SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malul Polis Memurunun Akülü Arabası Büyükşehir'den

0
Güncellendi - 2019-05-02 03:46:06
Malul Polis Memurunun Akülü Arabası Büyükşehir'den
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da yaşayan 44 yaşındaki malulen emekli Polis memuru İbrahim Gültekin ve ailesini ziyaret etti.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde oturduğu apartmanda akülü arabası hırsızlar tarafından çalınan emekli polis memuru İbrahim Gültekin’e Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından akülü araba hediye edildi.

Başkan Gürkan: Toplumsal değerlerimizi yetirmememiz gerekir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Emekli Polis memurumuzun bu durumunu arkadaşlarımız bizlere ilettiler. 1999 yılında kaza geçiren kardeşimizin aracı çalındı demek istemiyorum buradan alınıp götürülmüş, artık bunu duyunca ilgili arkadaşlarımıza bir akülü araç temin edilmesi ve arkadaşımıza verilmesi noktasında talimat verdim. Gazi polisimiz de bu arada bizi çaya davet etti. Biz de davetlerine icabet ettik. Bu kardeşlerimizin engelli araçlarını almak doğru bir şey değildir. Toplumsal değerlerimizi yetirmememiz gerekir. Toplumumuzda yaşayan herkes bir engelli adayıdır.

Biz şehirlerimizi engelsiz yapma noktasında ve engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırma noktasında yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönemdeki süre içerisinde; Bölgenin En Büyük Engelsiz Yaşam Merkezini yaptık. Rehabilitasyon merkezini yaptık. Spor Merkezi yaptık. Şu anda da Büyükşehir Engelliler Yaşam Merkezimizin inşaatı devam ediyor. Fizik tedavi noktasında, eğitim noktasında çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bu kardeşlerimiz akülü araçlarıyla o eğitim merkezlerimize gelecek, resim, müzik ve sanatsal anlamda seramik, tezhip gibi çalışmalar yapacaklar. Engelli kardeşlerimizin huzurlu bir ortamda güzel iş yapmaları noktasında önemli olacağını düşünüyorum. Çalışmalarımız yerel yönetimler olarak devam ediyor. Bizim manifestomuzun bir maddesi de, Engelsiz ve akıllı şehirler oluşturmaktır. Bizler de şehrimizde bu hassasiyeti gösterip, devam edeceğiz.” dedi.

“Başkan Gürkan’a teşekkür ediyoruz”

Emekli Polis Memuru İbrahim Gültekin ve ailesi; kendilerine yardım elini uzatan Başkan Gürkan’a ve Büyükşehir Belediyesine bu anlamlı ve güzel davranışlarından dolayı teşekkür ederek, böylesine üzücü bir hadisenin tekrar yaşanmaması temennisinde bulundular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • seyfettin atay (5 yıl önce)
    Başkanım sizin gibi Vatanını Milletini seven, Milli kimliğe sahip çıkan bir insanın Belediye Başkanlığına lütfen TC ilave ederseniz seniniriz.Bu Milli bir görevdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Hayır iki turlu yapilir. Biri gizli. Digeride aciktan yapilirki ornek olsun. tabiki Allah rizasini gözeterek yapilir Tevbe79: Onlar, gönüllü olarak bol bol bağışta bulunan mü’minleri gösteriş yapmakla suçlayarak kınıyorlar. Öte yandan, çalışıp didinerek ancak imkânları ölçüsünde bulabildiklerini veren yoksul mü’minleri de: “Bu üç beş kuruşa Allah’ın ihtiyacı mı var?” diye alaya alıyorlar. Oysa Allah, asıl kendilerini alay edilecek duruma düşürmüştür ve onların hakkı can yakıcı bir azaptır. TEFSİR: Efendimiz’in yardım çağrısına zengin olsun fakir olsun bütün mü’minler var güçleriyle icâbet ettiler. Hz. Ebubekir, Hz. Osman ve Hz. Abdurrahman b. Avf gibi zengin sahâbîler büyük miktarlarda cömertçe infakta bulundular. Fakir sahâbeler de ne kadar güçleri varsa o nispette bir şeyler getirip Allah Resûlü (s.a.s.)’e teslim ettiler. Mesela Asım b. Adiyy (r.a.) bir ölçek hurma getirmiş: “Bu gece bir zatın hurmalığını sulamak için sabaha kadar çalıştım. Karşılığında iki ölçek hurma kazandım. Birini çocuklarıma bıraktım, birini de Allah için buraya getirdim” demişti. Efendimiz de bunun, zekât olarak toplanan öteki hurmaların üzerine dökülmesini emretmişti. İşte münafıklar, kendileri bir katkıda bulunmadıkları gibi imkânları dâhilinde cömertçe yardımda bulunan samimi müslümanlarla da, imkânı olmayıp az bir şey getirenlerle de alay etmeye başladılar. Bol miktarda vereni gösteriş yapmakla suçladılar. Diğer taraftan fakir bir müslüman, ailesinin ihtiyaçlarından fedakârlık yapıp ayırdığı veya çalışıp çabalayıp biriktirdiği az miktarda bir sadaka getirdiğinde alay ederek: “Şuna bakın hele; işte Roma İmparatorluğunun kalelerini fethetmeye yarayacak para!” dediler. (bk. Buhârî, Zekât 10; Tefsir 9/11; Müslim, Zekât 72; Taberî, Câmi‘u’l-beyân, X, 247-252) Peygamberimiz ve mü’minlerle alay etmede bu kadar ileri giden münafıkların, artık kendilerine ilâhî af ve bağışlanma kapısını kapattıklarını haber vermek üzere buyruluyor ki:
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih üçer (5 yıl önce)
    Duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih üçer (5 yıl önce)
    Şu faturası çok yüksek. Bir an önce duzeltilsin. Nerde ise şu faturası elektrik faturasını geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (5 yıl önce)
    Güzel iş ama gizli olmalıydı su faturaları ve tarafik sorununu çözün şovu bırakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (5 yıl önce)
    Eyvallah gazilerimiz ile şehit ailelerimiz ile ilgilenmek iyi de verilen bir akülü araç bunu gizli de yapabilirdiniz. Bunu da reklama dökmeyin Allah aşkınıza...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (5 yıl önce)
    Tek cümle ile " Adamlık ta Başkanlık ta buradan başlar"
    0
    0
    Yanıtla
  • Ee şimdi nolacak emekli olarak yıllarca Battalgazi’de çalıştı, o kadar genç iş bulamazken. Şimdi büyükşehirde başkan şirket huzur haklarını danışmanlık ücretlerini kaldırdı, emeklilerde taşeron olarak çalışamadığına göre bu makam şoförü ücret almadan mı çalışacak? Ya da maaşı nerden nasıl ödenecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim nedir Kadıoğlu'nun senden çektiği! Bırak adama laf yetiştirmeyi de kendi işine bak...
    0
    0
    Yanıtla