SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Simgesel Yeşil Alanı Olması Amaçlanıyor'

'Malatya'nın Simgesel Yeşil Alanı Olması Amaçlanıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 300 bin metrekarelik alana yapılan 100. Yıl Kent Parkında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 

Park, Malatya’nın doğal peyzajını yansıtan huzurlu bir açık hava fikrinden yola çıkılarak, projelendirildi.  Ayrıca 100.Yıl Kent Parkında eko-eğlence, kültürel, sportif ve sosyal aktiveler ile eğitim, doğadan öğrenme, sağlıklı yaşam alanları gibi ortamlar sağlanarak, vatandaşların hizmetine sunulacak. 

Cumhuriyetin 100. yılına ithafen adı 100. Yıl Kent Parkı olan proje, Malatya Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânları ve kaynaklarıyla yapılıyor. Öte yandan proje içerisinde biyolojik gölet, bitkisel renk ve koku bahçeleriyle birlikte tıbbi ve aromatik bahçeler, endemik bitkiler, bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla birlikte çocuk ve yetişkinler için eğlence alanlarının yanı sıra birçok etkinliğin yapılacağı alanlar bulunuyor. 

Büyükşehir Belediyesinin ‘Yeşil Belediyecilik’ anlayışıyla hayata geçirmeyi planladığı 100. Yıl Parkının, vatandaşı doğa ile buluşturan, aktif yaşam ve sosyalleşme gereksinimlerini karşılayan, gerektiğinde afet toplanma alanı olarak da kullanılabilen, Malatya’nın simgesel yeşil alanı olması amaçlanıyor. 

PROJEDE 250 BİN ADET BİTKİ BULUNUYOR 

Malatya’daki yeşil alanların artırılması noktasında hayata geçirilen projede büyüklü ve küçüklü olmak üzere yapraklı ağaçlar, ibreli ağaçlar, çalılar, otsu bitki/ prennial çiçekler, tıbbı ve aromatik bitkiler, sarmaşık bitkiler olmak üzere 250 bin adet bitki bulunuyor.

 TOPLAM PROJE ALANI 300 BİN METREKARE

Bünyesinde yaklaşık 150 yapıyı barındıran ve toplam proje alanının 300 bin metrekare olduğu 100. Yıl Parkı içerisinde bulunan mekânlar ve alanların bilgileri ise şu şekilde:

“Yeşil alan 170 bin metrekare, biyolojik gölet 20 bin 50 metrekare, bisiklet yolu 2 bin metre, yürüyüş yolu 3 bin 850 metrekare, çocuk oyun alanları 8 bin 500 metrekare,  su deposu 2 adet 700 ton, restoran binası (belediyeye ait) bin 412 metrekare, idari bina 102 metrekare, permakültür binası 388 metrekare, çocuk kulübü 188 metrekare, zabıta binası 176 metrekare, depo 164 metrekare, 3 adet WC 210 metrekare, 2 adet büfe 25 metrekare, sera alanı 163 metrekare, otopark (365 araç), kaykay parkı bin 780 metrekare, etkinlik alanı 3 bin 363 metrekare, renk ve koku bahçesi bin 32 metrekare, tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi bin 63 metrekare, bitki tüneli 116 metre, gül bahçeleri 296 metrekare, lavanta aksı 602 metre, endemik bitkiler 533 metrekare.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ne güzel Malatya (10 ay önce)
    Belediye başkanlarımızın hepsinden çok razıyız. Malatya ile acayip iyi ilgileniyorlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kmail (10 ay önce)
    Her yer düm düz cimen bolca agac güller cicekler oturma bank lar masali günes yagmur dan koruyan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Burdan yetkililer kimse ona diyom ben Malatya depreminde evimi ağır hasarlı bıraktım Samsun'a geldim burda sahilde bile deniz kenarı belediye nin calistirdigi çafeler var yemek salonları var diyecegim insalari bir sümer park veya hürriyet parkindaki gibi bırakmayın insan oturup birşey uçup yiyemiyor kafeler çaybahceleri belediyeler ait olsun normal biri calistirmasin belediyede adamı olan yapmasın aynı Ahmet Çakır belwdiye başkanıydı belediyenin karsisindaki çayve gözleme iler hepsikendi köylusuydu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (10 ay önce)
    Resmin arkasındaki o yeşilliği korusanız ne ala. Zaten parkın oldığu yer 3-5 yıl önce yeşildi. Ne diye söktünüz o bahçeleri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Malatyada her yer yeşil alan oldu bir an önce şehiri harebe durumdan kurtarmak için çarşı düzenlemesine ve vatandaşların evlerinin yapımına hız verin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Bir an önce açın içerisine kafeteryalar kondurun kiralayın belirli insanlara halkın oturacağı yer kalmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Belediyenin adamlari arkadaslari dostları yaşadı biri çiçekçi biri elektrikçi biri bilmem neyci
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (10 ay önce)
    Millet çadırda kalıyor evi yok barkı yok bunlar park derdinde.Allah akıl fikir vere.oraya harcadığınız paraya 2 tane evi yıkılana ev yapımda verin diyecem...ondada adil davranmazsınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali yılmaz (10 ay önce)
    Selatın gürkan belediyesi imar işleri müdürü 10 kata izin verirken sen nerdeydin imara açan 10 kat ve üzeri yerleşim yerlerini n iznini sen verdin peki bölgemizin deprem fayı üzerinde olduğunu biliyordu şimdi çıkmış yeşil alan deyil malatyalilara hakaret etmeyin sen ve senin gibilerinin malatyanin ihtiyacı yok vatan daşin oturmaya evi yok yemiye yiyeceği yok sen halkla dalgamı geciyorsun sen malatyanin ağır hasarlı binalarını bir gecenin içinde hafife cevirdik mili ekonomiyi koruyorsun okadar vatandaşımız enkaz altında kaldı hep senin gibi insanların yüzünde hadi git yeşil alan yap vidanın elveriyosa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert VAN (10 ay önce)
    çok çok önemli Selahattin efendi ev yap ev yap expo 2028 boş ver millete şirinlik yapma milletin evi yok çook yazık çook
    %88
    %12
    Yanıtla
  • B.D. (10 ay önce)
    Depremde birçok binası ağır hasarlı olan bölgenin imar planına müdahale edilmeseydi zaten orası Malatya'nın simgesel yeşil alanıydı. Önce bozup sonra yapıp yaptığıyla da reklam yapmak ancak bizim gibi ülkelerde pirim yapar. Neden böyle olduğu ise sosyolojik bir vaka olarak incelenbilir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Mevcut üç Belediye başkanı tekrar seçilirse söyleyecek söz bulamıyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • seçilecek tabi kimi yapsınlar baska oyumu veririm adamlar iyi çalışıyor
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Abe heyran (10 ay önce)
    Milletin evi yok esnafin işyeri gitmiş 4 aydır li cebine bişey girmemiş... Konteyner iş yeri yapmışlar,,, esnaf bile gidemiyo alakasız programsız yerlere bırakın müşteriyi ,,, ne tuvalet var ne su var ,,, başta esnafa yardımcı olun iki parça satıp evine 3 kuruş goturebilsin ...şahsen ben esnaf olarak Malatya yı terk etmemeye direnen ama bunu basaramayacagini bilen birisiyim ...çünkü olmaz....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • doğrular (10 ay önce)
    eğer amacınız yeşil malatya olsaydı tecde kayısı araştırma arazisini milli eğitime devredip ağaçların kesilip 5-6 tane okul yapılmasına izin vermezdiniz.Gerçi oranın önünde modern il yeşil malatya yazıyor şaka gibi.....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakkı (10 ay önce)
    Aşağıda bol bol eleştiriler var. Hepsi de yerinde ve doğru. Pekiii, seçimde neredeydi aklınız. Adamlar yıllardır vurdum duymaz. Makyajlayıp pazarlamaya seviyor. Millet de ağzını açmış bakıyor, alkışlıyor, halay çekiyor. Sonra da yok evsiziz de yok dükkansızız da. En azında seçimde, Malatyalı olarak bir uyarı verseydik. Ama nerede uyarı, yine rekorlu bir teşekkür verdik. Hak ediyor Malatya, hiç kusura bakmayın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mülteci (10 ay önce)
    Afgan ve Suriye kardeşlerimiz bu parka Eskiden çok ugrayamazdı. Ama devletimiz 2 sene sonra konteynır kentleri yeni gelen Afgan erkekleri yerlestireceği için bu park onlar için çok iyi olacak. Malatya halkı tercihini yaptı. Patronlar Tecdenin dağlarında villada yaşarken Afgan ucuz işgücü ile zenginliğine zenginlik katacak. Bizim vergilerimizle parklar sağlık giderleri karşılanacak. Ensarlık diye bizi dinen avutacaklar. Ne ala memleket.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Burak (10 ay önce)
    Yemyeşil malatyayı betona çevirdiniz heryere bina diktiniz şimdide aklımızla alay edip park yapıyorsunuz. Suriyeliler eğlensin diye
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Yani gerçekten en hayati mesele, hele de insanlarin yazın sıcaktan, kıșın soğuktan korunmak için, barınma ve güvenli bir șekilde yașamak için evleri yokken, esnafın nafakasını sağlayabileceği dükkanı, ișyeri yokken yeșil alanda olmasa ne olurdu Allah korusun....Ne içiyorlarsa aynısından bende istiyorum. Gerçekten anlama güçlügü içerisindeyim...O kadar çok kaynağınız varda insanlara neden acilen konut, ișyeri inșa etmiyorsunuz.Millet perme perișan. Tamam o da olsunda ihtiyaçlar hiyerarșisinde en ön sırada değil ama.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • cok onemli (10 ay önce)
    cok onemli bir proje bu zamanda buna ihtiyac vardi(!)
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bülent (10 ay önce)
    Parkı markı bırakın insanlar dükkansız evsiz barksız perişan ev sahipleri azmış mütahitler azmış bir an önce konut ve dükkanları yaptırın sizin barınacak yeriniz var istediğiniz her imkanınız var bizim derdimize bak sizin derdinize bak insanlar perme perişan deprem bitti hepiniz hepiniz kabuğunuza çekildiniz sizde çadırda konteynır da kalın görelim!!!
    %93
    %7
    Yanıtla