SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yatırımların 2023 Yılı Toplam Ödeneği 1,3 Milyar TL..

Malatya'da Yatırımların 2023 Yılı Toplam Ödeneği 1,3 Milyar TL..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile Öznur Çalık, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, Malatya'daki yatırımların 2023 toplam ödeneğinin 1,3 milyar TL olduğunu, bunun 130 milyon TL'sinin yeni yapılacak Adliye Binası (maket görüntüsü üstte)  için olacağını bildirdiler.

TÜFENKCİ'NİN AÇIKLAMASI..

AKP Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci,  ‘'Malatya'da adliye binasının yıllardır yetersiz olduğunu biliyoruz. Bunun için arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ettik ve Allah’a şükür netice aldık. 1 milyar 275 milyon liraya mal olacak, 85 bin metrekare büyüklüğünde, 130 milyon lira ödenek ayrılan Yeni adliye binamız 2023 yatırım programına alındı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yeni adliye binasının Malatya'ya kazandırılmasının Malatya için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Devletimiz yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Elhamdülillah öyle bir dönemden geçiyoruz ki, iktidarımız ‘yeterki proje olsun, ben yatırım yaparım’ diyor. Yeni adliye binası da Malatya için elzem bir konuydu. Yeni adliye binamız 1 milyar 275 milyon liraya mal olacak. 85 bin metrekare büyüklüğünde, 130 milyon lira ödenek ayrılan Yeni adliye binamız 2023 yatırım programına alındı. Malatya’mız toplamda 2023 yılı için 1 Milyar 300 Milyon TL yatırım alacak. İnşallah devamı da gelecek. Malatya’mıza hayırlı olsun.” dedi.

ÇALIK DA AYRINTILI AÇIKLAMA YAPTI..

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Malatya Yeni Adliye binasının 2023 yatırım programına alındığı ve maliyetin yaklaşık 1 milyar 275 milyon liralık yatırım olduğunu söyledi.

Bu arada, Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, Malatya Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastanesi yerine yapılacak olan yeni adliye binasının 2023 yılı yatırım programına alındığını ve ilk etapta 130 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Mevcut adliye binanın yetersizliğinden dolayı farklı binalarda hizmet verildiğini ifade eden Çalık, yeni yapılacak adliye binasının yaklaşık 85 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini ve adalet hizmetlerinin verimli şekilde yürütülmesinin sağlanacağını, vatandaşlara daha uygun imkanlar ile hizmet edilebileceğini ifade etti.

Çalık, adliye binasının maliyetinin yaklaşık 1 milyar 275 milyon lira olduğunu belirterek, adliye binasının yatırım programına alınmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a teşekkür etti.

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da belediyeler ve üniversitelerin proje ve yatırımları haricinde yapımı devam eden ve yeni başlanılacak olan bazı kamu projelerine 2023 yılı için ilk etapta yaklaşık 1 milyar 300 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, Malatya'nın her alanda gelişmesine önem verdiklerini belirterek, bu konuda devlet eliyle sürdürülebilir yeni yatırımların da hayata geçirildiğini kaydetti. Çalık, Arguvan ilçesinde 174 bin dekar araziyi su ile buluşturması beklenen Yoncalı Barajı'na bu yıl için 200 milyon lira ödenek ayrıldığını ve gövde kaya dolgusu ve dolusavak imalatlarının tamamlandığını ve isale tünelinin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Çalık, 7 bin 600 dekar dekar araziyi suya kavuşturacak Pütürge Miryaylası Göletine 15 milyon lira ve 4 bin 300 dekarı sulayacak Battalgazi Yenice Göletine 15 milyon lira ödenek ayrıldığını, İspendere Göleti ile Yazıhan Ansur Göletinin de yatırım programına alındığını ve 1’er milyon lira ilk etapta bütçe ayrıldığını kaydetti. Milletvekili Çalık, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Malatya Glütensiz ürünler Ar-Ge Merkezi için 7 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi.

