noktasına geldiği Malatya’da yeni yılın ilk günlerinde satışlarda hareketlik yaşanırken kiralık evlere de talep arttı.

6 Şubat depremlerinde yapı stokunun büyük bir bölümü hasar gören, Malatya’da durma noktasına gelen konut satışlarında hareketlik yaşanırken, ilana çıkan yaklaşık 2 bin adet kiralık eve de talepler arttı. Malatya’da, üzerinden yaklaşık 11 ay geçen 6 Şubat depremleri sonrasında ilgi görmeyen satılık konutlar ile kiralık dairelere yeni yılla birlikte ilgi arttı.

“Kiralık ev taleplerinde hareketlilik var”

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da barınma sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirten Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımız konteynerlerin soğuk olması nedeniyle kiralık ev arayışı içerisine girdi. Fakat, kiralık ev arayışı içerisinde olan vatandaşlarımızın kafası hala karışık. Az da olsa ilimizde kiralarda bir hareketlilik yaşanmaktadır. Askeri ücretin belirlenmesiyle de kira fiyatları da yukarı doğru tırmanmaya başladı. Bu noktada ev sahiplerinin kiraları normal fiyatlardan kiraya vermelerini rica ediyoruz, insanlarımız zor durumda” dedi.

“Konut satışlarında 2 aydır hareketlilik var”

Son iyi aydır konut satışlarında hareketlilik yaşandığını aktaran Özgül, ”Konut satışlarında taleplerin arttığı gözlenmektedir. Fiyatlarda eskiye oranla normal seyretmekte konut alma zamanı diyebiliriz. Çünkü ilerleyen günlerde TOKİ konutlarının teslimi ile birlikte konut fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz. Şu an hasarsız binaların fiyatları normaldir. Vatandaşlara konut almalarını tavsiye ediyoruz“ diye konuştu.

Özgül, emlak sektöründeki durgunluğun ise 2024 yılı itibariyle hayata geçirilmesi planlanan kentsel ve yerinde dönüşüm projeleri ile yerini canlılığa bırakmasını beklediklerini söyledi.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Kerim Mehmet (3 ay önce)
    Bir ev kiralarken neden o kadar para emlakçıya veriliyor, bu para helal mi? Komisyon olarak bi yüzde 10 15 alırsın biter, neden bir kirada sana ödesin ki gariban? Kimin günlük kazancı bu şekilde ki? Çoluk çocuğunuza nasıl yediriyorsunuz anlamıyorum. Emlakçılar duyun işitin; fırsatçılık ve açgözlülük yapmayın, helalinden uğraşın, kimseyi mağdur etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Deprem geçirmiş bu yorgun evlere kim 9 10 binden fazla istiyorsa mezarda yatacak yeri yok bence, göz göre göre neden harama bulaşırlar anlamam. Zaten vatandaşın hali ortada kim nasıl ödesin, nasıl geçinsin, böyle bir ahlaksızlık görülmüş müdür?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bozo44 (3 ay önce)
    Algı yapmayı bırakın yok ev satışı yok kiralık daire kalmıyor sahibinden com.3 aydır takip ediyorum değişiklik yok algıyı bırakın doğru haber yapın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Başlığa; zaten kiralar yüksek asgari ücret artışı ve talep artışı ile kiraları artırmayın, yazsaydınız iyiymiş. Kimse içeriği okumaz. madem talep var o zaman indirim yapmayalım derler. Bir yıl önce bir kira bin TL emlakçı komisyonu alanlar. Şu an bir kira en az onbin TL. Bir kira emlakçı komisyonu. On kat artış. Ben içimden söyledim. Okuyanlarda rahat rahat söyleyin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • serkan (3 ay önce)
    ya allah aşkına öyle birşey söyleyinki insanlar inansın ..nerde satışlarrda artma var beenim emlakçı tanıdıgım var adam diyor satış yok hele boştanbaşını soran bile yok alanlarda yamayıp sıvayıp satma peşindedir ..malatyada saglam binası evi olanlar zaten satmıyor oturuyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (3 ay önce)
    Cumhuriyetimizin ilk yıllarında veya halen bazı Avrupa Ülkelerinde uygulandığı gibi, kiralama işlerinin Belediyeler bünyesinde faaliyet gösteren Emlak Müdürlükleri tarafından, yapıların niteliklerine göre, işyeri veya konutların, mahalle mahalle, cadde cadde ve sokak sokak metre kare kira rayiç bedellerinin tespit edilerek, bu bedeller üzerinden Emlak Müdürlükleri tarafından kiralanarak, stopaj vergisinin ilgili vergi dairesine, kira bedelinin ise mal/ mülk sahibinin hesabına yatırılması, bunun dışında kayıt dışı kiralama yapanlara ise hapis veya çok ağır para cezası verilmesinin uygun olacağı, kanaatindeyim. YA DEVLET BAŞA YADA KUZGUN (FIRSATCILAR) LEŞE.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Aklı başında hiç kimse malatyadan ev almaz,almamalıdır.3 yıl içinde olabilecek enyuksek (6,8-7,9-7,6)ve toplamda 11 ay içinde 15 bin civarında deprem oldu.Akilli olun bu kadar depremi yaşayan bina sağlam kalırmı?.Ev alanlarda yaşarken kendi mezarını satın almış olur.Emlakcilar odası başkanınin 2 ay önceki açıklamalarını okusun lütfen.(malatyada sağlam ev yok demişti.)
    %61
    %39
    Yanıtla
  • agzına saglık güzel kardeşim yeni yapılacak binalar dışında ev alınmaz aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam hüzün (3 ay önce)
    vatandaşa hasarlı konut aldırmaya çalısıyor bu adam geçenlerde de 1 milyona alıcı bulunmuyor demişti malatyada hasarlı konutları baska sehirde sıfır konut parasına satıyolar niye alsın millet ? az hasarlı konut demek depreme dayanıklı mı demektir. dünyada üzerinde rekor bir deprem oldu o bölgedeki bütün en saglam evler bile riskli beton yapısı bozulabilen kırılgan bir malzemedir vatandaşlara söylüyoruz suan hepimiz çatlat evlere sıva çekip boya badana atarak oturduk ama tuncelide olası bir depremde yine maraş şokunu yaşayabiliriz bu sekildeyken insanlara tavsiye şehrin 20-30 km dısında bile olsa gidin kücük bir imarlı arsa almaya çalısın bir köy evi dikin inanın ilerde en ama en zengin insanlar köydeki insanlar olacak. toprak o derece hızlı tükeniyor. eskiden herkesin topragı varken suan topragı olan kişi sayısı çok azdır bundan dolayıda kimsenin adını bile anmadıgı unutulan yerler dahi olsa eve verecek paranızı gidin topraga verin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Salih (3 ay önce)
    Haberi yazan arkadaş, doğru yazılışı "asgari ücret" askeri değil.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Toraman (3 ay önce)
