SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki 66 İmam Hatip'te 11 Bin 184 Öğrenci Öğrenim Görüyor

Malatya'daki 66 İmam Hatip'te 11 Bin 184 Öğrenci Öğrenim Görüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayesinde, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kinli, Kuran-ı Kerim tilaveti sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya'da 19 imam hatip lisesinde 4 bin 757, 47 imam hatip ortaokulunda 6 bin 427 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti.

Öğrencilerini milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, kendi kültürüyle bütünleşmiş, huzuru ve barışı sağlama idealiyle yaşayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaları gerektiğini kaydeden Bakır, "Bugün burada çağın değişen koşullarına ayak uydurmak, sahadaki problem ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı düzenlemekteyiz. Gün boyu devam edecek çalıştayımızda imam hatip lisesi, imam hatip ortaokulu, temel eğitim, ortaöğretim olmak üzere 4 grup oluşturulacak ve gruplarımız 3 oturumda Genel Müdürlüğümüzce belirlenen din öğretimiyle ilgili güncel sorunları tartışacak ve çözüm önerilerini raporlaştıracak." dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Oruç ve sivil toplum kuruluşları adına Abdurrahman Taşkesen, birer konuşma yaparak çalıştayın amacı ve içeriğine dikkat çekti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • selami (4 ay önce)
    sene 1996-97 Sıtmapınarı İHL de yaklaşık 10.000 öğrenci Malatyanın nüfusu şimdikinin belki yarısı bile değil sene 2023 .... BU İŞTE BİR TERSLİK /BU TERSLİKTE BİR İŞ VAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Neden her yere imamhatip açıyorsunuz, biz çocuklarımızı göndermek istemiyoruz. Yanlış anlaşılmasın dinle bir sorunumuz yok ama sizin dininizle sorunumuz var. bizim abdesimiz inancımız size uymuyor malesef. Herkesi dinden imandan soğuttunuz yeter artık. Fen ve sosyal bilgiler için hiçbirşey yok
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 ay önce)
    Peki bu kadar öğrencinin Tubitak gibi yerlere gönderdiği proje sayısı nedir? Temel bilimlerde ne kadar başarılılar? Sosyal bilimlerde içinde bulundukları topluma ne kadar fayda sağlıyorlar? Her yere bir sürü imam hatip açılarak imam hatiplerin de kalitesini artıracağınıza düşürdünüz. Malatya'nın köklü Anadolu liselerinin dümdüz liseye dönüştürülmesi skandalını demiyorum bile. Turgut Özal Anadolu Lisesi'nden, Beydağı Anadolu Lisesi'nden, Kernek Anadolu Lisesi'nden haberi olan var mı? Nitelikli okul diye kötü konum iyi okullar ne hale geldi? Hoş o kötü konum diye nitelendirilen yerlede çocuklar daha liseye geçmeden neden kötü(ortalama olmayan) bir performans da gösteriyor, istenilen standartlarda değiller? Bunları konuşan yok
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    Okul başına 166 öğrenci. Düz ortaokul ve liselerde her sınıfta 40-50 kişi okumaya çabalarken tam da Türkiye yüzyılı olmuş. Bu mu sizin adaletiniz? Bu mu sizin liyakatiniz? Bu mu sizin ahlakınız? Bu mu sizin insafınız? Ayıptır beyler ayıp, yazıktır beyler yazık. Bu ülkenin çocukları üzerinden bile ayrımcılık yapıyorsunuz. O çocukların günahı nedir? Milli eğitim il müdürü bunlara hiç sesiniz çıkmıyorsa artık vicdanınıza kalmış. Gerçi bu politika tüm ülkede aynı şekilde.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • berk (4 ay önce)
    bu nedir ya 11bini 66ya böl okul başı 166 öğrenci ediyor ayıptır düz liselerde yer yok battalgazide doğru dürüst lise yok heryeri imamhatip ettiler dindar nesil ortada
    %76
    %24
    Yanıtla