SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Metin Paşa'nın Genelkurmay Başkanı Olarak İlk Ziyareti KKTC'ye

Metin Paşa'nın Genelkurmay Başkanı Olarak İlk Ziyareti KKTC'ye
A- A+ PAYLAŞ

Karargahı Malatya'da bulunan 2'nci Ordu'nun komutanı iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanlığı'n atanan  Orgeneral Metin Gürak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'yi ziyaret etti.

Cumhuriyet Meclisi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak ile bir araya geldi.

Başkent Lefkoşa'daki Meclis Şeref Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sabahattin Kılıç ve diğer yetkililer de yer aldı.

Töre, görüşmede yaptığı konuşmada, Yunan Rum ikilisinin ve bazı çevrelerin Ada'daki Türk askerini çıkarma çabası içinde olduklarını fakat tarihin akışını kimsenin değiştiremeyeceğini vurgulayarak, ana vatan Türkiye ile bundan sonra da yollarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Orgeneral Gürak da Kıbrıs’ın kendileri için milli bir mesele olduğuna işaret ederek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra her zaman Kıbrıs Türkünün yanında olacaklarını ifade etti.

Orgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kıbrıs adasındaki varlığının barış ve güvenlik için bir teminat olduğunu belirterek, ilk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Lefkoşe, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız