SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyasporlu Vedat'ın Cenazesi Toprağa Verildi

'Malatyasporlu Vedat'ın Cenazesi Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un eski başkan ve kalecilerinden, Malatya Eğitim Vakfı'nın (MEV) ilk genel sekreteri, iş adamı Vedat Erdoğan (alttaki fotoğrafta sol baştaki) vefat etti.

Akciğer kanseri teşhisi konduktan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan 70 yaşındaki Vedat Erdoğan'ın tüm tedavi girişimlerine karşın hayatını kaybettiği bildirildi. Merhum eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu'nun da kız kardeşinin eşi olan, 2 çocuk babası Vedat Erdoğan'ın cenazesinin, 2 Haziran Perşembe günü Şehir Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Cenaze törenine, merhumun ailesi ve yakınları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Naci Şavata, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, İyi Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz, Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, Malatya Gençlik ve Spor Eski İl Müdürü Cengiz İnci, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şube Başkanı Naim Kayısıcı, Teknik Direktörler İsmail Tekin, Mustafa Taşar, Malatyaspor'un eski amigolarından Yusuf Mor, gerçek Malatyaspor'un gerçek taraftarlarından bir grup, Malatya futbol camiası mensupları katıldılar.

Futbola Malatya amatör liginde başlayan, 1968- 69 sezonunda Türkiye 4'üncüsü olan Malatya Demirspor'un kalesini koruyan, 1971'de Malatyaspor'a transfer olan, daha sonra bir süre Erzicanspor kadrosunda yer alan Vedat Erdoğan, 1974- 1975 sezonunda da Malatya şampiyonu olan Hilal Gençlik'in kalesinde görev almıştı. 1977- 1978 yıllarında kısa bir süre Malatyaspor Kulübü Başkanlığı yapan Vedat Erdoğan, daha sonra İstanbul'a yerleşmişti. Malatya Eğitim Vakfı'nın kurucu genel sekreterliği görevinde de bulunan Vedat Erdoğan, hastalığı nedeniyle Malatya'da tedavi görüyordu. 

Bu arada, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Malatyaspor'umuzun kıymetli Başkanlarından değerli dostumuz, arkadaşımız, ağabeyimiz Vedat Erdoğan'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Vedat Erdoğan Başkanımıza Cenabı Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun."dedi. 

HABER- ARŞİV FOTO: malatyahaber.com- Abdullah ERGÜN

KAPAK FOTOĞRAFI (ARŞİV): Vedat Erdoğan (sol baştaki), kendisi gibi Malatyaspor eski başkan ve kalecilerinden olan Naci Şavata (ortadaki) ve Malatyaspor amigolarından Yusuf Mor ile birlikte.

ARŞİV FOTO: Vedat Erdoğan (ayakta sağdan 2.), Malatyaspor kadrosunda

ARŞİV FOTO: Vedat Erdoğan, 1970'de Türkiye 4.sü olan Malatya Demirspor kadrosunda

ARŞİV FOTO: Vedat Erdoğan, 1974-75 sezonu Malatya şampiyonu olan Hilal Gençlik kadrosunda

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Bülent (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 1 yıldır tanıyordum sosyal medyada canlı yayınlarda tanıdım malatyasporumuzun bu hallere düşmemesi için çok konuştu tekrar Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • shakiri (1 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin. Adil Gevrek bir kez de bir cenazeye katılda hayırlı bi işini görelim, ama nerdeee
    %50
    %50
    Yanıtla
  • selahattin kılıç (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun inşallah. Değerli bir abimizdi.Malatyanın değeri idi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin guzel insandi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Beni maziye götürdünüz Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.o günkü taraftarı,amigosu, başkanı, yöneticisi hepimiz efsaneye hiç bir karşılık beklemeden aşıktık,deplasmanlarda tribünlerin yarısı Malatyalı idi,bedava bilet bilmezdik, başkanın yanlış anlaşılır diye tabiri caizse çayını icmezdik,efsanenin İnönü stadında ki antrenmanini 5,6 bin kişi izler,maç günü tesislerden takım sahaya tezahürat eşliğinde 1 saatte ulasabilirdi,bizi İstanbul'dan başkan bulma sevdamız bu hallere düşürdü,inanın bu ilde ikamet eden bir yönetim kursak bugünkü gelirlerle bu ligde kalıcı olurduk .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (1 yıl önce)
    makamı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan Koç (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun inşallah. İstanbul’a ilk muhabirliğe yanında başlamıştım. (Kernek Dergisi) Değerli bir ağabeydi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 yıl önce)
    Malatyasporda kulüp başkanlığımı yapan vedat abimin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Değerli kalecimiz Recep bey eskiden güzel yorumlarınızı yerel televizyonlarda seyrediyorduk siz, Mustafa taşar,Sinan alkış, Engin hoca,Nihat Bayındır gibi değerlerimizin ilimizin futbolunda aktif görevler almasını temenni ediyoruz ama işi bilen değerlere akceli işlerine engel olacağınız için yanlarında yer vermezler.
    %89
    %11
    Yanıtla