SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'yı Kucaklayacak Projeler Hazırladık"

0
Güncellendi - 2019-01-06 01:12:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, "Birileri kendisini nerede görürse görsün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe olarak ben bu seçimi kazanmak için yola çıkıyorum, bu seçimi kazanacağım" dedi.

Gökçe, il başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek, projelerini ve adaylık sürecinde izleyeceği yolu anlattı.

Toplantıda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hep birlikte yoğun bir sürece girdiklerini ifade etti.

"6 OK, BİZİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR"

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın '31 Mart’ı CHP beklesin, Mart gelecek, Allah nasip ederse 31 Mart’ta bu millet CHP’ye o 6 oku yaktıracak' açıklamasını sert bir dille eleştiren Kiraz, "6 okun anlamından bihaber olan bir milletvekiliyle karşı karşıyayız. 6 okun yanmasından nasıl bahsedebiliyor, bunu neyle eşleştiriyor onu anlamak mümkün değil. 6 ok, Cumhuriyet Halk Partisi'nin amblemi ama öyle sıradan bir şekilde İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verilerek kurulmuş bir siyasi partinin amblemiyle asla karıştırılmamalıdır. 6 ok, bizim için çok şey ifade ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, savaş meydanlarında ulusal bağımsızlık savaşımızın içerisinden gelen Kuvayi Milliye'nin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve onun ilkesi olan 6 ilkeyi, oku ambleminde bulunduran bir siyasi partidir. Dolayısıyla aslında milletvekili orada Cumhuriyet Halk Partisi'nin amblemine laf etmiyor, Orada cumhuriyetin kuruluş değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine laf ediyor. Onun için 6 oka laf ederken herkesin bir kez daha düşünerek, hareket etmesi gerekiyor. Herkesin haddi değil 6 oka laf etmek çünkü bu ülkenin kuruluşunda sağcısı solcusu, Türk'ü Kürt'ü bu ülkede yaşayan bütün unsurlar bir araya gelerek, ulusal bağımsızlık savaşını kazandılar ve bu ulusal bağımsızlığın kazanılmasından sonra yeniden kuruluşun bir hikayesi yazıldı. Bu kuruluşun hikayesinde, bu 6 okun çok büyük önem ifade ettiğini Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bilirler. Ama maalesef uzun süredir Malatya milletvekilliği yapan hanımefendi bu okun ne anlama geldiğini dahi bilmiyor. Edison bilseydi ki bugün ampul bu kadar zarar verebilecek bir anlamda kullanılacak emin olun onu icat etmezdi" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZ 6 OKA LAF SÖYLEYEMEZ"

Kiraz, 6 okun içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin rejiminin adının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeniden kurulun Türkiye Cumhuriyeti yani cumhuriyetçilik var. O 6 okun içerisinde milliyetçilik var. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partinin temsilcileri elbette ki o 6 okun önemini bilmezler. O 6 okun içerisinde halkçılık var. O 6 okun içerisinde laiklik var ki herkesin özgürce inancını yaşayabildiği anlayıştır. Tabi her dönemde hangi cemaat güçlüyse ondan yana tavır koyanlarda laikliğin anlamını aslında anlayamazlar. Onun içerisinde inkılapçılık var yani devrimcilik en önemli oklardan birisi; her zaman gelişmeye açık olan, her zaman yarınları kucaklayacak olan önemli ilkeler bunlar. Onun için bu ülkedeki hiçbir vatandaşımız 6 oka laf söyletmez, bizde söylettirmeyeceğiz."

"AĞIZLARINI AÇIYORLAR CHP, KAPATIYORLAR KILIÇDAROĞLU, İNÖNÜ"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile plastik alışveriş poşetleri tüketicilere 25 kuruş karşılığında satılmaya başlanılmasını da eleştiren Kiraz, "AKP son dönemde hem Malatya milletvekilleri hem örgütü hem de genel merkezine baktığımızda şöyle bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz; ağızlarını açıyorlar Cumhuriyet Halk Partisi, kapatıyorlar Kılıçdaroğlu. Ağızlarını açıyorlar CHP, kapatıyorlar İnönü. Poşeti bile bugün vatandaş 25 kuruşa almak zorunda kalıyor. Bu utancı bu ülkeye yaşatıyorsun. Önce onun hesabını ver, ondan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne dil uzat. Diğer taraftan bakanlara çifte maaş veriyorsun, memurunu enflasyon rakamlarının altında ezdiriyorsun, önce onun hesabını ver. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artıyor önce bunun hesabını ver" dedi.

"FARKLI BİR YAŞAMIN MÜMKÜN OLDUĞU KENTLERİ KURACAĞIZ"

Kiraz, 31 Mart'a giden yolda önemli bir mücadele vereceklerini belirterek, şunları söyledi: "Malatya'yı içine soktuğun bu pozisyonun hesabını ver. Malatya'nın 300 bin nüfuslu Battalgazi'sinde henüz devlet hastanesi yok. Yıllardır ihalesi yapılıyor, bozuluyor, tekrar 'ihalesi yapılacak' diye müjdeliyorlar. Malatya'nın çevreyolu yok. Malatya'nın trafik sorunu yokken, gerçekten bir keşmekeşe dönüşmüş, trafik içinde çıkılamaz bir hal almıştır. Sen imar izinleriyle Malatya'yı yeşil Malatya olmaktan çıkarıp, beton Malatya'ya çevirdin. Önce bunların hesaplarını ver, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisine, 6 oka dil uzat. Tüm bu sorunlarla 31 Mart'a giden yolda önemli bir mücadele vereceğiz. Bu anlayışı hep birlikte 31 Mart'ta değiştirmek zorundayız. Yeniden bir arada yaşadığımız, birbirlerimizin değerlerine hakaret etmediğimiz, komşunun komşuya daha güzel baktığı huzurlu bir Malatya'yı da bunu başarabilecek, bu anlamda motivasyonu ve kabiliyeti yüksek, Malatya için yola çıkmış çok heyecanlı bir arkadaşımız var. Adayımız Soner Gökçe'nin önderliğinde bütün ilçelerimizde şuanda yönettiğimiz Arguvan ve Hekimhan'a dahil edeceğimiz ilçelerimizle birlikte daha huzurlu, yaşanabilir kentleri, farklı bir yaşamın mümkün olduğunu ifade ettiğimiz kentleri hep birlikte bu süreçte yaratacağız."

"BİZİM İŞİMİZ KAVGAYLA DEĞİL"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ise "Bizi bir kavganın içine çekip; bugüne kadar kavga ederek, gündem değiştirerek, seviyeyi düşürerek böyle bir siyasi algı yapıp, bizleri bunun içerisine çekmeye çalışanların tuzağına ben düşmeyeceğim. Cumhuriyetin, toplumumuzun değerlerine ve cumhuriyeti kuran bir partinin amblemine, mevcut devam eden yeni başvurmuş bir siyasi parti dahi olsa onun amblemine dil uzatıp 'bunu yakacağız' diyen seviyesizliğe ben bulaşmayacağım. Bunu tüm Malatya'nın, kamuoyunun, hemşerilerimizin takdirine sunuyorum" dedi.

Gökçe, Malatya'ya hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Kavgadan uzak, Malatya'mızın, memleketimizin sorunlarını, yaşadığımız yörenin içinde bulunduğu, tıkandığı, insanlarımızı mutsuz eden tespit ettiklerimizle hep birlikte çözüm noktasında ne yapabiliriz, tüm toplumu kucaklayarak, herkesin ve her kesimin hiçbir siyasi görüş ayrımı olmadan; Cumhuriyet Halk Partilinin de, AK Parti'ye oy vermiş hemşerilerimin de, MHP'li hemşerilerimin de, Saadet Partili, İYİ Partili siyasi olarak seçime giren tüm siyasi partilere oy ve gönül vermiş olan tüm seçmenlerle, Malatyalı hemşerilerimin hepsiyle birlikte Malatya'mıza katkı sağlamak adına mücadele vereceğiz. Bizim işimiz kavgayla değil. Kavga edenlerin bu ülkeyi ne hale getirdiğini hepimiz gördük. Bizler pozitif bir şekilde memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Bizler pozitif bir şekilde memleketimizin sorunlarına proje üretmek istiyoruz. El birliğiyle karşılıklı iletişim, karşılıklı irtibatlarla, fikir alış verişleriyle ilimizi nasıl toplumumuzun refah seviyesini yükseltebiliriz, sorunlarını nasıl çözebiliriz bunun uğraşı içerisinde olacağız. Bizler, tüm Malatya'yı kucaklayan, herkesle birlikte mücadele eden, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yönetimini aldığımızda içerisinde tüm Malatya'mızın değerlerinin temsil edildiği, hiçbir ayrımın yapılmadığı, hiçbir ranta müsaade edilmeyen; eşit, adaletli, dağıtıcı, memleketimizin her köşesine ihtiyaç duyulan her noktada tespit etmiş olduğumuz eksiklikler birlikte hayata geçireceğimiz projelerle Malatya'mız, memleketimize hizmet etmek adına yola çıktık. Biz, memleketimizde Malatya'da yaşayan hem Malatyalı hem de son derece çok göç aldığımız ortada bu anlamda da diğer illerden gelip Malatya'da yaşayan ve artık bizlerle bir olan tüm Malatyalı hemşeri olarak kabul ettiğimiz herkesle birlikte de adil, eşit, haklarımızın ve hukuklarımızın birlikte korunduğu, istihdam sorunun çözüldüğü, bu noktada insanların gelecek kaygısı olmadığı bir yaşam içerisinde mücadele etmek istiyoruz. Bununla ilgili projelerimizi hazırlamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

"MALATYA'YI KUCAKLAYACAK PROJELER HAZIRLADIK"

Malatya'yı kucaklayacak projeler hazırladıklarını kaydeden Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya'yı gezip, görev ve ihtiyaçlarını tespit eden bir çalışmayı gerçekleştirdik. Mutfağımızda bunu hazırladık. Önümüzdeki günlerde çok etkin bir toplantıyla tüm STK'ların, basın mensuplarının ve etkin bir katılımla Ankara'dan da misafirlerimizin olacağı bir ortamda büyükşehir belediye başkanlığına nasıl talip olunacağını, Malatya'nın sorunlarının nasıl tespit edildiğini ve bu sorunlar karşısında hangi projelerin gerçekleşeceğini, hangi ekiple bunların yapılacağını tüm kamuoyuyla tartışacağız, kamuoyunun huzuruna, hemşerilerimin onayına sunacağım. Çok kısa sürede bunları Malatya kamuoyu ve hemşerilerimizle paylaşacağız."

"PİKNİK ALANLARI AÇILARAK ŞEHİR YÖNETİLMEZ"

Gökçe, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün Malatya'nın adı büyükşehir, hepimiz içerisindeyiz, büyükşehri yaşatacak, varlığını hissettirecek bir şehirde yaşamıyoruz. 16 yıldır aynı iktidarın tek başına ülkede güce sahip olmasına karşın hem merkez belediye başkanlığında hem de merkez ilçelerde ve 9 ilçede bu iktidarın belediye başkanları kesintisiz görev yapıyor. Ama bugün son yapılan bir araştırma, büyükşehir memnuniyetsizliğinin olduğu yüzde 63 oranında bir anket sonucu var. Malatya'da, büyükşehirin memnuniyetsizliği noktasında beşinci sıradayız. Malatya nüfus olarak büyükşehir, merkez ilçe olarak ikiye ayrılmış vaziyette. 300 binlik bir Battalgazi ve bir o kadar da Yeşilyurt var. Bugün Malatya'nın problemleri eğer var ise büyükşehir belediye başkanlığı kadar büyükşehir ile iç içe olmuş ve hiçbir şekilde ayrılma durumu olmayan Battalgazi ilçesi yaklaşık 42 il büyüklüğünde bir merkez ilçe, sorumlusu hem büyükşehir hem Battalgazi hem de Yeşilyurt'tur. Hiç kimse bunu göz ardı edemez ve hiç kimse bir algı operasyonuyla kamuoyunda çok başarılı bir yönetim anlayışı, çok başarılı bir proje yapılmıştır, Malatya hizmet almıştır algısını kusura bakmasın hiç kimsenin buna hakkı yoktur. 16 yıldır içindeler, son 5 yıldır büyükşehir olarak yönetiliyoruz. Bir mega proje söyleyin. Gerçekleşmiş bir mega proje ya da ihtiyacı ortadan kaldırabilecek bir durumu konuşalım, yoktur. Trafik sorunu, Malatya'nın çekilmez bir işkencesi haline geldi. Kimsenin mazerete sığınmaya hakkı yoktur. Her türlü yetki ellerinde. Şimdi çıkmışlar, 'biz çözeceğiz, biz yapacağız' diyorlar, 16 senedir zaten içindesiniz, niye çözmediniz? Tek başına iktidarın kesintisiz başkanlığını yapan insanlarsınız, bugüne kadar çözmediniz de bundan sonra neyi çözeceksiniz? Piknik alanları açılarak şehir yönetilmez. Şemsiye Sokakları kurularak şehir yönetilmez. Şehrin istihdamı bu gibi insanların gözünü boyamaktan başka bir şeye yaramayan, problemleri çözme noktasından uzak olan gerçek dışı projelerle olmaz. Büyükşehrimiz, Malatya'mız; sosyal, kültürel, turizm, sanayi, istihdama alanında çok açık ve net bir şekilde büyük eksiklerle karşı karşıya. Biz bunlarla ilgili olarak tüm sunacağımız projelerle neleri yapacağımızı kamuoyuyla samimi bir şekilde paylaşacağız. Siyasetçilere vermiş oldukları sözleri yapmış oldukları projeleri daha sonra iptal etme hakkını ve yetkisini kimse kendisinde bulmasın. Bugün Malatya'da Yeşil Kuşak projesini söylediler, sonradan iptal ettiler. Milleti aldatmayacaksın. Malatya'nın yeşil alanları yok edildi. Malatya tıkandı. Malatya'da bulvarlar açılmadı. Malatya'da yollar açılmadı. Bugün büyükşehir dediğimiz Malatya'nın çevreyolu yoktur. Bugün çok önemli bir proje dedikleri Beylerderesi Viyadük'üne gidin yaşanan iğrençliği, sıkıntıyı görün. Şehri tek bir noktaya kilitlediler. Şehri açmadılar. Şehrin batısı ve doğusunda cazibe merkezleri oluşturmadılar. Bugün 300 binlik bir ilçede bir devlet hastanesi yoktur. Bu utanç verici bir şey. Bu şehri 'çevreyolunun altı, çevreyolunun üstü' diye ayırdılar. İnsanların hizmet alma noktasında yaşamsal anlamdaki kaliteleri ve sosyal anlamdaki haklarını kullanmaları noktasında ayrım yaptılar. Bizim büyükşehir belediye başkanlığımız döneminde çevreyolunun altıda üstüde bizim. Çöşnük'te bizim Yakınca'da bizim. Şehri açıp, nefes aldıracağız. Şehri turizm noktasında geliştireceğiz. Şehrimizi fuarcılık, spor, amatör altyapılar anlamında büyükşehrimize yakışır hale getireceğiz."

PROJELERİNİ ANLATTI

Gökçe, projelerini ise şöyle sıraladı: "Adaylık başvurumu düşündüğüm andan itibaren, başarılı olan büyükşehirlerle ilgili bir araştırma yaptım. Oradaki projeleri inceledim. Malatya'mız bir tarım memleketi. Büyükşehir belediye başkanlığının şu zihniyetten kurtulması lazım; 'benim belediyecilik anlamındaki görüşüm, görevim, yetkim budur, merkezi yönetimin yetkisi ayrıdır.' Böyle bir lüks yoktur. Sosyal belediyecilikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, makamı, belediye yönetimi şehrin A'dan Z'ye yaşamış olduğu tüm sorunlarla ilgili yetki sahibidir görevi ve sorumluluğundadır. İster yetkisine girsin ister girmesin, büyükşehir sınırları içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarının içinde bulunduğu tüm sorunları çözmekle mükelleftir. Bu anlamda tarım memleketi olan Malatya'mızda kayısının içinde bulunduğu duruma bakın. Üzümün, tütünün, cevizin içerisinde olduğu duruma bakın. Biz, büyükşehir belediye başkanlığımız dönemimizde Tarım Daire Başkanlığı'nı kuracağız. Tarım Daire Başkanlığı ile belediyemiz vatandaşlarımızın uğramış olduğu sıkıntıları ve tarımsal ürünlerle ilgili yaşadığımız problemleri çözmek adına adım atacak. Ankara'da merkezi yönetimle istişarelerimizi yaparak, sıkıntılarımızı, buradaki ihtiyaçları giderebilecek iletişim merkezi kuracağız. Turizmi geliştirmek adına tüm gayretimizi göstereceğiz. Sosyal belediyecilik anlamında özellikle ihmal edilmiş ihtiyaca göre tespit ettiğimiz bölgelerde anne ve babaların çalışmaları adına imkanı olmayan, şartları tutan çocuklarımıza ücretsiz kreş imkanı sağlayacağız. İnsanlarımızı topluma kazandıracağız. İstihdam sorununu çözeceğiz. Büyükşehir belediye başkanlığımız döneminde sosyal yetkilerimiz çerçevesinde belediyemizin sosyal dairesi başkanlığında oluşturulacak İAŞE ve aş evleriyle bir tek aç kalan hemşerim kalmayacak. 'Ben aç kaldım' diyen bir tek hemşerim kalmayacak. Biz, insanların sosyal haklarını kısan değil, sosyal yardımlarını kısan değil, hak etmiş oldukları sosyal haklarını ve sosyal yardımlarını arttıracağız. Bu noktada hiçbir kesintiye gitmeden onların istihdam sorunlarına elimizden geleni yapacağız. Değerlerimize sahip çıkacağız. Tüm seçim kampanyamızda Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri, cumhuriyetimizin temel değerleri ölçüsünde Özal'ımıza da, İnönü'müze de, Kutan'ımıza da sahip çıkacağız. Biz, tüm Malatya'yı temsil edeceğiz. Bizler, Malatya'nın her renginde insanlarla mücadele edeceğiz. Hizmetimizde ve belediye yönetim anlayışında ayrım yapmadan, referansla değil liyakatle ve tüm hemşerilerimizi kucaklayan bir yapıyla Malatya kamuoyunun karşısına çıkacağız. Biz alnımız ak, başımız dik, değerlerimize sahip çıkacağız. Tüm seçim çalışmalarımda Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü'nü, Turgut Özal'ı, Recai Kutan'ı birlikte kullanabilecek bir tane aday gösterin, alnından öpeceğim. Biz Malatya'yız ve Malatya'yı bir temsil ediyoruz. Merkez sağda siyaset yaptım. Anavatan Partisi'nde 7 yıl il başkanlığı yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili çıkartmış bir ailenin çocuğuyum. Malatya'yı temsil eden bir yapı içerisindeyim. Sağcısı da Soner Gökçe'de beni görecek, solcusu da Soner Gökçe'de beni görecek, milliyetçisi de Soner Gökçe'de beni görecek. Herkesi temsil edeceğiz, yönetim anlayışımız bu olacak. Bu noktada çok ciddi projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Birileri 'ceketimi assam kazanırım' dedi, önce Cenabı Allah sonra Malatya halkı onun dersini verdi. Şimdi birileri de seçim olmadan, kampanya daha yeni başlıyor, yüzde konuşuyor. Önce Allah'ımın sonra Malatya halkının desteğiyle 31 Mart'ta kimin ne dersi vereceğini kamuoyu görecek. Malatya'nın adayı olarak gitmediğimiz, dokunmadığımız yer, dokunmadığımız kişi kalmayacak. Çok farklı bir seçim kampanyasıyla Malatyalı hemşerilerimin karşısına çıkacağım. Herkesin gönlünde olduğumu biliyorum. Hizmet edeceğiz, Malatya'mıza sahip çıkacağız. Yandaşa değil, ranta değil Malatya'ya hizmet eden ve Malatyalıların haklarının, hukuklarının korunduğu bir yönetim anlayışıyla kamuoyunun karşısında olacağız. Birileri kendisini nerede görürse görsün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe olarak ben bu seçimi kazanmak için yola çıkıyorum, bu seçimi kazanacağım."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • İhsan44 (5 yıl önce)
    Oyumuz size sayın Gökçe
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (5 yıl önce)
    Ben bu adama güveniyorum yapacak insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bir akp li olarak ne yazık mi katılıyorum sana Soner bey 16 yıldır yan gelip yattılar kendileri ve yanındakiler büyüdüler. Kuzey mi Güney mi karar veremedikleri çevre yolu şehir içinde yaşanan trafik karmaşıklığı maalesef haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    CHP ye oy vermeyi düşünüyordum ama Bu adamdan sonra kesinlikle sandığa gitmeme kararı aldım CHP Malatya'da başka adam mı bulamadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibilerin oyuyla Chp iktidar olmaz zaten kardes git başka partiye ver
    0
    0
    Yanıtla
  • SAKİNE (5 yıl önce)
    soner gökçeden süper,süper ,süper bir cümle , !!!!!!! edison bilseydi ki , bugün ampül bukadar zarar verebilecek bir anlamda kullanılacak emin olun onu icat etmezdi !!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (5 yıl önce)
    Akp yi zorlayacak aday Soner Gökçedir. Eski Anaptan CHP den oyları alsa yeter. Muhalefet nasıl herkesi kuşatarak yapılır göreceğiz. Yeşilkuşağın içine kendine betondan saray yapıp yeşili lafla savunanlara şemsiye sokak yaparak belediyecilik yaptık sananlara 16 yıldır çevre yolu yapamayanlara Soner Gökçe cevaptır. Gümbür gümbür Soner Gökçe geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 yıl önce)Hıdır isimli kullanıcı yorumuna
    akp yi zorlayacak aday soner gökçe imiş.hıdır kardeş son 15 seneye bir bak malatya belediye başkanlığı seçiminde chp kaç almış.sizde o genel başkan ve saz ekibi varken alırsınız üçün birini
    0
    0
    Yanıtla
  • Halisdemir (5 yıl önce)
    Allah bizlere sabır versin amin.
    0
    0
    Yanıtla