SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Yıkılan Binalardan 347'sinin Enkazı Kaldırıldı

Malatya'da Yıkılan Binalardan 347'sinin Enkazı Kaldırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından kentte yıkılan binalardan 347'sinin enkazının kaldırıldığını bildirdi.

 Valilikten yapılan açıklamada, kentteki 131 bin 991 binadan 32 bin 195'inin, 372 bin 321 bağımsız bölümün de 90 bin 347'sinin acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Depremlerde 71 bin 549 konut ile 14 bin 397 ticarethanenin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu aktarılan açıklamada, kentte yıkılan binalardan 347'sinin enkazının ise kaldırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kentte 4 bin 145 çadır ile 3 bin 247 konteyner kurulduğu, 44 bin 539 çadır dağıtıldığı ifade edildi.

AA


 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • vatandaş (1 yıl önce)
    Bu hızla sadece enkaz kaldırım en az üç dört yıl sürer Malatya ya karşı umutlarımız gün ve gün tükeniyor mecburen memleketimizi terk etmek zorunda kalıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Basit kerat cetveli hesabı ile bu çalışma hızı ile ağır jasarlı ve yıkılacak bina sayısı ile 20 yıl sonra bitmiş oluyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tk4404 (1 yıl önce)
    Özellikle bitişik nizam yapılarda ağır hasar almış binalar kendiliğinden yada artçılarla yıkılarak yanlarında bulunan az hasarlı binalarıda ya yıkıyor ya ağır hasarlı hale getiriyor. Acil bir şekilde özellikle bitişik nizam eski yapıların can ve mal güvenliği için yakılması gerekir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bir aydan beri enkazı bekliyoruz plan proğram yok enkazımızın ne zaman kalkacağı bilgisini alamıyoruz enkaz kalkmadan en az bir gun once bize haber verilse diyeceğim yine muhatap bulamıyoruz bizim İnönü mahallesinde bir kaç bina kaldırıldı aynı mahallede bulunan bizim siteye gelmediler sorduğumuzda sehircilik il mudurlugu hangi binaya gönderirse oraya gittiklerini söylediler enkaz kaldırma işi gerçekten zor çalışan insanlara kolaylıklar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    1 aydan fazla oldu 347 enkaz diyor günde 10 tane enkaz ediyor ne kadar yavaş calisyor kordinasyon diyen bişey yok belediye başkanı vali bir an önce el atmalı bu işe
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (1 yıl önce)
    Değerli hemşerilerim maalesef Malatya’da enkaz kaldırma çok çok yavaş. Maraş Hatay bitirmesine rağmen hala biz yerimizde sayıyoruz. Depremden bari ibret alınsın. Hizmet bol bol gezip bol bol toplantı resmî çekip sosyal medyada iş yapıyor görüntüsü vermek değil. Hizmet enkazı kaldırıp, sorunları çözüp , hizmeti başlatmaktır. Bu belediye reisleri , vekiller ve maalesef bu vali yapacak durumda istekte iradede değil. Bir an önce herkes başta çevre bakanlığı, CİMER , vd ilgili bakanlıklara mail şikayet istekleri yazsın. Bireysel istek değil şehrin ihtiyaçlarını. Biz olmazsak böyle sürünmeye devam ederiz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • evet malatya daki yavaş da..hatay ve maraştaki çalışmaların bittiğini nerden çıkardın..hatayın %80 ni yıkıldı ve yıkılacak , maraşın %50 si yıkıldı yıkılacak..daha en kazlarda millet cenaze bekliyor..boş yazmayın
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    İnşaallah bu molozları derelere doldurup, sonra da oraları imara açmazlar... Ama görünen o ki bunu yapacaklar gibime geliyor.... Molozları şu anda derelerin çok olduğu fırıncı köyünün yakınında bir düzlüğe ayıklama için yığıyorlar... Millet adına bunun takipçisiyim... Ordaki molozların toplam hacmini de uzaktan fotoğraflama yöntemiyle hergün takip ediyorum... O molozlar derelere taşındığı anda, belgelerle savcılığa suç duyurusunda bulunacağım...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • kayısı adam (1 yıl önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    çıkarın da gölgesinde piknik yapalım. işte bize böyle vatandaş lazım tebrik ediyorum sizi
    %100
    %0
    Yanıtla