SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'nın 2050 Sonrası İçme Suyu İhtiyacı İçin Proje

Malatya'nın 2050 Sonrası İçme Suyu İhtiyacı İçin Proje
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü'nde, Bölge Müdürü Mahmut Dündar başkanlığında yapılan toplantıda, Malatya merkez ilçelerinin 2050 ve sonrası için içme ve kullanma suyu ihtiyacının da karşılanacağı Darende Kaynarca Barajı'nın yanı sıra, diğer bazı bulama projeleri ele alındı.

Düzenlenen toplantıya ilişkin olarak DSİ Bölge Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar ‘ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ilgili personel ve yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda Malatya Darende Kaynarca Barajı ve Sulaması Planlama Ara Rapor değerlendirme toplantısı yapıldı.

- Malatya Darende Kaynarca Barajı, Malatya ili Darende ilçesi Ayvalı Tohma Çayı üzerinde yer alan talvegden 95,50 metre yüksekliğinde, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu gövde tipinde ki barajda depolanacak 190 milyon metreküp su ile; Malatya Merkez İlçelerinin 2050 yılı ve sonrası ihtiyacı olan içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması temin edilecektir.

- Tohma Çayı üzerinde ve Medik Barajı membaında kalan her iki sahilde yer alan ve mevcutta yöre halkı tarafından kendi imkânları ile pompajlı olarak sulayabildikleri 32.267 dönüm tarım arazileri, cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır.

- Medik Barajı mansabındaki 94.183 dönüm Yazıhan Sulaması, 61.742 dönüm Şahnahan B ve C Sulaması ile 42.800 dönüm Sultansuyu Sulaması için ihtiyaç duyulan ilave sulama suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla barajdan bırakılacak sulama suyu Tohma Çayı vasıtasıyla Medik Barajına iletilerek bu alanların sorunsuz sulanması temin edilecektir.

- 44 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecektir.

Planlama raporunun 2022 yılında tamamlanması akabinde proje yapımına başlanacaktır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız