SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'ya Bölge Adliye Mahkemesi Kuruldu

Malatya'ya Bölge Adliye Mahkemesi Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bölge Adliye Mahkemesi’nin kuruluşuna ilişkin Adalet Bakanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin 10 Haziran Cuma günkü sayısında Adalet Bakanlığına ait “Denizli, Malatya ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemelerinin Kurulmasına İlişkin Karar” yer aldı.

Karar şu şekilde:

“5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun 25 inci maddesi uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak, Denizli, Malatya ve Tekirdağ bölge adliye mahkemeleri kurulmuştur.” 

Adalet Bakanı Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “2016 yılında hayata geçirdiğimiz istinaf mahkemelerine yenilerini ekliyoruz. Denizli,Malatya ve Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemeleri kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

İstinaf mahkemeleri olarak bilinen Bölge Adliye Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemeleri 2016 yılında faaliyet geçti. Bölge Adliye Mahkemeleri bugüne kadar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde kurulmuştu. Denizli, Malatya ve Tekirdağ illerinde kurulan mahkemeler ile Bölge Adliye Mahkemelerinin sayıları 18’e çıkmış oldu.

Bölge adliye mahkemeleri diğer adıyla istinaf mahkemeleri adlî yargı ilk derece mahkemelerince verilen ve kesin olmayan hüküm ve kararlara karşı yapılacak başvuruları inceleyip karara bağlamak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yetkili üst derece mahkemeleri olarak yargı sistemimizde yer alıyor.

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Cengiz (1 yıl önce)
    Bölge kapsamina hangi iller dahil? Haberde onu da belirtmeniz iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • #erdoğanistifa (1 yıl önce)
    akp, deva, gelecek, hdp gibi partilerin yolu çok düşecek umarım. Bu ülkeye yaptıklarınız yanınızda kalmayacak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    mahkeme kurulması toplumumuzda ekşiyen yanlış giden birçok şeyin olduğunu, rotamızın şaştığını, sistemin artık tıkandığını gösterir. umarım önce ADALET, hep ADALET olur!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Şehir hastanesi olmayan tek büyükşehir malatyadir inşallah o da bir gün olur
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Gitsinler (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Doktor yok hastane istiyor beyfendiye bak sen. Budaha iyi günlerimiz! Suriyelilere en önden ücretsiz hizmet vermeye devam. Kendi ülkemizde 2. sınıf vatandaş olduk. İnşallah Maşallah ile peşlerinden koşmaya devam edin. Onlar makam araçlarıyla sarayda turlasınlar. sizde hastane bekleyin. Çocukları lüks çakarlı araçlarla pudra taşısın peşinden polis eskort etsin siz yarabbi şükür demeye devam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Geçenlerde 4000 suriyeli sağlık görevlisinin de ataması yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Neden bölge hastanesi ve hızlı tren Malatya büyükşehir olmasına rağmen Malatya ya çok görüldü.Vekillerin umurunda değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Bölge Hastanesi diyor ve susuyorum. Sayın siyasiler bu hizmeti Malatya ya getiremediniz ya ağzınızla kuş tutsanız fayda etmez. Bölge hastanesi olmayan tek büyük şehir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • #sessizistila (1 yıl önce)ufuk isimli kullanıcı yorumuna
    ülkede doktor mu kaldı? ülkeyi bitirdiler sen hastane diyorsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun İnşaAllahu Teâlâ
    %100
    %0
    Yanıtla