SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'daki 268 Milyonluk Yol İhalesi Özel Davetle Verildi'

'Malatya'daki 268 Milyonluk Yol İhalesi Özel Davetle Verildi'
A- A+ PAYLAŞ

Sözcü Gazetesi, 268 milyon TL muhammen bedelli Malatya'daki karayolu yapımı işi ihalesinin, özel davetle AKP'den Elazığ milletvekili aday adayı olan Veysel Demirci'nin sahibi olduğu şirkete verildiğini yazdı.

Gazetede, Yusuf Demir imzasıyla ve "AKP'li aday adayının şirketine gizli ihale' başlığıyla verilen haberde; rekabete imkan veren, kanunun esas olarak öngördüğü “Açık usul” yerine, AKP’nin istediği ihaleyi istediğine verme aracı olarak kullandığı “21 b Pazarlık” usulüyle yapılan ihale kimselere duyurulmadan gerçekleştirildiği, yaklaşık maliyeti 268 milyon TL olarak hesaplanan ihalenin 11 Ekim günü özel olarak davet edilen 6 firma arasından Demirci'nin şirketine verildiği iddiası yer aldı.

Haberde, "Tam adı, “Malatya Şehir Geçişi km:0+000 – 22+200 (İnönü Üni – Havaalanı Kavş) Arası BSK Onarımı ve Çevre Düzenlenmesi İle Battalgazi Bağlantı Yolu km:0+000 – 7+000 Arası BSK Yapılması İşi” olan proje için 240 milyon 240 bin TL’ye sözleşme imzalandı.  28 Ekim günü imzalanan sözleşmeye göre 31 Ekim’de başlayacak inşaat 29 Mart’ta tamamlanacak." bilgisi de verildi.

sozcu.com.tr

Sözcü Gazetesi'ndeki haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/akpli-aday-adayinin-sirketine-gizli-ihale-7456334/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Nurettin (1 yıl önce)
    Malatya il milli eğitim müdürlüğünün de doğrudan temin ve pazarlık usulü ile yapılan ihallere neden sürekli aynı firmalar çağrılmış ve özellikle işler hep aynı firmalara verilmiş. Pazarlık usulü ile yapılan ihallere rekabeti kızıştırcak daha fazla firma çağırmak yerine neden sınırlı sayıda firma çağrılarak ihallere yapılmış???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    malatyanın yıllardır bakımı yapılmayan çevre yolunun bakım ve onarımı mart ayına kadar yapılmak üzere ihale edilmiş HAYIRLI OLSUN denileceğine neredeyse niye malatyaya hizmet getiriliyor denmediği kalmış sahi niye yol yapıyorlar ki!
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Şimdi bunu malum partili 40 yaş üstü dayılara anlatsan “Ne yapsalardı gardaş, fetöcülere , gomünistlere mi verselerdi” derler. Hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz sıkıntı yok!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sözcünün Malatya sözcüsü mü oldunuz? Haberde itiraf gibi yazmışsınız özel olarak davet edilen 6 şirket diye, Kalkıp ta inşaatları yarı bırakıp milleti mağdur eden müteahhit Mahoyu mu çağırsalardı. Ne kadar kızıştırıp karıştırıyorsunuz...VeSSelam...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • ALİ (1 yıl önce)
    Her haberi yalan olan ve algı yaratmak üzerine haber yaptığı artık tescillenen Sözcü gazetesinin bu haberinin de algı yaratmak üzere yapıldığı kesin.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    İnşaallah MİLLET ittifakı gelir de bu adeletsizlik sona erer.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Karayolları Bölge Müdürlüğünün acilen o şehirden kaldırılması ya da Malatya ya bölge müdürlüğü kurulması şart olmuştur. O bölge olduğu sürece medeniyetin temel taşı olan yol hizmetinden Malatya hep Mağdur edilecektir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cabir IŞIK (1 yıl önce)ufuk isimli kullanıcı yorumuna
    Ufuk kardeşim neden çekemiyorsun Elazığ şehrini bu ülke vatan hepimizin her yere hizmet gidiyor acilen o şehirden kaldırılmalı sözün hiç etik olmamış...
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Ufuk arkadaşın tabiri yanlış olmuş olabilir ama yazdığında %100 haklı. Bu çekememek değil. Bu hizmetin ve yatırımın bölge tarafından adil dağıtılmadığının göstergesidir.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Elazığ sıradan bir şehir. Çekilecek bir yönünü göremedim. Ben gerçeği söylüyorum. Devletin imkanlarını hakkaniyetli dağıtmayan bir Bölge Müdürlüğü var o şehirde.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Cabir Işık Elazığın neyi varki neyini çekemeyeceğim. Yanı başımızda öylesine bir şehir. Bölge müdürlüğünün yaptığı hizmetler ortada.Hizmette bile şovenist davranan Bölge Müdürlüğü acilen kapatılmalı.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Milletvekili olamayanları da bu şekilde ihalelerle ihya ediyorlar. Düzen değişse de, öteki hep aynı.
    %91
    %9
    Yanıtla