Çalık, 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevre yolunun 32,1 kilometresinin tamamlandığını belirterek, “Yolumuzu kısmi olarak geçen yıl trafiğe açtık, yolun tamamını da inşallah bu yıl trafiğe açılmış olacak. Çevre yolu Malatya'mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak. Bu yıl için ilk etapta 84 milyon lira ödenek ayrıldı. Projemizde ödenek, bütçe sorunu olmadı, olmayacak, bu yıl hizmete açılacak” ifadelerini kullandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yatırım planına alınan diğer projelere ayrılan ödeneklere de değinen Çalık, şunları kaydetti: “Malatya-Hekimhan 16.bölge hudut yolu ile Sivas Kangal ile Hekimhan arasındaki yol için 25’er milyon lira, Adıyaman Gölbaşı Malatya yoluna 31 milyon lira, Elazığ Malatya yoluna 12 milyon lira, Darende 6. bölge hudut yoluna 6 milyon lira ödenek ayrıldı.”

Çalık, Hekimhan-Kuluncak arası yolunda 21,9 kilometrelik kesiminin tamamlandığını geri kalan 5,7 kilometrelik kesiminde bu yıl yapımına başlanılacağına belirtti.

27 kilometrelik Pütürge ayrımı-Doğanyol il yolunun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten ve bu yıl için ilk etapta 6 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade eden Öznur Çalık, proje tamamlandığında mevcut yolda 3,3 kilometre kısalma olacağını, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağını söyledi. Çalık, Malatya kent içi ulaşımda 9,6 kilometrelik bağlantı yolu ile 18 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu için 129 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade etti. Malatya’da 2002 yılına kadar 36 kilometre bölünmüş yol var iken, son 20 yılda 428 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Milletvekili Çalık, 2002 yılına kadar kentte BSK’lı yol sıfır iken, 2003-2022 yılları arasında 337 kilometre yapıldığını kaydetti.

Çalık, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi de 70 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Çalık, Malatya’da 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde inşası devam eden yeni terminal binasına ilk etapta 550 milyon lira ödenek ayrıldığını ve bu yıl hizmete açılacağını kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    30 Yıldır bitmeyen, bitirilmeyen baraj YONCALI BARAJI. Neden acaba? Bu baraj Arguvan da olmasa idi şimdiye kadar on defa bitirilemezmiydi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nazım ilhan (1 yıl önce)
    Demek ki Malatya bin ya 5 yıllık biriken vergileri 1,300 milyar ya da onunuzedki beş yılda Malatya hakkında çıkacak vergiler bu kadar siyasiler böyle haber yapıyor saygılıyım onlar politika yapıyor muhasebeciler ve avukatlar Malatya da ne kadar vergi oluyor Malatya halkının vergileri nerelere kullanılıyor muhalefeti saymaya gerek yok sivil toplum da orta da yok onların oğlunu kızını Gelin'in damadını ise alıyor sistem zaten ben şahsen çok iş yapıldı saygılıyım ama adam gibi yapılan iş çok az saygilar
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hekimhanli (1 yıl önce)
    Bu yatırımi Karadenizdeki bir tünel yatırımına bile vermiyorlar yazık şehir sahipsiz olunca durum bu olur koskoca şehre bir ilçeye verilen yatırım verilmiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sürekli ve değişmez bir şekilde hdp ye oy veren Diyarbakır başta olmak üzere digerlerine akp ye yüzde 70 ot veren malatya dan kat kat fazla yatırım alması da çok ilginç
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arda (1 yıl önce)
    Proje küçültülmüştür. Eski projede 150 bin metrekare kapalı alan vardı. Şimdiki dediklerine göre 85 bin metre kare olmuş. İnşaat bitene kadar mevcut adliye binasından azcık büyük olursa iyi olacak. Proje neredeyse yarı yarıya küçültülmüş. 5 yıl sonra yeni adliye sarayı da yetersiz olacaktır. 150 bin metre kareyi neye göre belirlemiştiniz 85 bin metre kareyi neye göre belirlediniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Toplam maliyet bedeli 1.milyar 275 milyon muammen bedeli olan adliye binası için 2023 yılında 130 milyon Tl ayrılmış buda şunu gösteriyor her yıl 130 milyon Tl ayrılırsa adliye binasının tamamlanması 10 yıl sürer.
    %93
    %7
    Yanıtla