SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mersedes Gadir Goymuşlar Adını Gardaş..."

0
Güncellendi - 2020-04-19 20:39:51
A- A+ PAYLAŞ

ANNESİ BÖYLE ANLATMIŞTI.. Malatyalıların 'Mersedes Kadir' diye tanıyıp sevdiği, 'güzel insan' Fatih Kaydı, birkaç yıldır KOAH hastalığı nedeniyle sağlık sorunları yaşıyordu.

18 Nisan Cumartesi akşamı evinde rahatsızlanan ve hastaneye götürülürken vefat eden Mersedes Kadir'in (Mercedes değil) , birkaç yıl önce toprağa verdiği, yine kendisi gibi 'güzel bir insan' olan 'Yarım Pedal Neco' da Malatya'nın renkli, sevilen ve sembol simalarından biriydi.

Geçmişte bir Emniyet Müdürü, Mersedes Kadir'in ehliyet talebini kıramayarak özel bir belge ve arabasına da ruhsatname vermiş, bir sanatçı Kent Müzesi'nde sergilenen balmumu heykelini yapmış, ayrıca kendisinin de açılışına katıldığı fotoğraf sergisine konu olmuştu.

Biri dışındaki kardeşleri de kendisiyle aynı durumda olan Mersedes Kadir'in kendisi, annesi ve mahalle muhtarı ile Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu'nun, 2018 Ağustos'unda  yaptıkları röportajdan bir bölüm:

ANNE SIDDI ZEYNEP KAYDI

-O arabaya biniyor, işte onunla gidiyor.

-Soru: Kaç yaşından beri sürüyor?

-Cevap: 10 yaşından beri.

-Soru: Yolda kalınca ne yapıyorlar?

-Cevap: Polisler getiriyi, arabaya, taksiye goyup getiriyiler!.

-Soru: Arabası bozulunca ne yapıyorsunuz?

-Cevap: İşte gızıyı onlara, şu arabamı yapında ben gidem, onlarda tamam tamam yapacaz diyilermiş.

-Mersedes Gadir goymuşlar adını, esas adı Fatih de. Gendisi  goymuş gardaş. Biz değil, biz değil. Sizin gibi ağabeyler goyuyor ha.

-MERSEDES KADİR  (FATİH KAYDI)

-Soru: Araba senin mi?

-Cevap: Benim arabam

-Soru: Servise götürüyormusun Kadir bunu?

-Cevap: Götürüyüm

-Soru: Ne yapıyorlar ustalar?

-Cevap: Dahıyılar, aynayı

-Soru: Hiç yolda kalıyormusun Kadir?

-Cevap: Yolda galmam. Benim bu arabam galmaz.

-Soru: Senin bu araba yolda kalmıyor mu?

-Cevap: Galmaz.

-Soru: Hiç kaza yaptın mı Kadir?

-Cevap: Yoh, yapmaz. Yapmaz.

-Soru: Trafik polisleriyle aran nasıl?

-Cevap: Eyi

-Soru: Sana hiç ceza kestiler mi?

-Cevap: Yazmaz. Yazmaz abi, yazmaz.

ALİ YİĞİT- TECDE MAHALLESİ MUHTARI

-Kadir'i sadece bizim mahalle sakinleri değil, Malatya şehrinin tamamı sever.

Aslına bakarsan taşla, sopa ile bir birini kovalayan şehir insanını görünce Kadir’in bir sopa ile mutlu olduğu hikayesini herkes sever, beğenir. Bu noktada Kadir, aslına bakarsanız bir siyasetçi değil, bir politikacı değil,işadamı olmamasına rağmen, Kadir Malatya’nın bir maskotu, Malatya’nın bir simgesidir. Bunun aslında simge olmasının sebebi de Kadir’in halkı sevmesi, sempatik tavırları, sopadan arabasını mersedes sanarak arabası ile şehir turu atmasıdır. Bu noktada Malatya’nın tamamı, daha doğrusu Türkiye’de gündeme gelen bir Kadir ismi var, Mersedes Kadir, mahallemizde oturmakta, her gün sabah şehre gelir, şehir turu atar.

-Arabasını sanayiye bıraktığı zaman da bir hikayesi vardır, sanayiye gidiyor, arabasını tamir için bırakıyor. Sürekli soruyor, gidiyor, ‘Tamir oldu mu, olmadı mı’. En sonunda bir hafta sonra gidiyor, “Artık eve yayan gide gide usandım, arabamı verin” diyor.

-Aslında mahallelide seviyor dedik ya, geçen bir mahalle sakini anlatıyor, gecenin saat ikisi. Sopa arabasıyla Kadir geliyor, yolda komşunun parkettiği arabası var. Zili çalıyor, diyor ki, arabanı kaldır, ben geçemiyorum, diyor. Mahalle sakini gecenin saat ikisinde Kadir’i kırmıyor, aşağıya iniyor, arabasını çekiyor, Kadir’e yol veriyor. Aslında geçebilecek bir durumda, ama Kadir’i kırmamak adına böyle bir şey yapıyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Mersedes Kadir, annesi, kız kardeşi, Tecde Muhtarı Ali Yiğit, eski Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve o dönem AKP İl Başkanı olan Milletvekili Hakan Kahtalı

ARŞİVDEN MERSEDES KADİR FOTOĞRAFLARI

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mustafa (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah Ebedî ahiret yurdunda gerçekten mersedesiyle tur üstüne tur atar inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet YALVAÇ (4 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Rahmet etsin Mekanı Cennet Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun güzel insan Malatya nın seninle gurur duyuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahsun (4 yıl önce)
    Bu Garibi sigaraya ve alkole alıştırıp sonra da KOAH olmasına ve devamında ölmesine neden olanları Allah kahretsin... Ne istediniz bu masumdan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YENİER (4 yıl önce)
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (4 yıl önce)
    Malatyanın Gülü Malatyanın Sembolü Maskodu idi Mekanı Cennet Olsun İnşallah Bence Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyedi Yada Bir kampanya Başlatılmalı Malatyanın Kadiri İçin Ya Da Mersedes Firmasında Talep Edip Kadire Güzel Bir Mezar yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Saglıgında güzel bir evde yaşaması saglanmadı bari mezarı güzel olsun degilmi.!!!!! Bu kadar seviliyodu bi merak ettinizmi yaşadıgı evi acaba?
    0
    0
    Yanıtla