SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 40 Milyon TL'lik TKDK Hibe Desteği

0
Güncellendi - 2020-07-21 02:36:23
Malatya'ya 40 Milyon TL'lik TKDK Hibe Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD II Programı 9. Çağrı döneminde 58 proje için toplamda 70 milyon TL tutarındaki projelere 40 milyon TL hibe desteği verileceği açıklandı.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, konuyla ilgili yapığı açıklamada çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında 10 Temmuz 2020 tarihi itibariyle başvuruların sona erdiğini belirterek Malatya’da 58 proje teslim edildiğini ve 70 milyon TL tutarındaki bu projelere 40 milyon TL tutarında hibe desteği verileceğini açıkladı.

Tunç, desteklenecek proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

 “IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı Döneminde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamında 10.07.2020 tarihi itibariyle başvuru süresi sona ermiş ve TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü olarak toplamda 58 adet proje teslim almış bulunmaktayız. Projelerimizin sektörlere göre dağılımı;

- 8 adet Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi,

- 15 adet Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi,

- 7 adet Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler,

- 15 adet Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri,

- 1 adet Su ürünleri yetiştiriciliği,

- 1 adet Makine Pakları,

- 11 adet Yenilenebilir enerji yatırımları şeklindedir.

Yatırım tutarı yaklaşık 70 Milyon TL olan projelere, yaklaşık 40 Milyon TL hibe dağıtmış olacağız. % 18'lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. Malatya’mızın ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız