SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Kapandı, Memur Çöktü, Vatandaş Seyretti!

Vekil Kapandı, Memur Çöktü, Vatandaş Seyretti!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla "Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapıldı. Tatbikata vatandaşların bir kısmı katılım sağlarken bir kısmı ise ilgisiz kaldı.

12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da “çök kapan tutun” tatbikatı yapıldı. Türkiye genelinde ilk kez uygulanan tatbikatta vatandaşlara SMS bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden anons, televizyon ve radyo kanallarından bilgilendirmelerde bulunuldu. Saatler 18.57'yi gösterdiğinde kent genelinde polis araçlarından siren sesi çalındı. Vatandaşların bir kısmının tatbikata katılım sağladığı görülürken bir kısmı ise ilgisiz kaldı.

Türkiye'de gerçekleştirilen tatbikat kapsamında ise Malatya'da Battalgazi Kız Öğrenci Yurdunda yapıldı.

Senaryo gereği İl protokolü ve öğrenciler deprem anında oturdukları sandalyelerin yanına çök, kapan ve tutun uygulamasını yaptı. Tatbikatın ardından konuşan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Düzce depreminin hala hafızalarda yer ettiğini belirtti.

İl Müftüsü Veysel Işıldar ise tatbikatın ardından dua etti. Tatbikata Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Öz, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, kamu ve kurum kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • cafer canbay (1 yıl önce)
    Ne kadar komik insanlar 20 yıldır kendi kendini kandırıyorlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bașlik çooook güzel olmuș... Vekil kapandı, memur çöktü, vatandaș seyretti.....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    İşimiz çök kapana kaldı ise yandık ki ona kaldı herhalde. Tam bir komedi. Vatandaşların enkaz altında kalacağı belli ki enkaz altından nasıl çıkarırız onun derdindeler. Zaten yapılan çalışmaların çoğu deprem sonrası için alınan tedbirler. Kızılay, afat vb ekipler bayağı güçlendirildi. Ancak bilmiyorlarki evleri depreme dayanıklı hale getirseler, deprem sonrası tedbirlere bu kadar ihtiyaç kalmayacak. Örnekler ortada Japonya. O kadar büyük depremlerde bile ölüm olmuyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Aslanbey (1 yıl önce)
    RTE diye yazılır Büyük lider diye okunur çök kalk yetmez size öznursuz bir Malatya Kılıçdaroğlusuz bir Türkiye Hayallerimiz.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Ve beyin hızla vücudu terk etmiştir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Attım hafızaya BEYİN BEDAVA neden hamballık yapayım ki ....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nouma44 (1 yıl önce)
    Dün tv yi açtım dedim aha super bi tatbikat olacak bi baktim şov başladı bakan diyo hadi kapanalim bi baktim kameramanlar ayakta calisanlar ayakta işte dedim tatbikat böyle olur
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kız annesi (1 yıl önce)
    Bizim bahçesine giremedeğimiz, bahçesinden fotoğraf çekmemize bile izin verilmeyen, parmak izi olmadan bahçesine girilemeyen kız yurtlarında basınla tatbikat yapan, gücü ancak yurtlardaki kız öğrencilere yeten bütün yetkilileri kınıyorum. Yurtlarda yapılacaksa illa kız yurtlarına basın sokulmasaydı!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Bana günde 10 larca mesaj gelir, hattım Türkcell , telefonum açık, çekmeyen bir dağ başında da değilim, TV de de canlı olarak izledim telefonum yanımdayken, bana de SMS gelmedi, telefonumda ötme/uyarı vs vermedi, Malatya Merkez Yeşilyurt Bostanbaşı Mahallesinin göbeğindeyim, bu normal mi?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Her türlü zulüm olacak,fakir fukara ezilecek, stokculuk kol gezecek,suçlu ceza görmeyip yanına kâr kalacak, vatandaşın çocuğu torpil olmadığı için iş bulamayıp sürünecek,her türlü haksızlık kol gezecek,pahalılık alıp başını gidecek ve zulümün biri bin olacak sonrada bu.Yapılması gereken ateşe tatbikat, her zülüm sahibi cehenneme nasıl dayanacaksa onun tatbikatını yapmalı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Komedi yemin ederim
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Erk (1 yıl önce)
    Manşet değil sanat eseri olmuş ahahaha :))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çünkü editör seviyor kelimeler ile oynayarak ince mesajlar vermeyi ve kendi siyasi görüşünü benimsetmeyi. Halbuki Siyasi bir site değil bura, adı varsa haber sitesi.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Okyay (1 yıl önce)
    Vatandaşın kaybedecek birşeyinin olmamasından olabilir :))
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Bu tatbikat güzel bir şey ama Önce çürük binalar güçlendirilsin
    %95
    %5
    Yanıtla