SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’nın Dünya Çapındaki Başarısının Yankıları Sürüyor

Malatya’nın Dünya Çapındaki Başarısının Yankıları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın dünya çapındaki başarısının yankıları sürüyor

Kalkınma Bakanı olarak görev yaptı süreçte İnönü Üniversitesi bünyesinde Karaciğer Nakli Enstitüsü binasının kurulmasında büyük katkı ve desteği bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu enstitüde dünyada bir ilke imza atılarak, 5’li çapraz karaciğer naklinin gerçekleştirilmesini tebrik etti.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin dünyada bir ilke imza atarak, bu alanda tıp literatürüne girmesinin yankıları devam ediyor.

-“Bu başarı ayrı bir anlam taşıyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayınladığı mesaj ile Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini tebrik ederek, deprem bölgesi Malatya’da böyle bir başarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yayınladığı tebrik mesajında, “Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Depremin yaralarını saran Malatya’da bu başarı ayrı bir anlam taşıyor.” İfadelerini kaydetti.
Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı olarak görev yaptığı dönem de Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün kurulmasında önemli destek ve katkılar sağlamıştı.

-“Enstitü, bu başarısı ve uyguladığı yöntem sayesinde tıp literatürüne girdi”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’da bir mesaj yayınlayarak, Malatya’daki, dünya da bir ilk olan 5’li çapraz karaciğer nakli başarısını tebrik etti ve bu çalışmanın tıp literatürüne girdiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Türkiye’den dünyada bir ilk; 5’li çapraz karaciğer nakli” başlıklı açıklamasında, “Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünyada bir ilke imza atarak 5’li çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi. Enstitü, bu başarısı ve uyguladığı yöntem sayesinde tıp literatürüne girdi. Hocalarımızı ve tüm ekibi tebrik ediyoruz. Bilindiği gibi, Türkiye karaciğer naklinde Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer alıyor.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mahir (5 ay önce)
    Bu başarının temelleri Rektör Fatih Hilmioğlu zamanında atıldı. Onun meyvesini yiyorlar şimdi. Tabi Sezai Hocaya ayrı bir parantez açmak lazım. Çok büyük bir bilim insanıdır kendisi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasbi (5 ay önce)
    Ahmet Kızılayın rektörlük görev süresi doluyor, muhtemelen bu başarıları nasıl kendime yonarım ve Ankarada yağlı bir kamu kurumuna kapak atarım hesabı içindedir... Bu tipler hep birilerini veya birşeyleri kullanarak level atlarlar...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet Hocanın bir katkısı yok ki (5 ay önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet hocanın bir katkısı olmadıki. Hastane cemil hoca döneminde açıldı. Dünya ikinciliğide cemil hoca döneminde oldu. Ahmet hocanın sürece bir katkısı yok ne yazıkki. Keşke üniversiteye bir birim kazandırmış olsaydıda eseri ile övünseydi. Bizde onla övünebilseydik. Yaptığı şu olmuştur sezai hocamıza kıymet vermiş ve üniversitede eş rektör gibi dediklerini yapmaya gayret etmiştir. Ama nakil ile ile ilgili varsa bir tebrik Sezai hocam ve Cemil hocamadır. İkisininde kutluyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nobel (5 ay önce)
    Dünya çapında biraz abartı olmuş ama yurt çapında olabilir
    %32
    %68
    Yanıtla