SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatyalılar Çok Büyük Destan Yazmış"

0
Güncellendi - 2017-07-15 03:10:03
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban,  15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) ile İhlas Haber Ajansı (İHA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Milli İradenin Yükselişi Sergilerinin açılışına katıldı.

Sergilerin açılış konuşmalarında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundular.

Vali Kaban’da, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ile Yeşilyurt İlçe Belediyeleri'nin katkılarıyla açılan serginin açılışında, 15 Temmuz destanında Zonguldak'ta görev yaptığını ve o gece Malatyalıların çok büyük bir destan yazdığını duyduğunu belirtti.

Malatya'yı saygıyla selamladığını ifade eden Vali Kaban, "Belki 150 belki 200 yıldır devletle milletin ayrıştığı bir süreç yaşadık bu topraklarda. Unutmayın ki biz bin yıldır bu topraklardayız. Buralar sayılan 7 temel medeniyetin 3 veya rivayete göre 4'üne beşiklik etmiş topraklar. Milletle devletin ayrışması bir sonuç getirdi. Orada da araya kara kediler girdi. Bunun adı bazen cemaat bazen cemiyet oldu. Onlar dediler ki 'Biz devletle milleti buluşturacağız'. Bu iddiayla ortaya çıktılar ve maalesef bunun da çok yağlı ballı bir iş olduğunu, bal tutanın da parmağını yalayacağını görünce parmak yalamaktan milletle devleti buluşturmaya vakitleri kalmadı. Sonuç 15 Temmuz. Artık bundan sonra Yenikapı mitingi göstermiştir ki milletle devletin arasına kara kediler giremeyecektir. 15 Temmuzlarda hatırlatmamız gereken budur."dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kaban, Başkan Çakır, Başkan Gürkan, Başkan Polat ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Müftüsü Ümit Çimen ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte açılışını gerçekleştirilen sergiyi gezdiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • BASRİ TERECE (6 yıl önce)
    RABİA EL İŞARETİYLE HALKI SELAMLAYANLAR SİZ TÜRK OLMAKTAN UTANANLAR SİZ BİR TÜRK ASKERİ İÇİN RABİA'YA VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR YÜREĞİNİZ SIZLADIMI HANGİ ŞEHİDİMİZ İÇİN RABİAYA GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYETİ GÖSTERDİNİZ ACABA
    0
    0
    Yanıtla
  • tamirci (6 yıl önce)
    Destan, eski valimiz Mustafa Toprak ile birlikte yazıldı.Demek ki yazılanı okuyamayan bir Ankara 'mız var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Buğra akdağ (6 yıl önce)
    Başlık bana çok manidar geldi, yazmadı mı yani ? Akplisi mhplisi chplisi çıktı malatyamızı savundu. Çakır havaalanını kapattı, vali 2. Ordu önüne gitti çalık ve kahtalı parti önünde toplandı bu halk 15 temmuzu asla unutmaz unutturmaz. Başkan Kiraz KK gibi meydanlarda sokakta yoktu ilk saatler. Kimler dışarda kimler değil bu malatya halkı unutmaz !
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşım belli ki olayları tâkip etmemişsin. Belediyenin kamyonları vs. gelene kadar vatansever subaylar uçakların ve helikopterlerin kalkmasını çoktan engellemişlerdi, yoksa belediyenin kamyonları gelene kadar uçaklar vs. çoktan kalkardı. Yahu T.S.K. içindeki vatansever subayların hakkını verin azıcık!
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Gözlerim yaşardı! FETÖ'yü bugüne getirenler sizler değil misiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fetö ile ilişkisi olmayan siyasetçi yok.Ama bunları karşısına almaya cesaret eden tek lider Sn.C.Başkanıdır.Fetönün bu derece hain bir örgüt olduğunu herkes öğrendikten sonra bunlara sahip çıkanlara dikkat etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Önceki hükümetler zamanında Cemaat devlet kademelerine sızdı, ancak AKP döneminde sızmadı, bilakis "vanalar sonuna kadar açıldı." FETÖ'cü askerleri de çok iyi biliyorlardı, menşur "alnı secdeye değen" askerleri idi bunlar. En üst kademelere gelecek, yâni bunların yerinde olacak olan vatansever kurmay subayları AKP ile Cemaat içeri attı. Kimi gururundan, kimi kahrından öldü bu subaylar. O zamandan beri "Yapmayın, etmeyin! Bunlar darbe yapacak!" demediler mi bu subaylar? Bu subaylar kendileri teslim oldular ve kalkışmada birliklerini savunmak için tabancaları ile savundular bu vatanı, sizin menşur "alnı secdeye değen" asker kılıklı vatan hainleri de ya fare gibi deliklerde, ya da kolilerde çıktı, tabi çoğu da kaçtı.
    0
    0
    Yanıtla