SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Malatyasporlu'ya Daha Ceza

0
Güncellendi - 2019-02-14 04:19:53
2 Malatyasporlu'ya Daha Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) daha önceden savunmalarını istediği Malatyasporlu 2 oyuncuya daha 3 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde 27 Ocak'ta Yeşiltepe 3 nolu sahada oynanan Demirspor-Malatyaspor karşılaşması 2-1 Demirspor'un üstünlüğüyle devam ederken, çıkan saha olayları nedeniyle hakem tarafından tatil edilmişti.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, 5 Şubat'taki 66 sayılı toplantısında verdiği cezaları açıklarken, Malatyasporlu futbolcular Turgay Yılmaz ve Ufuk Ulutaş'ın ise savunmalarını istemişti.

AFDK, Yılmaz ve Ylutaş'a 'rakip takım oyuncusuna saldırmaya teşebbüste bulunması' nedeniyle 3 resmi müsabakadan men cezası verdi.

AFDK tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Turgay YILMAZ (Malatyaspor Klb. Fut.) hakkında; 27.01.2019 tarihinde oynanan Demirspor- Malatyaspor (Malatya) Amatör Ligi müsabakasında rakip takım oyuncusuna saldırmaya teşebbüste bulunması nedeni ile 3 resmi müsabakadan men cezası verilmesine, Ufuk ULUTAŞ (Malatyaspor Klb. Fut.) hakkında; 27.01.2019 tarihinde oynanan Demirspor- Malatyaspor (Malatya) Amatör Ligi müsabakasında rakip takım oyuncusuna saldırmaya teşebbüste bulunması nedeni ile 3 resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verildi."

OLAYLI MAÇ VE İLK CEZALAR..

Malatya 1.Amatör Büyükler Ligi’nin 8.haftasında 27 Ocak Pazar günü Malatyaspor ile Demirspor Yeşiltepe 3 nolu sahada karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanan mücadelenin 56.dakikasında Malatyaspor, Ahmet Aşıt’ın golüyle 1-0 öne geçti. Malatyaspor, 76.dakikada sahada 10 kişi kalırken, Demirspor, 87.dakikada Rahim’in kaydettiği golle durumu 1-1’e getirdi. Demirspor, 90+2’de Hamza’nın golüyle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmada uzatma dakikaları oynanırken, Demirspor’un ikinci golü sonrası ortalık bir anda karıştı. Saha içerisinde oyuncular arasında tartışma yaşanırken, emniyet görevlileri olaylara müdahale etti. Maçın hakemi Ata Yıldırım, çıkan olaylar nedeniyle karşılaşmayı uzatma dakikalarında tatil etti.

AFDK, Malatyaspor’un futbolcusu Rıdvan Sağlam’a gördüğü kırmızı kart nedeniyle 1 maç ceza verdi. Malatyaspor’un oyuncusu Cihat Vurmaz’a ‘hakeme yönelik hakareti nedeniyle ve eyleminde ısrarı nedeniyle’ 5 resmi müsabakadan men cezası verildi.

AFDK, Malatyaspor’un futbolcuları Yunus Emre Güllü’ye ‘rakiplerine saldırıda bulunması nedeniyle’ 5, Metin Ekin’e ‘rakibine saldırıda bulunması nedeniyle’ 5 maç ceza verdi.

Malatyaspor Kulübü’nün yöneticisi Muhammed Furkan Güner’e, ‘sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle’ 30 gün hak mahrumiyeti, Malatyaspor Kulübü antrenörü Yusuf Oktay’a ise savunması da dikkate alınarak ‘hakareti nedeniyle’ 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

(Özel haber olup, ajanslar için hazırlanmış bülten değildir!)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız