SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Başkanın Hedefi Büyük.. 'Paris'te Olimpiyat Kürsüsü'

Malatyalı Başkanın Hedefi Büyük.. 'Paris'te Olimpiyat Kürsüsü'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Tek hayalim; erkeklerin olimpiyatlara gitmesi, 24 takım içerisinde olimpiyatlara namağlup giden tek takım olan kadınlarımızın da kürsüde yer alması” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Malatya’ya gelen Üstündağ, Türk voleybolunun son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“MALATYA’YA AYRI BİR SEVGİM VAR”
Ramazan Bayramı’nı memleketi Malatya’da baba ocağında geçirecek olan Üstündağ, “Malatya’da baba ocağımızı kapatmadık. Yakınlarımı kaybettim ama kapımız her zaman açık. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz iftarda eş, dost bir araya geliyoruz. Malatya’da bunları yaşadıkça mutlu oluyorum. Ömrüm yettiği sürece bu geleneği devam ettirmek istiyorum” dedi.

“Malatya’yı bir gün dahi olsa terk etmek istemiyorum” diyen Üstündağ, şunları söyledi:

“Malatya bana çok şey kattı. Malatyalı olmak bana çok şey verdi. Türk sporunda voleybol konuşuluyorsa, bende o camianın başkan olarak ne kadar gurur duysam azdır. 6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Pandemi yaşandı. Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş olmak üzere iki deprem yaşadı. Ağır bir depremdi. İlk günden itibaren destek olmak için gayret ettik. Malatya’ya ve bütün deprem bölgesine bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu depremde voleybolcularımızı kaybettik. Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

Ayrı bir Malatya sevgisinin olduğunu dile getiren Üstündağ, “Spordan dolayı vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Deprem olmasaydı Malatya’da bir etkinlik düzenleyecektik ama olmadı. Daha önce Malatya’da ilk milli maçı oynattık. Türkiye Kupası finalini Malatya’da oynattık. Malatya’ya güzel tesisler yapılıyor. Sportif anlamda deprem bölgelerine destek vereceğiz. Deprem bölgelerine moral vermeye çalışacağız” diye konuştu.

“BAŞARIYI SÜRDÜRMELİYİZ”
Türk voleybolunun Avrupa ve dünyada birinci olduğunu, 2024 Paris Olimpiyatları'na  ise namağlup katılacaklarını ifade eden Üstündağ, “Dünya ve kulüpler organizasyonunda bugüne kadar mutlaka ve mutlaka yarı finalde takımlarımızla yer aldık. Bu yıl erkeklerde ilk defa yarı finalde iki takım mücadele etti. Erkeklerde milli takım ve kulüpler bazında bakıldığında geldiği nokta itibariyle bugün federasyon ve kulüplerin birbirleriyle ne kadar dayanışma, samimi ve şeffaf bir ilişki içinde olduğunu tüm spor kamuoyu biliyor. Kulüplerin başarısını federasyon, federasyonun başarısını kulüplerin başarısı gibi görürseniz ve nihayetinde milli takımın başarısının tüm paydaşların katkısıyla olduğunu düşünürseniz; samimi, şeffaf ve adil bir duruşla idareyi yaparsanız sizin yanınızda olurlar. Türkiye’nin her köşesinde yediden yetmişe nasıl tek yürek olduk? Nasıl bir birleştiricilik oluşturup, bütünlük sağladık? Geçen yıl hem Avrupa hem de dünyada iki Türk takımı oynadı ve kupayı aldık. Bu ne kadar güzel, mutluluk ve onur verici. Biz bunu sürdürmeliyiz” dedi.

“HERKES OLİMPİYATLARDA BİR BEKLENTİ İÇİNDE”
Sokakta kendisini görenlerin “Biz olimpiyat madalyasını alacak mıyız, olimpiyat şampiyonu olacak mıyız?” diye sorduğunu anlatan Üstündağ, “Ben, ‘Olimpiyatta hedefimiz madalya’ diyorum. “Hayır, bunun altını, bronzu, gümüşü var. Biz öyle düşünmüyoruz” diyorlar. İnsanlar nasıl konsantre olmuşlar, nasıl kendilerini motive etmişler, bir beklenti içindeler” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDAN RAHATSIZIM”
“Bugün futbolun içinde bulunduğu durumdan bir spor adamı olarak rahatsızım” diyen Üstündağ, şöyle konuştu:

“Sadece ben değil bu ülkede taraftarın, yöneticinin, çoğunluğun rahatsızlığını görüyoruz, yaşıyoruz. Bu ülkede artık “Voleybol ülkesiyiz” sözü kabul gördü. Ben bir spor adamı olarak bu ülkenin spor ülkesi olmasını istiyorum. Büyük bir devletimiz, milletimiz, genç nüfusumuz, imkanlarımız var. Neden her spor salında spor ülkesi olmayalım? Spor ülkesi olmak beni çok mutlu eder.”

“OLİMPİYATLARA GİTMEK DEĞİL KÜRSÜDE YER ALMAK BİZİ MUTLU EDER”
Türk voleybolunun tarihi günler yaşadığını ancak bunu yeterli bulmadıklarını dile getiren Üstündağ, “Erkek milli takımımızın olimpiyatlara gitmesi bizi tatmin eder. Kadınlarda “Hele bir olimpiyata gidelim” diyorduk. Şimdi “Olimpiyata gitmek değil, madalya almak bizi mutlu eder” diyoruz. Kürsüde yer alırsak takım sporunda tarihimizde ilk olacak. Böyle bir noktaya geldik, herkes bu beklenti içerisinde. Benim şu anda yaptığım tek hesap; olimpiyat. Tek hayalim; erkeklerin olimpiyatlara gitmesi, 24 takım içerisinde olimpiyatlara namağlup giden tek takım olan kadınlarımızın da kürsüde yer alması” diye konuştu.

ZEHRA GÜNEŞ’İN SAKATLIK DURUMU NE?
Milli voleybolcu Melissa Vargas’ın sakatlıktan döndüğünü ifade eden Üstündağ, “Milletler Ligini oynayacağız. Birinci gurubu hem erkek hem de kadınlarda Antalya’da oynayacağız. Sonrasında iki ayaklar oynanacak ve final etabından sonra 25 güne yakın bir olimpiyat için boşluk olacak ve kamp başlayacak. Hocamızın programına göre takımımız Fransa’ya biraz erken gidecek. Hazırlık maçı da yapacağız ve olimpiyatlarda mücadele edeceğiz. Sakat oyuncumuz yok. Ufak tefek ligin verdiği yorgunluktan kaynaklanan problemler var. Zehra Güneş’in omuzunda ufak bir sakatlığı var. Takımını yalnız bırakmıyor bir yandan da tedavisi devam ediyor” dedi. 

malatyahaber.com

FOTO: Orduzulu olan Üstündağ, Orduzu Pınarbaşı'nda..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Misafir (2 hafta önce)
    Sayın başkanımızın deprem zamanı hep malatyada olduğunu ve malatyaya birçok yardımın getirilmesinde öncülük yaptığını burda belirtmek ıstiyorum.Malatyalilar olarak bizlerde sizi çok seviyoruz ve sizinle gurur duyuyoruz Allah yolunuz açık etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla