SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'yı Seven Bir Akademisyen Olarak Durum Üzüntü Verici.."

A- A+ PAYLAŞ

Stanford Üniversitesi ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesi'nde Prof. Dr.  Ahmet Sami Akbulut  da bulunuyor. Akbulut, “Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' dedi.

Fırat Üniversitesinin bilimsel çalışma anlamında İnönü Üniversitesinin önüne geçtiğini belirten Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Genel Cerrah Prof. Dr. Akbulut, '' Daha önceki yıllarda bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri üretimi açısından İnönü Üniversitesinin Fırat Üniversitesinin önünde yer alıyordu ancak son yıllarda Stanford’un listelerinden de anlaşılacağı üzere Fırat Üniversitesinin bilimsel açıdan daha fazla öne çıktığı ve hatta ülkenin bir çok köklü üniversitesinin bile önüne geçtiği görülmektedir. Fırat Üniversitesinin bu çıkışı bölge açısından gurur verici bir gelişme ancak Malatya’yı seven bir akademisyen olarak İnönü Üniversitesi perspektifinden baktığımda üzüntü verici bir durum. Bu sonuçlar İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin akademik çalışmalar üretme ve bunları saygın dergilerde yayınlama konusunda beklentilerimizin altında kaldığının indirekt bir göstergesidir. Yani bizler Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' ifadelerini kullandı.

Kollektif çalışmanın önemine vurgu yapan Akbulut, “Benim bireysel olarak bir şeyler yapmam tek başına bir şey ifade etmiyor. Kollektif çalışmalı ve üniversitemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bunun yegâne yolu Malatya’yı seven ve liyakatli kadroların üniversiteye kazandırılmasından geçer. Allah’ın izniyle liyakatli kadrolarla bunu yakında başaracağız ve hep beraber hem şehrimizi hem de ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye’de 200’den fazla üniversite bulunmakta ve İnönü Üniversitesi 1975 yılında kuruldu ve ülkemizde kurulan 14. üniversite olma özelliği taşıyor. Bu kadar köklü bir üniversitenin daha iyi yerlere gelmesini çok isterim'' diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Cahil (6 ay önce)
    Sayın hocam kendiside sistemin bir parçası. İyi bir bilim insanı. Sistemin içindekiler yanlışları zamanında görüp zamanında müdahale etmeli. Sistemin bir parçası susarsa kanser oluşur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güneş (6 ay önce)
    Hocam çok haklısınız ,fakat biz malatyalılar hastanelerde hoca bulmaktan zorlanıyoruz aylarca hatta yıllarca sıra bekliyoruz bir ameliyat için .diş hastanesi apayrı bir sistem randevu al 8 yıl bekle hangi sağlık sistemi böyle çalışır sizce ; en az iki yıl diş yaptırmak 8 yıl çok yazık . Hocalarıda suçlamıyorum çünkü ; gidiyorlar sa gitsinler denildi onlarda gittiler .nasıl olsa kendileri özel hocaları var ,halk da umrunda değil.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    Ne yazık ki Fatih Hilmioğlunun gitmesi ile 2008 yılından itibaren üniversitenin başarı sıralaması baş aşağı gitmiştir. 2008 Yılında Türkiyede İnönü Üniversitesi başarı sıralamasında 15. sırada iken, Fırat Üniversitesi 57. sırada idi. Şimdi baktığımızda İnönü üniversitesi 31. sıraya inerken, Fırat üniversitesi 15. sıraya yükselmiştir. Ayrıca Fırat üniversitesi bu süre zarfında Yök tarafından 2021 yılında Türkiyede seçilen 10 araştırma üniversitesinden biri olarak ilan edilmiştir. Bunun avatajları çok daha farklıdır. Bütçesi, eğitim kalitesi ve kadrosu vb. çok daha fazladır. Tüm bu süreçte ne yazık ki İnönü üniversitesi bu gruplardan hiç birine girememiştir. Liyakatın önemi burada ortaya çıkmıştır. 2008 den 2023 e, İnönü üniversitesi 15 yılda, 15 basamak aşağı düşerken, Fırat üniversitesi 15 basamak yükselmiştir. Sevmediğiniz Hilmioğlundan sonra Üniversitenin durumu ortadadır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hilmi oğlunu karakter olarak sevmezdim. Ama akademik anlamda İnonuyu zirveye taşıdı. Yazık ki son iki dönem başta olan kötü bir seçimdi. Liyakatsiz adamları alindi.Oraya emek veren insanların yüzüne bakilmadi. Allahinda hesap günü var. Sami Hocam inşallah sizi daha iyi makamlarda görürüz. İnonu ve Özal iki kardeş Üniversite güzel Malatyamiz için hayırlı işlere imza atar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bulent (6 ay önce)
    Daha bu iyi günler hasüd malatya boşuna denilmemiş aklı olan malatyayı terkeder
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ali Erhaçlı (6 ay önce)
    Vallahi bravo işte böyle olmalı benim memleketimin insanı. Bilimsel çalışmalar yayınlar konusunda ve nice güzel işlerde.Malatyalılar Elazığlılar birbiriyle yarış halinde olsunlar, hep beraber daha iyisini yakalayana kadar. Sezai hoca ve ekibi dünya markası oldu ne güzel gurur verici. Diger hocalarımızın başarısını da canı gönülden istiyoruz. Ayrıca Malatya Elazığ iki kardeş şehir sanayiden tut spora, üniversite den tut kültürel faaliyete hep yarış halinde olduğu için ister istemez yıl geçtikce daha iyiye ulaşıyorlar. Hayır işlerinde yarışınız buyuruyor Peygamber Efendimiz (sav). Bu düşünceyle hocalarıma ve bütün şehrimize başarılar diliyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • yıldırım (6 ay önce)
    sayın hocam üniversitede çalışan arkadaşlarımızın anlatığına bakıldığında üzerine ölü toprak serpilmiş bir haldeymiş. ancak kadrolaşmayı iyi beceriyorlar ilime bilime hizmet olmadığı gibi sosyal aktiviteden yoksun bir üniversite olduğundan bahs ediyorlar ve şunuda diyorlar fatih hilmioğlunu herkes arıyor. tabiki bunları duyduğumuzda üzülüyoruz. üniversite yönetiminin kulağını biriler çeksin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Serdar (6 ay önce)
    Ahmet Sami bey, Türkiyede çok az insanın yaptığı şeyleri yapıyor. Bir genel cerrahi profesörü olmakla kalmıyor, halk sağlığı doktorası yapıyor o alanın da doçenti oluyor. Aynı zamanda tıp bilişimi ve biyoistatistik bilim uzmanlığı alıyor. Ve sanırım bunu gibi bir çok alanda da çalışmalar yürütüyor. Inşallah Malatyamızdan ayrılanlar arasında yer almaz ve Türk yüksek öğretimine Malatyamız da katkı vermeye devam eder.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (6 ay önce)
    Hocam, liyakatli ve Malatya'yı seven hocalarımızla şöyle yapacağız böyle yapacağız diyor da Malatya liyakatli hocayı seviyor mu acaba diye düşünmüş müdür hiç? Ayrıca bu listeler istatistiğe dayalı listeler. Sadece istatistiğe oynayan binlerce akademisyen var bu ülkede ki bu dünyanın belirli gelişmiş ülkelerinin dışında hep aynı... Ama tabi ki İnönü Üniversitesi hem nitelik hem de nicelik olarak her geçen gün geriliyor. Malatya'lı hemşehrilerim suçu istediklerine atacaklardır ama hep beraber göreceğiz ki kısa vadede kim giderse gitsin yerine kim gelirse gelsin ilerleme kaydedilemeyecek...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (6 ay önce)
    Allah aşkına haberin ilk cümlesini anlayan varsa bana da bir anlatsın!!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Forzamalatyaspor (6 ay önce)Yeşil Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi ben de anlamamışam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (6 ay önce)
    Hocam bizim derdimiz Fırat Üniversitesi falan olmamalı. Derdimiz dünya çapında ne yaptığımız olmalı. Saygılarımla...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Tarık tarcan (6 ay önce)
    Koca üniversite kaçıncı olmuş!! Hocalar Malatya’yı terk etmiş.. sesiz tiyatro oynanıyor.. Cemil Çelik döneminde dünya başarı oranımız ile şuan ki sıralamayı da yayınlayın görün gerçeği.. üniversite kimlere emanet etmişsiz..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ferit (6 ay önce)
    Valla hocam haklısın şu anki rektör beyin bu konudaki başarısızlığının göstergesi ki İnönü üniversitesi dünya sıralamasında kaça düştü hele bakalım. Bu sene ne olacak
    %77
    %23
    Yanıtla
  • akademi (6 ay önce)
    Yakında akademi sistemi tıpkı sovyet rusyadaki gibi bir çöküş yaşayacak.. Birçok akademisyen işsiz kalacak... Bir kısmıda aylık 250dolar maaşla devam edecek.. Kendini ispatlayan için sorun yok, onlar başka ülkelerde iyi yaşam koşullarıyla akademik çalışmalarına devam edecek... Kim suçlu bu işlerin bu hallere düşmesinde
    %59
    %41
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (6 ay önce)
    Maşaallah. Allah başarılarını artırmada yardımcı olsun zihin açıklığı versin inşaallah
    %74
    %26
    Yanıtla