SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'nın 7 Bölgesinde Sayaçlı Sulama

Malatya'nın 7 Bölgesinde Sayaçlı Sulama
A- A+ PAYLAŞ

DSİ Bölge Müdürlüğü, Malatya'da da 7 sulama sisteminin dahil olduğu işletmelerde borulu sulamalara sayaç takılması için müteahhit firmayla sözleşme yaptı.

Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu bilgi verildi;

"DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Bünyesinde Bulunan İşletmedeki Borulu Sulamalara Sayaç Takılması İşine Ait Sözleşme, 18.03.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Vekili Dr. Ercan Gerçek ile yüklenici Harbiye İnş. Maden. Taah. Pet. Ürün. San. Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Sözleşmesi imzalanan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Bünyesinde Bulunan İşletmedeki Borulu Sulamalara Sayaç Takılması işi kapsamında; Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Elazığ, Malatya ve Bingöl illerindeki mevcut işletmedeki borulu sulama şebekesine sahip;
Elazığ Maden Durmuştepe Sulaması, 
Elazığ Kovancılar Kapıaçmaz Sulaması, 
Elazığ Sivrice Dedeyolu Sulaması, 
Malatya Derme Çerkezyazısı Sulaması, 
Malatya Kapıkaya Sulaması, 
Malatya Darende Gökpınar Sulaması, 
Malatya Kuluncak Sofular Sulaması, 
Malatya Doğanşehir Söğüt Sulaması, 
Malatya Hekimhan Güzelyurt Sulaması, 
Malatya Arapgir Sulaması, 
Bingöl Karlıova Kale Sulaması hidrantlarına çeşitli tip ve çaplarda 6.660 adet ultrasonik ön ödemeli, kartlı ve uzaktan algılamalı su sayacı montajı yapılacaktır. Bu sayede; suyun verimli bir şekilde kullanılması ve israf edilmesi önlenecek, bitki su ihtiyacının üzerindeki aşırı su tüketiminin önüne geçilecek, verimli arazilerin heba edilmesi önlenecek, tarımsal verimde artış sağlanması temin edilecektir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mehmet yalçın (2 yıl önce)
    arapgir'de borulu sulama yüzde bir bile değil kime sayaç takacaksınız? siz önce sulanacak alanlar ve bahçeler için boru döşeyin, bunu yapamıyorsanız açık sulama arklarını yapın. arapgirde kimse bağını, bahçesini sulayamıyor. sulama arkları yok. arkları olan yerler de ise su yok. sulama suyu ihtiyacı arapgirin en büyük sorunu. milleti kandırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvanli (2 yıl önce)
    Emektar köylü ve çiftçilerimizi nasıl daha fazla kaz gibi yolabiliriz mantığını güden bir çalışma olmuş.Verimli kullanım öylemi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsrafsiz yakınlarını kollamak (2 yıl önce)
    DSİ9. Bölge müdürlüğü Malatya Battalgazi ilçesinin Orduzu kapalı boru sulaması yoksa sizin kriterlerinize uymuyormuki.sulamada sayaç takılma ihalesine dahil etmediniz.yoksa Orduzuda dizinde ahbap ve cavuşlarinizmi var.Buranin kapalı sulama sistemini mevcut sulama birliği kendi ceplerindenmi yaptırdılar ki sulama sayacina dahil etmediniz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Melid (2 yıl önce)
    Söylenen bolgeler suyun kapali sistemle kullanildiği en verimli kullanilan bolgeler.malatyanin sultansuyu bolgesi ,surgu baraji bolgesi, yazihan bolgeleri gibi bolgelerin kapali olmasi lazim bunun icin caba harcanmasi lazim
    %100
    %0
    Yanıtla