SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Bölgenin En Güzel Şehirlerinden Biri Yapacağız"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Malatya’da parti teşkilatı, belediye başkanları ve milletvekilleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Kandemir, dün yaşanan 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatyalılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde Malatya’nın ciddi hasar aldığını da belirten Kandemir, “Az önce sahayı da görme imkanı bulduk. Hem yapımı devam eden çarşımızı görmüş olduk hem yıkıntı alanlarını görmüş olduk hem de devam eden çalışmalarla ilgili istişarelerimizi yaptık” dedi.

Malatya’nın en kısa sürede yeniden ayağa kalkacağına inandığını da ifade eden Kandemir, “Şu ana kadar olağanüstü büyük bir seferberlik ruhuyla yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Daha iyisi olacağını umut ediyoruz. Tabi bakanlarımız sık sık bölgeye geliyorlar gidiyorlar. Devletimiz elini buradan asla çekmedi, çekmeyecek ve işi biraz da hızlandırmak suretiyle inşallah en kısa zamanda şehrimizi, Malatya’mızı bölgenin en güzel en nadide inci şehirlerinden bir tanesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Malatya’yı eskisinden çok daha güzel bit görünüşe kavuşturacaklarının da altını çizen Kandemir, “Bu vesileyle ben emek veren başta Cumhurbaşkanımıza, tüm bakanlarımıza ve şehrimizin ileri gelenlerine şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüz arzu ediyor ki Malatya dışındaki hemşehrilerimiz de bir an önce memleketlerine dönsünler, konutlarına dönsünler. Kuşkusuz asrın felaketi bu, hemen her şey anında yapılamıyor maalesef. Biz inşallah önümüzdeki 5 sene bize vekaleti veren en güçlü desteği veren şehirlerden bir tanesi olan Malatya'mıza elimizden gelen bütün gayreti göstermek suretiyle devletimizle milletimizle evlerimizi yeniden imar edeceğiz, inşa edeceğiz. Malatya’mızda inşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizin göz bebeği olmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Bugünkü istişare toplantısında yaklaşan yerel seçimler öncesi istişarede bulunacaklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, “Teşkilatımızla, belediye başkanlarımızla önümüzdeki süreci şöyle bir masaya yatıralım istedik. İnşallah toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

64 yorum yapılmış

  • Sılo (4 ay önce)
    Kekko Malatya mı kaldi belediye mi kaldi, daha ne hesab idisiniz? Malatyada belediye başkani olmak etaşten köynek giymek veyahut avuçta kor taşımak gimidir. Yani zordur. Nasıl Malatyayı en gözel şeher yapacahlarmış. Pere yohtur pul yohtur. Bir de şunu söyliyem beni yiyip bitirmesin. malatyanın çarşısı o eski yerinden uzaklaşıp kayalık yerlere toğri şeherleşemedikçe adam olmaz. Kayalık yerlerde zelzele olmi. Bahim de vilayet konağını da ayni yere yapiler. Bu bir deliliktir. Bari valinin oturacağı binayı sağlam yere yapın. Şöle camisi okulu hastanesi aynı meydanda olan begdağı eteklerine serpilmiş öbek öbek yerleşim yerleri ne kadar gözel olur. Malatya depremin verdiği bu fırsatı kaçıri. Allahtan dilerem ki aklı başında bir belediye başkanı gele.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Çerçi nin üzerine başkan tanımam. Keşke Çerçi başkan seçilse.
    0
    0
    Yanıtla
  • MECZUP (5 ay önce)
    Kiminle yapacağını söyle bunlarla mı güldürmeyin adamı, bunlar daha çivi çakmasını bilmez değil plan proje yapsın sıfır bilgi sıfır vizyon, ne yaptı ki ne yüzüne çalalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sami (5 ay önce)
    Yalan Yalan Yalan ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (5 ay önce)
    Malatya'yı en iyi hale gelmesi için 2024 Mart Seçimler den Belediye başkan adayımız Malatyanın alt ve üst kademesinden kısacağı şehir planlamasından anlayan Yüksek Mimarlar olmalı aynı zamanda Belediye Meclis Üyeleri de Mimar ve İnşaat Mühendisleri Olmalı yoksa Malatya değil 10 sene 30 seneden aşağı düzelmez...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çatin (5 ay önce)
    Selahattin başkanım seni destekliyoruz sonuna kadar yeter ki sen Büyükşehir binasında makam sahibi ettiğin nankörleri binada temizle. Sandıkta da yanındayız
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kimmiş o nankörler?Yoksa o makamlara senmi göz koydun?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ben belediyede çalışmıyorum. yoksa sen orda çalışıyorsun yada sırtını belediyede dayadığın bi makam mı var dikkat ediniz elinde gitmesin. Makamların hepsi seçimle gelir seçimle gider . anlatmama gerek yok
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hiçbirşey olmaz.Bundan sonrada olmaz.20 sene geçti ne değişti?Kendinizi avutmaya devam edin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan (5 ay önce)
    Gürkandan masallar....
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mnrt (5 ay önce)
    güzel içerikk
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Nuri (5 ay önce)
    Artık inanmıyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Ózetle yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır.....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reel (5 ay önce)
    Tamam...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yerelli (5 ay önce)
    Yapılan işler var. Ancak bu işlerde ne bir estetik, ne bir güzellik ve ne de tertip ile düzen var. Cetveli kullanamayan ile geometriyi bilmeyenlerin işine son verin. Temizlik sıfır. Her taraf viran, her taraf tuz ile duman. Zam üstüne zam. Denetim zalimlerin vicdanına kalmış. Denetim yapan ile zammı yapan aynı kişiler olduğunu düşünüyorum. Bunlarda ne din kalmış ne de iman...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Öncelikle şu faturasida yüzde 25 indirim Vardi kasim ayinde ne oldu baskan
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fahri Hoca (5 ay önce)
    Malatya’nın kalkınmasının ve bölgenin önemli şehirlerdinden biri olmasının önündeki en büyük engel. Eski ve yeni millet vekilleri, Büyükşehir, Yeşilyurt, Battalgazi belediye başkanlarının. Yapılacak hizmetin vatandaşa ulaşmasını için mutlaka birilerinin değirmenine su taşımalı, aksi halde mümkün değil. Çete gibi şehrin üzerine çökmüş rant simsarlarını sırtımızdan atamıyoruz. Halkımızın cehaleti yüzünden uzun yıllar atacak gibi de görünmüyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUHALİF (5 ay önce)
    Malatya yı betoncu zulmünden kurtaralım....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • KÜRECIK (5 ay önce)
    Siz ilk önce Bu DEPREMLERIN MERKEZI KÜRECIĞI KAPATIN yoksa şehrin güzelleşeceği yoktur insanlar burunlarından soluyorlar kış kapıda ikidebir bu depremler normal değil suni Depremlerdir Baş Çiban KÜRECIKTIR
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Deniz (5 ay önce)
    “Dünyada Araplar kadar güzel masal uyduran, Farslar kadar bu masalı güzel anlatan, Türkler kadar bu masala inanan ikinci bir millet yok.” Mirza Fetali Ahundov
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MLT4463 (5 ay önce)
    AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sn.Erkan Kandemir, Malatya AKP teşkilatı ve belediyelerin komple değiştirilmesi hak-ve hukuk çerçevesinde dürüst insanların getirilmesi gerekiyor. Malatya'nın varolan kadro ve yönetimleri ile ayağa kaldırılması imkansız. Özellikle Yeşilyurt Belediyeciliği ile nam salmış bir yönetim anlayışının bitirilmesi gerekiyor. Herşeyden öte şu an Vekilleri ile birlikte sağ-sol demeden birlik sağlayacak DÜRÜST insanlara ihtiyaç var. Hizmeti- genimete dönüştürecek insanların bir an önce bu yönetimlerden uzaklaştırılması gerekiyor. Saygılar..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tamam evladım
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Çok mutsuz ve umutsuzuz be sayın admin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serkan (5 ay önce)
    Ben bu söylenen en ufak sözlere dahi inancım kalmadı........
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Avşar bey (5 ay önce)
    Biri tarih dersi verir biri masal anlatır hey Malatya hey ne hallere düştün daha yıkımı yüzde elliye ulastiramayanlar bir yıl oldu konutları bitiremeyenler.Elazig depreminde gördük sistemi Allah aşkına gelincik tepesine bir bakın bir aileden kaç kişiye kaç ev çıkmış kactane hasarlı evleri varmış. Sayın valimiz bu konuya egilmeli bu konuda ihmali olanlar cezalandırılmalı bu kadar insan konteynerdayken hak sahibi olupta kiraya verenleri tespit etmeli. Bir kişiye değil herkese adalet olmalı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zeki (5 ay önce)
    Önce Bostanbaşı’nı imara açan, 11-12 kat inşaat izni veren, yapıların denetimini yapan, kontrol eden, inşa eden CHP’lilerden bu şehri temizlememiz lazım. Sonra alnı ak, seccadesi pak, dindar neslimizle şehrimiz çok güzel olur.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Deprem bölgesi içinde en kötüsü malatya olacak.. 6 şubattan beri yazıyorum sözümün arkasindayim..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)
    Konsept-akıllı ve depreme dayanıklı, geleneksel mimariyle harmanlanmış neoklasik(eskinin günümüze uyarlanmış hali) sosyoekonomik katmanlarının iç içe geçtiği bir ŞEHİR istiyoruz. KENT istemiyoruz. Kent demek, tüketim toplumu demek, şehir ise içinde bir kültür barındırır ve daha insan odaklıdır. Bakın bişey daha öğrendiniz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mertens (5 ay önce)
    1.dereceden deprem bölgesi olan Malatya da esasa uygun olmayan yüksek katlı (8-14 kat) binalara izin veren, göz yuman tüm yoneticilere, bu şehir olarak (800 bin kisi) hakkımızı haram ediyoruz.....belki bu geçici hayatta ceza almadınız...ama ahirette iki elimiz yakanizda olacak..sizi affetmiyoruz..asla affetmeyecegiz....dileğimiz Allah'ta affetmesin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ömer (5 ay önce)
    Sayın başkan yorumlara bakıyorumda hiç inandırıcılığınız kalmamış kredinizi sonuna kadar tüketmişsiniz zorlamayın artık malatyamız 'da tükenmesin artık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    Ancak bu şehiri Selahattin Gürkan ayağı kaldırır
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Niye,Sihirli deynekmi var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayağa mı kaldırdı?Eminmisin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seçime doğru (5 ay önce)
    Körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali, keşke birileri istişare toplantısıni birazda milletle yapsa. 10 ayda 1 tane konut teslim edilmemiş, yerinde dönüşüm için resmi yayımlama yapılmamış buna şahit olan bizler şimdi nasıl inanalım size, hele birde mevcut başkanları aday gösterirseniz o zaman seçim neyi gösterir bilemem.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Abdullah (5 ay önce)
    Depremde gördük Belediye Başkanlarınızın imara açtığı yerlerdeki durumu.Maşallah Malatyayı bölgenin en iyi şehri yaptılar.Depremin Merkez üssü olmamasına rağmen Merkez üslerinden daha fazla yıkım var.Ama bu Belediye Başkanlarını Malatya kendi seçti böyle yönetilmeyi hak ediyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Asım (5 ay önce)
    Bu belediye başkanı ve bu vekillerlemi olacak bu iş
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Valla sen aday olsana Allah aşkına benden sana oy söz görelim nasıl yöneteceksin.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • rakam (5 ay önce)
    Arkadaşlar bunların hiçbirine inanmayın sizler sadece onlar için bir rakamdan ibaretsiniz başka birşey değilsini yalan söylüyorlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Harun (5 ay önce)
    Yapılan konut sayısına göre Malatya 3. Sırada. Nasıl bir mantık ki. Ödenekte ise 5. Sırada bu anlaşılır birsey mi . Ben anlamıyorum. Yetkililer 3 Milyar Lira ödeneği hayırlı olsun diye paylaşıyor. Yazık güzel şehrimize. Hak etmeyenlere sadece reise inanarak destek vermeyi de anlamıyorum
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hacı (5 ay önce)
    Yav he he Bizde inandık....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (5 ay önce)
    Sayın bakan Malatya bölgenin en güzel şehriydi, sizin bölgenin en güzel şehirlerinden biri yapacağız ifâdeniz şehrin kaybettiklerini yerine koymaya yetmez.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ne açıdan en güzeldi.. çarşıya aracimiz ile gidemiyorduk tren gibi diziliyorduk.. park desen park edecek yer yok.. ne anlatiyorsun.. dar sokaklar ile ovunuyorsan Mardin e git..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (5 ay önce)
    Güzel yurdumun, özgül ağırlığı olmayan bir şehrinde yaşamak da kadermiş
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tarik tarcan (5 ay önce)
    Bu vasıfsız vekiller mi olacak? Kayısı versinler olsun bitsin!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ahmet (5 ay önce)
    Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 9 ay oldu çivi çakılmadı. 8 bin toki konutundan baska bişey yok. Merkez harap. Yıkımlar bitmedi. Milleti bir kaç yıl konteynerlere mahkum ettiniz. Hala güzel yöneteceğiz. Valla gayet güzel yönetiyorsunuz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yavuz (5 ay önce)
    " Malatya 'yı Bölgenin En Güzel Şehirlerinden Biri Yapacağız " İnşaAllah Malatya nın bundan haberi vardır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatyali (5 ay önce)
    Şimdiye kadar ne yaptınız ki bundan sonra da yapacaksınız?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mustafa44 (5 ay önce)
    Bu belediye başkanı ile hiçbir şey yapamazsınız siz evvela onu değiştirin...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Selahattin başkan tek aday şuan ne değişikliği işine baksın herkes
    %15
    %85
    Yanıtla
  • ATKN (5 ay önce)
    Ne demiş ünlü şefimiz Durmak yok yolmaya pardon yola devam!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (5 ay önce)
    Bu kadroylami hadi ordan
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hkb (5 ay önce)
    Ne zaman?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Seçim var galiba!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Yanlış olmuş, siz sorunları vatandaşı dinleyerek masaya yatırın...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    bize oy vermezseniz bu dediklerim olmaz, malatya lı bunu böyle anlar ve %70 değil %80 oy verir.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • cebrail (5 ay önce)
    sen önce bir an önce şehri ağır hasarlıları yık.sonrada toki ev yapımını yeterli sayıda yap sonrasında ev kurada çıkmayanların kira yardımını uzat..sonra diğer işlere kafayı yıorarsın
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Carbon (5 ay önce)
    Seçime kadar yapacağız edeceğiz vallahi bayatladı başka söylemlere geceniz de bizde aynı şeyleri duymasak
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Talip Usta (5 ay önce)
    Bir daha da size inananın.. oy moy yok size
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Güldürmeyin Allah aşkına.:)
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Dejavu (5 ay önce)
    Yaparsınız canım ne demek bu zihniyetle hiç ümidim yok vah vah gene vatandaşın gazını alma durumu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Haci AYVAZ (5 ay önce)
    Malatya ya da daha 2 sene gelmiyoruz. Haberin olsun. 2 sene sonra duruma bakacağız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Haci AYVAZ (5 ay önce)
    Bu arada siz de zengin olacak mısınız? En önemli soru bu. 2. soru insanları mağdur etmeden bunu başarabilecek misiniz ve niyetiniz bu mu ? 3. soru. gelen yardımlar verimli kullanılabilecek mi, ya da deprem bölgesine kullanılacak mı? Bir iş inşallah la bitiyorsa işimiz Allaha kaldı demektir. Allah bizi korusun. Malatya ya gelip habire laf salatası yapmayın. Teknik adamları görevlendirin de gidip çalışsın gelecek bin yılın Malatya'sı projesini yapsınlar. işe başlamadan önce en az iki yıl proje yapmak gerekiyormuş. Hocalar öyle diyor. Aceleye getirip külden eşek yapmayın yine. Yerin altı yerin üstü ile Bir daha felakete uğramayacak bir Malatya yaratın yeni baştan.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    Kimle yapacaksınız çok merak ediyorum.mehmet çınar ve Osman güderle yola devam edecekseniz vay bu memleketin haline
    %96
    %4
    Yanıtla