SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mezarlıklarda Hüzünlü Bayram

Mezarlıklarda Hüzünlü Bayram
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da bu bayramda vatandaşlar, asrın felaketinde kaybettikleri yakınlarının mezarına koştu. Hüznün eksik olmadığı mezarlıkta vatandaşlar buruk bir bayramı yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bin 300’e yakın kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da bu bayramda da yakınlarını kaybedenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri kuşkusuz Şehir Mezarlığı oldu. Bayram namazı sonrası mezarlıklara giden vatandaşlar depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Yakınlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, bu bayramı da sevdiklerinden uzak geçirmenin hüznünü yaşadı.

ŞEHİTLİK'TE..
Malatya’da şehit yakınları, bayram ziyaretlerinin ilkini şehitlerinin kabrine yaptı. Kimi tek başına kimi ise ailesiyle bayramın ilk günü şehidini yalnız bırakmadı.

Malatya Şehir Mezarlığında bulunan Şehitlik’te bu bayramda hüzün hakimdi. Şehit yakınları bayram namazının ardından ilk ziyaretlerini şehitliklere gerçekleştirdi. Buruk bir bayram yaşayan şehit yakınları yakınlarının kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu. Duaların edildiği kabirleri elleriyle temizleyen aileler, çiçeklerin bakımını yaparken, şehitlerin toprağına su döktü.

Aileler, ettikleri duaların ardından yan kabirde yatan kişinin de mezarını sulamayı ihmal etmedi. Şehitliği ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te ailelerin acısına ortak oldu, kabirleri tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 hafta önce)
    Keşke bende depremde ölseydim kurtulurdum. Bemin Binam Fahrikayahanda Hilalpark karşısında Hilal Aparmanı 3 Kez incelendi 3 kez ağır hasar raporu verildi. Gözümün önünde Rüşvet Torpil Para Bilirkişi ayarlama Hakim ayarlama derken alavere dalavere orta hasara çevirildi FETÖ şuphesi bile var güçlendirme yapıldı. Şimdi o ağır hasarlı binada ne ben oturabilirim ne başkasına satabilirim hak sahipliğim gitti. Keşke depremde ölseydim kurtulurdum. Ölenler kurtuldu benim gibileri her gün ölüyor.
    %50
    %50
    Yanıtla