    Malatya'da Ev kiralamak akıl mantık işi değil bu şartlarda, hem binaların %80'i hasarlı, hem de hasarlı hali ile 10-15k'ya ilan açılıyor. Sonra da aynı güruh diyor ki neden deprem oluyor, Allah ıslah etsin gözü doymazlar.!!!
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Kernekli (3 ay önce)
    Askeri değil asgari ücret olacak!
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Nasıl olacak (3 ay önce)
    Yanlış hatırlamıyorsam Kasım ayında devletin bir önceki yıla göre ev ve kira fiyatlarındaki artış il il açıklandıydı. Malatya açık ara yüzde 127 ile birinci sıradaydı. İkinci sırada yüzde 55 ile İstanbul vardı. Deprem bölgelerinde Maraş yüzde 44 diğer iller ise daha aşağılardaydı. Düşmana gerek yok Malatya da. Biz bize yeteriz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ali (3 ay önce)
    Her mahallede özellikle F.Kayahan bulvarı ve çevresine onlarca kiralık ev var.Ev sahipleri yüksek kira istedikleri için kimse tutmuyor.Ev sahipleri bu gidişle daha çok bekleyecekler.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Ali bey 30 yıldır oda başkanısınız ölünceye kadar oturmayı mı planlıyorsunuz?? Mevcut başkan adaylarına aglayarak "ben birakirsam ne iş yapacam" dediginiz dogru mu??? Emlakcilar odası emekliler cay bahcesi mi??Genc bir arkadas gelse siiz de artik torun sevseniz??
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Misto (3 ay önce)
    Malatya'da ev bedava olsa almam canım degerlidir tüm binalar görevini yapmış dahada başka depreme dayanmaz özgül salla işler kesat galiba
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Cero (3 ay önce)
    Malatya’da 2024 ve öncesinde yapılmış veya temeli atılmış bir binada daire alıp oturmak isteyenin akıl sağlığından şüphe ederim. Hasarsız sayılanlar da dahil olmak üzere hiçbir binanın güvenirliliği yok. Binaların hepsi 2020 ve 2023 de geçirdiği büyük depremlerden ve de onların artçılarından aşırı derecede yoruldu. Bir daha olmaması temennisi ile ama kuvvetli bir depremde sağlam kalmış olanların bile yıkılma ihtimali çok yüksek. Ayrıca Malatya gibi bir yerde evlerin fiyatlarının yüksekliği de sadece fırsatçıların oyunundan başka bir şey değil. Yanlış anlaşılmasın ama Malatya' da endüstri yok, turizm yok, deniz yok, doğru dürüst imar planı ve de yol bile yok ve alelade bir şehir. Buna rağmen daire, arazi ve arsa fiyatlarına baktığınızda sanırsınız hepsinin altından çıkarılmaya hazır altın madenleri varmış gibi fiyat istiyor çıkarcılar. Malatya da bir daireye veya arsaya vereceğiniz parayla çok daha özellikleri olan bir şehirde daha güzel bir daire, arsa ve arazi rahatlıla alabilrisiniz.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Bence tam tersi, Malatya da 7 civarı bir deprem olsa en fazla 50 bina yıkılır....cunki son 3 yılda nerdeyse 5 deprem oldu..ona rağmen yıkılan bina sayısı 3 bin.....zaten dayanamayanlar gitti..kalanlarda saglamdir
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bence sağlam bina kalmamadı!? Büyük depremler de hasar almayan evler bu son zamanlarda meydana gelen 4 küsür depremde baya hasar almış durumda oturduğum müstakil de büyük depremde hasarsız çıktı şuan baksalar Emin olun orta hasara geldi. 5.9 üstü olacak bir depremde Malatya nın kalan yarısı da yıkılır. Kimse evim ve iş yerim sağlam demesesin bütün yapılarda zemin kayması meydana gelmiş durumda. Allah bir daha böyle bir afad vermesin,başka bişey demiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Malatya dan 1 tane dahi daire almam... özellikle deprem de görevini yapmış, yıpranmış bir daha kine gumm diye inecek binadan hiç almam.. 2025 yılında yapılmış sıfır bina olursa düşünürüm..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Emine (3 ay önce)
    Emlakcı arkadaşlar bir ev göstermeye geliyor birde sözleşme imzalatıyorlar ver 15 bin tl bir emekli adam 30 gün bekliyor 10 bin tl için önce şu emlakcı arkadaşların haksız kazançlarına dur deyin dayre başı bin tl alsınlar ayda 30 dayre kiraya verseler 30 bin kazanırlar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Emekli (3 ay önce)
    Başkan ne yapalım yani depremden önce 1200 tl ye verdiğim evi aynı fiyatamı vereyim
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Malatya'dan daire alacağım paraya başka şehirde 3 tane 1+1 yada 2+1 alır veririm kiraya daha mantıklı
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Metin (3 ay önce)
    Sayin baskan Rica etmiyeceksin denetleyeceksin Tabi yapabilirseniz
    %84
    %16
    Yanıtla