SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletvekilimizi İmalatçı Esnafımıza Şeker Bulmaya Davet Ediyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.  

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi,” Sayın milletvekilimizin dün yapmış olduğu talihsiz açıklamaya cevap vermek zorunda kaldık.  Esnafımız zor durumda. Tatlıcı ve unlu mamulü imalatı yapan esnaflar odamızın üyesidir. Bu esnaflarımız piyasadan şeker bulamıyor. Sayın milletvekilimiz kalkıp bir şirketin savunmasını yapacağına, tüm Malatya’nın savunmasını keşke yapsaydı. Sayın milletvekilimiz diyorki, ‘Oda başkanları da anlamadan alkış çalışıyor.’ Sayın milletvekilimize şunu soruyorum;  biz anlamadan alkış çalmışsak 20 yıldır sizi de alkışlıyoruz, sizi de mi  anlamadan alkışlamışız? Sayın milletvekilimizin bu talihsiz açıklamasını kınıyorum” diye konutu.  

Esnafların piyasadan şuanda 450 TL’den şeker bulabildiklerini aktaran Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Büyükelçi, “Benim imalatçı esnafım şu anda piyasadan şeker bulamıyor. Malatya Şeker Fabrikasına peşin para ödeyen bazı esnafımız ne şekerini alabiliyor, ne de parasını alabiliyor. Biz esnaf olarak şekeri nerede bulalım? Sayın milletvekilimizi tatlı ve şekerli mamuller imalatını yapan imalatçı esnafımıza şeker bulmaya davet ediyorum. İmalatçı esnaf şekeri 5 kilo 5 kilo alamaz. Malatya’da şekeri kullanan yaklaşık 300 tane imalatçı esnafımız var, yanlarında binlerce işçi var, her birinin yanında 5-10 kişi çalışıyor. Sayın Milletvekilimiz bir şirkete çare olmak yerine 300 tane esnafa nasıl çare olacaklarının hesabını yapmalı. Malatya’mızın tüm sayın milletvekillerini göreve davet ediyorum, imalat yapan esnafımızın şeker sorununa çözüm bulunuz. İmalatçı esnafımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. ” ifadelerini kaydetti.

Büyükelçi, “Esnafımız Malatya Şeker Fabrikasından şeker alabilmek için kapasite raporları aldılar. Çünkü Malatya Şeker Fabrikası kapasite raporu istiyordu. En küçük esnafımız bile kapasite raporu almak için en az 3 bin TL masraf etti. Yazık, günah değil mi? Esnafımızın bu zararını kim karşılayacak? İmalatçı esnafımız çok büyük bir sıkıntı içinde. Sayın Malatya milletvekillerinden çözüm ve destek bekliyoruz.” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hasan (2 yıl önce)
    Siyaset kurumu ne zaman zenginleşme aracı olmaktan çıkarılır, bu sorunlar kökten hallolur, hiç düşündünüz mü, neden siyasetçilerimiz kahir ekseriyeti ticaretle uğraşmakta, iktidarı muhalefeti ile...böyle bir gündem olduğu zaman muhalefet vekilinde de çıt çıkmaması garip değil mi? ahhh kardeşlerim sozkonusu olan para, rant olunca kimler kimlerle beraber olabiliyor, açık, gizli ortaklıklar kurabiliyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Vekillerden umit beklemeyin allahtan umit bekleyin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Halay çekin, bulurlar kesin…
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    herkes e-devlet üzerinden cimer'e şikayette bulunsun. ne kadar çok şikayet olursa o kadar etkili olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdal (2 yıl önce)
    milletvekili kalkar ben bu işi yapıyorum ticaretini savunup şirketin sözcülüğünü yaparsa herşey de normal derse diğer taraftan esnaf kan ağlarsa ülkenin çivisi çıkmış demektir. Biri vekillik ne demek bir hatırlatsın.Tamam ya yesinler doyana kadar herşey kendilerinin olsun o vekiller oy istemeye gelir sabır.. sabır .. sabır .. vekillerin birine hakkım helal değildir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bylaleli (2 yıl önce)
    Tuz kokmuş ülke batmış hırsızın hiç suçu yok misali vurun garibanın sırtına sakın inmeyin villalarınız trilyonlarınız sizle gelecek kabre ya bakalım hak tecelli edecek inşallah bir gün
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Şeker yokmu yoksa birileri stokculukmu yapıyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Malatyamizda turkiye birincisi şekrr fabrikası var bide fabrikanın önüne fabrika satış magazası açmışlar 5 kilo şeker fiyatı diğer marketle aynı torba şeker yok ozaman niye boş yere actınız kime faydası var tuketiciye getirisi olayan mağazayı ne diye actınız esnaf fabrikadan şekrr alamiyor şeker kimlerin elinden piyasaya veriliyor..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Milletvekili şekeri tekeline almış, Mehmet Büyükelçi başkan da şeker bulmaya davet ediyor. Başkanım ağzınızla kuş tutsanız parasını fazlasıyla vermezseniz tedarik etmez. Tezgâh altı yapar, karaborsadan satar yine vermez. Bunu da ayetler okuyarak meşrulaştırma yoluna gider.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet4420 (2 yıl önce)
    "biz anlamadan alkış çalmışsak 20 yıldır sizi de alkışlıyoruz, sizi de mi  anlamadan alkışlamışız" evet baskanim 20 yildir anlamadan alkisladiniz ulkede tarim, hayvancilik adina birsey kalmadi. Simdi iste böyle şeker ararsiniz, un ararsiniz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Heryer şeker dolu. Şeker den bol ne var ki. Laf olsun torba dolsun. Bırakın bu ayakları.
    %13
    %87
    Yanıtla