SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şire Pazarı 2023 Mayıs Sonunda Kapanacak

Şire Pazarı 2023 Mayıs Sonunda Kapanacak
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Yolu üzerinde bulunan mevcut  Şire Pazarı’ndaki iş ve işlemler 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek ve Yaka Mahallesindeki Dünya Kayısı Ticaret Merkezi faaliyete geçmesiyle kayısı ticareti yeni yerinde sürdürülecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Mezarlığının karşısında Yaka Mahallesinde yaklaşık 300 dönümlük alan üzerine yaptırılmakta olan ve satış dükkânlarının yanı sıra içerisinde konferans salonları, laboratuvarlar, simultane çeviri odaları, idari bina, toplantı ofisleri, emanet depoları, kayısı müzesi gibi sosyal anlamda da birçok bölümün yer aldığı Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle resmi olarak faaliyete geçeceği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 20 Temmuz 2022 tarihli oturumunda alınan kararda, “Battalgazi İlçesi, Sarıcıoğlu semtinde bulunan mevcut Şire Pazarındaki toptan kayısı ticaret iş ve işlemlerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Yeşilyurt ilçesi, Yaka Mahallesindeki Yeni Şire Pazarı’na taşınıp, Kayısı ticareti faaliyetlerinin sürdürülmesine oybirliğiyle karar verildi.” denildi.  

Meclisin aldığı karara göre; yaklaşık 9 ay sonra mevcut çevreyolu üzerindeki Şire Pazarı’nda kayısı ticareti 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermiş olacak ve 2023 yılı kayısı sezonu yeni yerinde başlatılmış olacak. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bir de şire pazarı girişlerinde bekleyen, çiftçinin malını adeta kandırarak elinden alan, dükkanı olmadan 50 metre ilerde iki katına satan simsarlardan temizlemek lazım buraları. Zabıta veya sivil polis, şire pazarı girişlerinde dolaşarak devlete bir kuruş vergi vermeden, çiftçileri adeta kandırarak malına konan bu simsarları yakalamalı ve adalet önünde gerekli ceza verilmelidir. Devletin görevi halkını ve çiftçisini bu simsarlardan korumaktır. Adaleti sağlamaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Şakşakçı isimli kullanıcı yorumuna. Benim yorumum Eski Şire pazarında yapılan ticaretle ilgili değil Sizin belli bir değerde olan bir mülkünüzün , belediyenin bir projesi ile 10 kat değer kaybetmesi meselesidir. Bu eviniz olabilir, dükkanınız yada arsanız olabilir. Anayasadaki sosyal devlet ilkesi nerede kaldı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Şakşakçı (1 yıl önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Yakında yeni yerde değerlenecek elbet biraz sabırlı olun. Esnafı ayrı feraha şehir merkezini ayrı feraha kavuşturmak için uğraşan başkana bu şekilde itham yakışmıyor. Malatya’ya Malatyalıya bu şekilde sahip çıkan kim var? Ne hak yiyor ne de yediriyor. Allah başkandan razı olsun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    İnsanların mülkünün değerini ayaklar altına al.Ben yaptım oldu de. Böyle bir ülke var mı? Yeni şire Pazar’ı yaptıysan Eski şire pazarında dükkanı olan esnafa uygun fiyata öncelik vereceksin. Adaletli olunması gerekir.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Şakşakçı (1 yıl önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Başkana dua edeceğine daha yakınıyorsun. Biraz gözün doysun. Tertemiz yere taşınıyorsun daha ne istiyorsun?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hıdır (1 yıl önce)
    Umarım bölgeye yüksek katlı binalar dikilmez. Çevreyolu ağzı konut için uygun değil. Dükkan sahipleri konut istiyorsa Topsöğüt tarafına konut inşaa edilir, değeri karşılığı verilir. Orası bir süre yıkılıp boş bırakılmalı. Üniversite durağı arkasındaki geceleri kimsenin giremediği kayısı satışı yapan dükkanlar da kapatılmalı. Oralar da yıkılmalı. Otopark yapılmalı. Oraya zaten araç giremiyor. Saçma sapan bir yer. Şehrin içinde karanlık alan kalmamalı. Karakol var ama yine de güven yok. Öyle berbat bir yer. Bakırcılar Çarşısı ve Mısır çarşısı için de bir yer ayarlanmalı. Zaten 1 2 seneye mülteciler gidecek. Selahaddin de yeni bir partiden aday olup başkanlığa devam etsin. Şehri iyice temizlemek gerek. Huzurun şehri olmalı artık. Akpınar da yıkılsa tadından yenmez.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    O bölge komple temizlenmeli hep eski yapı bir tek matim iş merkezi var orasıda 20 yıllık vardır ,karşılığını verecen insanların orayı kentsel dönüşüme koyacan ,sonra sırasıyla Akpınar temizleyecen,yemin ederim o bölgeler resmen kuzey Irak gibi
    %100
    %0
    Yanıtla