SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Benden Umudu Var"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya Vuslat TV kanalında 2024 Yerel Seçimlere Doğru programının canlı yayın konuğu oldu.

70 güne yakın zamandan beri sahada olduğunu dile getiren Belediye Başkan Adayı Sami Er, bütün söylemlerinin Malatya’nın yaralarını sarmak üzerine olduğuna değindi. Söylemlerinde hep teknik konulara yer verdiğini belirten Er, “Hep teknik konuları konuştum. Ama spekülatif şekilde söylemediğim şeyler söyleniyormuş gibi konuşuluyor. Niyet okumaya göre mi siyaset yapılıyor? Hayretler içerisinde kaldım. Ben kamuoyu önünde açıklamamı yaptım. Esnaflarımız bu söylemlerden sonra tedirgin olmuşlar. Siyasetin de bir adabı bir seviyesi var. Siyasi polemiklere hiç girmedim. Malatya’nın benden umudu var. Benim bütün argümanlarım ve konuşmalarım Malatya üzerine. Katıldığım programlarda, konuşmalarda asla hiçbirinin ismini ağzıma almadım. Ben işime bakıyorum. Ben Malatya halkını bu polemiklerle meşgul etmem. Biz her zaman icraatlarımızı anlatacağız, projelerimizi anlatacağız” dedi.  

Sami Er, TOKİ ve Emlak Konut gibi kurumlarda üst düzey mevkilerde bulunduğunu sürekli vurgulaması, muhalefet tarafından çarpıtıldığını ifade ederek “Biz bürokrasiyi biliyoruz. Bürokrasi de işlerin nasıl yol aldığını biliyoruz. Şunu özellikle vurgulayayım. Hükümetimizin deprem bölgesiyle ilgili bütçesi hazır. Bu işleri hızlandırmak istememim temel nedeni de bu. Bu bütçe var iken en etkili şekilde kullanmak istiyorum. Ben TOKİ Müdürünü arıyorum. Veli Bey bende ararım, bunda ne var diyor. Asıl mesele aramak değil iş tutmaktır. Ben 5 yıl TOKİ’de çalıştım. Veli Bey, Malatya’nın sorunuyla ilgili bir kez olsun benim yanıma gelmiş değil. Malatya’dan bir sürü vekiller geliyordu. O zamanda söyledim. ‘Benim TOKİ’de oluşumu bir fırsat bilin’ dedim” şeklinde konuştu.

Belediyeciliği bilmeyen insanların başkan seçilmesi durumunda 3 yılda belediyeciliği anca tanıyacaklarını belirten Er, “Biz göreve geldiğimiz gün işe başlayacağız. Bir taraftan seçim çalışmaları yaparken diğer taraftan derslerimize çalışıyoruz. ‘Yerinde dönüşüm nasıl olacak, orta hasarlı binalar ne olacak, rezerv alanlarını nasıl arttırabiliriz?’ bunlarla ilgili birçok çalışmalarımız var” dedi.

Malatya’daki inşaatların diğer 11 ile göre yavaş ilerlemesinin vatandaş tarafından tepkiye yol açtığı sorusuna cevap veren Sami Er, “Ben göreve geldiğimde süreç daha da hızlanacak. Tabi birileri kafa karıştırıyor. Burada bir art niyetlilik var. Biz istesek inanın 1 yıl içerisinde 40- 50 bin konutu yaparız. Gelincik Tepe’de, İkizce’de, Çamurlu’da burada TOKİ’nin alanları var, yapar geçeriz. Biz şehrin dokusunu bozmadan yerinde dönüşümü tercih ediyoruz. Herkes kendi mahallesinde, sokağında, komşusuyla birlikte oturmaya devam etsin istiyoruz” dedi.

Rezerv alanlarıyla ilgili bilgi veren Er, şu anda çarşı alanının olduğu yerin haricinde 43 rezerv alanının tespit edildiğini belirtti. 43 rezerv alanının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını ifade eden Er, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu alanlar onaylandıkça projelendirilecek, ihaleye çıkacak. İhaleye çıkan da var. Mesela bir taraftan Akpınar çarşı yükselirken diğer taraftan Kışla Caddesinin arkası Saray Mahallesi bölgesinde çok ciddi bir alan şu anda ihale edildi. İnşaatı başlayacak.”

CADDEDE İFTAR..
AKP Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, seçime günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Her gün birçok ziyaret ve toplantı ile vatandaşlarla buluşan Sami Er, 31 Mart akşamı Malatyalıların Cumhur ittifakına en yüksek oyla destek olacağına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, beraberinde AKP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın ile Atatürk (Kışla) Caddesi’nde MHP’li Veysel Karaçay tarafından düzenlenen sokak iftarı programına katıldı.

Önceki dönem Milletvekillerinden Öznur Çalık, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ünde katıldığı iftar programı sonrası Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er’in bir sonraki durağı Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe mahallesi oldu.

Burada gençler tarafından meşaleler yakılarak coşkuyla karşılanan Sami Er ve Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’e mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Cumhur İttifakı üyesi MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ve yönetimi ile AKP yönetimi ve AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’da katıldı.

“Malatya’yı en kısa sürede ayağa kaldırma adına çalışacağız”

AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı adaylarını rekor oyla seçileceğine inandıklarını ifade ederek, “Sizlerin bize verdiği bu desteği hiçbir zaman suiistimal etmeyeceğiz. Büyükşehir ve diğer belediyeler ile uyum içerisinde çalışarak Malatya’yı en kısa sürede ayağa kaldırma adına çalışacağız.” dedi.

“Çalışmaları hızlandıracağız, yeni kaynaklar üreteceğiz”

Daha sonra söz alan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’de “Umudunuzu asla yitirmeyin, çok güçlü bir devletimiz var” diyerek göreve geldiklerinde yapacakları projeleri anlattı. Hükümetin deprem bölgesi için tüm kaynakları ayarladığını ifade eden Er, belediyecilik ve TOKİ deneyimi olan biri olarak göreve geldiklerinde bu kaynakların Malatya’dan en hızlı ve doğru kullanımı konusunda gayret göstereceklerini dile getirdi.

Malatya’yı el birliği ile yeniden ayağa kaldırma adına merkezi hükümet ve diğer tüm belediyelerle uyum içerisinde çalışacaklarını anlatan Sami Er, “Çalışmaları hızlandıracağız, yeni kaynaklar üreteceğiz. Hak sahiplerinin planlanan konutlarının yanı sıra kiracılar içinde belediyemiz öncülüğünde 15 bin ek konut üretimi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Yeşiltepe’de bulunan Yeşilevler alanının rezerv alanı olduğunu ve buraya yapılacak konutlar ile ilgili TOKİ çalışmasının sürdüğünü kaydeden Er, yine yeni Adliye Binasının da Yeşiltepe’ye yapılmasıyla birlikte bölgenin bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini ifade etti.

Yerinde dönüşüm ve güçlendirme projeleri konusundaki yavaş işleyişi de göreve gelir gelmez hızlandıracaklarının altını çizen Sami Er, “Bizler bir taraftan seçim çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da Allah izin verirse göreve geldiğimizde neler yapacağımız konusunda ödevimize iyi çalıştık. Ön hazırlıklarımızı tamamlayarak 1 Nisan’dan itibaren sizlerin desteği ile geleceğimiz görevimizde zaman kaybetmeden Malatya’nın inşası ve ihyası adına çalışmalara hemen başlayacağız.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak merkez ilçeler ve diğer belediyeler ile uyum içerisinde çalışacaklarını da dile getiren Sami Er, böylece kente gelecek yatırım ve hizmetlerinde hızlanacağını söyledi. Özellikle muhalefet adayları tarafından oluşturulmaya çalıştırılan algılara da kulak asılmamasını isteyen Sami Er, “Gelişi güzel dedikodularla algı yönetmeye çalışan arkadaşlar görecekler, 31 Mart akşamı nasıl bir sonuç elde ettiğimizi. Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı olarak Malatya’da en yüksek oyu göreceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Veli Ağbaba neden CHP ismini logosunu kullanmaktan utanıyor”

Programda son olarak söz alan AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise Cumhur İttifakı adaylarının göreve gelmesi ile kendisinin de her zaman onların yanında olacağı sözünü verdi.

Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’yi de topa tutan Babacan, “Malatya’da 1978’de Hamido ile CHP’nin defterini dürdük, Malatya’da CHP bir daha yok. CHP Malatya Büyükşehir Adayı Veli Ağbaba, kendi siyasi partisinden neden utanıyor? Niye partisinin ismini ve logosunu kullanmıyor. Genel Başkanları Özgül Özel Malatya’ya gelecekken neden arayıp gelme burada CHP ismini unutturarak seçime gidiyorum dedin? Malatyalı CHP’yi bilmiyor mu? Veli Ağbaba’nın PKK/YPG’li teröristleri mecliste nasıl ağırladığını bilmiyor mu? Mecliste kirli para trafiğinin merkezindeki aktörlerden biri olduğunu bilmiyor mu? Şimdi bize sevgi pıtırcığı rolünü niye oynuyor. Çok sevgi dolu bir insan olduğuna Malatyalılar gerçekten emin mi? Bakın bizler Allah’ın vermiş olduğu izan, akılla bütün meselelere bakarız” diye konuştu.

CHP’nin özellikle bu seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ni kullanarak AKP’nin oylarını bölmeye çalıştığını da ifade eden Babacan, “Yeniden Refah Partili arkadaşlarımız bu oyuna gelmenin, oyları bölme lüksümüz yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bunca emeğini, gayretini heder edemeyiz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Umut (4 hafta önce)
    Zerre kadar umudumuz yok. 25 senedir bu şehri yöneten aynı zihniyet ne yapmış ki Sami Er de yapsın. Rantiye ve yandaş kayırma hariç elbette!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Sayın Ağbaba kazanınca inşaallah torpille hiçbir iş yapmadan bizim vergilerimizle maaş alan, belediyelerde yan gelip yatanları kapı önüne koyacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Baki (4 hafta önce)
    Sıkışınca hemen çamur atmaya başlarsınız. Veli Ağbaba’nın PKK/YPG’li teröristleri ağırladı diye. Sizler kapalı kapılar arkasında sürekli berabersiniz. Kendi pisliğinizi karşı tarafa atıp tutuyorsunuz. Toki diyorsunuz, Malatya'da 1 evi 3 kişiye çıkardınız sayı fazla olsun diye. Kilisde deprem olamadı orada yapılan Toki sayısı Malatyadan fazla. Başka ülkede olsa sokağa çıkamazsınız. Ama bura Türkiye atın tutun. Söylediklerinize sizde inanmıyorsunuz. O kadar millet vekili var Cumhurbaşkanı Erdoğanın korkusundan kürsüye çıkıp Malatya'nın şu sorunu' da var diyeni bir söylemde bulunduklarını gördünüz' mü. Cumhurbaşkanı kızar diye resim bile çektiremiyorsunuz ondan sonra Malatyalının hakkını savunacaksınız. Siz Malatyalının hakkını savunamazsınız. Ancak Malatya'nın Rantını elinizden kaçırmamak için uğraşırsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (4 hafta önce)
    Depremden sonra genel seçim oldu umudumuz yok diyenlerin hepsinin akp den umudu varmış anlaşılan 5 tane milletvekili çıkarmış akp malatya dan ne degiştide umudunuzu kaybettiniz şu yorumların hiç biri samimi degil inanılmaz bir seçmen kitlesi var akp nin bu seçmenle malatya da kaybetmesi İMKANSIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 hafta önce)
    hadi ordan,bebecan milletvekili olarak ne katkın oldu malatyaya kalmış birde toplumu bölüyorsun!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (4 hafta önce)
    Umudumuz Ağbaba
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Akrep (4 hafta önce)
    Hep aynı hikaye 20 yıl başkaları yönetmiş sanki hele ilhan geçit sanki programlanmış uzaktan kumanda ile malatyaya monte edilmiş seçim var kendiside aday ama adamın haberi yok gibi duruyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Akp'den umudu olanı sorgulamak lazım. 22 senedir bu şehri başka parti değil akp yönetiyor. O yüzden sizi geçtim kralınız gelsin ondan da umudum yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Onuncu Köy (1 ay önce)
    Sevgili editör kardeş, bu habere ilişkin bir yorumda bulunmuştum fakat henüz yayımlanmamış. Yorumumda küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan veya büyük harflerle yazılmış yazı mı kullanmışım, öğrenmek istiyorum. Sosyal medyayı sık kullanan birisi değilim, gerçekten öğrenmek istiyorum. Yazdığım yorumunun neresinde kurallara aykırı yazmışım, bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. En azından bundan sonraki yorumlarımda bunlara dikkat ederim.
    Editörün Notu: Bu habere, 'Onuncu Köy' rumuzuyla daha önce gelmiş herhangi bir yorum bulunmuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çelikhanlı (1 ay önce)
    Bu sefer Veli AĞBABA diyeceğiz ki hizmet gelsin.Yoksa çanta da keklik olduğumuz için hizmette gelmiyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nur (1 ay önce)
    Yani Allah affetsin şu resim karesinde bir tane Nur yüzlü aday yok genel başkanları gibi yüzlerinden kin akıyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mustafa (1 ay önce)
    22 yıldır bu şehri yöneten muhalefet partisi miydi hep aynı hikaye insanlar çözüm istiyor fakat bilinen iki Hep aynı hikaye aynı nakarat değişim şart oldu
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ali (1 ay önce)
    Oy kullanmıyordum ama bu kez özelikle gidecegim, veli beye oy vermek için inşallah alirda Ankara gibi nefes aliriz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Burak (1 ay önce)
    Malatya lilari tehdit ederek hiçbir şey elde edemezsiniz.ne demek kazanan başka partide olursa yatırımlar aksar.diyelimki refah adayı kazandı yada CHP veya başka parti.onlar bu memleketin evladı degilmi.birde buna inanan insanlar var maalesef.kimse demiyor ki her şehrin nüfus yoğunluğu na göre devlet bütçe ayırır ve ona göre o şehire nakti yardımlar yapılır.bu anayasa da kanundur.en basiti Hatay CHP belediyesinde ama deprem konutlarında Malatya Hatay dan çok geride kaldı.neden çünkü Malatya liyi çantada keklik görüyorlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Sayın Erdoğan'da geçen hafta Urfa'nın kaybedecek bir saati yoktur dedi. Tabi bu söylerken son on senedir belediyeyi yöneten AKP'li başkan. Bu söylemi alkışlanan topluluğa ne anlatacaksın kardeşim. Ama şunu kesin söyleyeyim Urfa ve Malatya dahil olmak üzere refah ve chp birçok yerde sürpriz yapacak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alparslan (1 ay önce)
    Yok kardeşim AKP'den umudumuz artık. Tüm ailece merkez Ağbaba , ilçede yeniden refah diyoruz. Hadi bakalım milleti tehdit etmek nasılmış. Ekonomiyi de suriyelilerle duzeltirsiniz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sibel (1 ay önce)
    Umut fakirin ekmeği :) ama kuyruk çok var :)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erdem (1 ay önce)
    Günün fıkrası:) AKP den zerre umudumuz yok. Ülkeyi her alanda iflas ettirmek de reise kısmet oldu adam başardı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Emin olun malatyalıların sizden bı umudu yok depremde bızı nerden seyrettıysenız tekrar oraya döneceksınız
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 ay önce)
    10.000 tl maaş alan , A haber den başka kanal izlemeyen, 2 tane ekmek almak için belediyenin halk ekmek büfesinin önünde saatlerce sıra bekleyen ama seçim gelince koşa koşa size oy veren emekliler olduğu sürece seçilmeye devam edeceksiniz ..... Seçim yaklaşınca ortalıkta görünmenize şöyle böyle projelerimiz var demenize çok gerek yok malatya kayseri konya sizin olsun ama istanbul ve ankara da dersinizi alacaksınız
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    Garip olan orda başkan burda yöneticiydim diyorsunuz ama çıtanız en son Fatih ilçe belediyesi başkan yardımcılığına uzanıyor.çokta isabetli ve tutarlı atamalar seyri mevcut değil.eğer halk seçerse İnşallah yetkinliğiniz ve kabiliyet alanınızı ortaya çıktığında pişman olunmaz.şimdi yetkiliyim TOKİ'nin felanıyım diyerek toki evlerinin sağlamlık dışında bir kalite ve daire büyüklükleriyle alakalı bir olmazsa sizin farkınız ne olacak.toki tecrübenizi ve diğer tecrübeleriniz projelerde kalite de olumlu bir fark oluşturmazsa şayet seçilmeniz ve tecrübe durumunuz hiç bir işe yaramaz ise, seçildiğiniz halde istifa edecek misiniz.çünkü tokinin çalışmaları er yada geç bitiyor.sizin seçilmeniz projelere kalite katmayacaksa tecrübeli olduğunuzu öne sürmeyin rezil olursunuz.yok başarırsanız tecrübeli olduğunuzu iddia edip bütün şehirde kalite farkı çıtasını yükseltebilirseniz bizde her daim saygıyla selamlarız.yani kişinin lafına değil işine bakılır vesselam.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Niye istifa etsinki daha önce istifa eden oldu mu hiç :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Argalı (1 ay önce)
    Malatyaya AKP den seçilen hangi başkan umut olduki, hepsi kendisine çalıştı ve yüklerini tutup gittiler. Senin farklı olacağın nerden belli.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mlx (1 ay önce)
    Malatyanın akp den umudu yok.... Öyle bir söylemleri varki memleketi, ülkeyi 20 senedir sanki başkası yönetiyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    veli ağbaba başka çare yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Nuri (1 ay önce)
    20 küsür senedir Öncekilerde vatandaşa çok umut vermiş bizde inanmıştık.Depremden sonra sizlerden hiç umudumuz yok.
    %84
    %16
    Yanıtla