SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekilinin Eski Savcı Eşine Rüşvetten Ceza

Milletvekilinin Eski Savcı Eşine Rüşvetten Ceza
A- A+ PAYLAŞ

AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek'in Malatyalı olan eşi eski savcı Faruk S., uyuşturucu davasında rüşvet verilmesine aracılık suçlamasıyla yargılandığı Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 2 yıl 6 ay kapis cezasına çarptırıldı.

Sözcü Gazetesi'nde Veli Toprak imzasıyla yayınlanan habere göre, 2019 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesinde yakalanan 1 ton 535 kilo eroinle ilgili soruşturmayı sürdüren Erzurum Cumhuriyet Savcısı Melih Yıldırım, o tarihte yine Erzurum'da Savcı olan Faruk S. tarafından, dosyada adı geçenler lehine işlem için taciz edildiği ve talepte bulunulduğu gerekçesiyle meslektaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suçlanan Faruk S., hakkında soruşturma sürerken emekliliğini istedi, emekli olduktan sonra İstanbul'da avukatlık yapmaya başladı. Faruk S., Eylül 2020'de de  Hukuk Fakültesi'nden arkadaşı olan AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek ile ikinci evliliğini yaptı.

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanan Faruk S. hakkında, önce 6 yıl hapis cezası verilirken, eylemin teşebbüs aşamasında olması nedeniyle yarı yarıya indirilerek 3 yıla düşürüldü, sabıkasız geçmişi ve cezanın geleceği üzerine olumsuz etkileri lehine değerlendirilerek bu ceza da 2 yıl 6 aya indirildi.

Sözcü Gazetesi'ndeki haberin tamamına aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-vekilin-esi-uyusturucu-rusvetinden-2-5-yil-hapis-cezasi-aldi-7499128/

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Muhittin (1 yıl önce)
    Inanmiyorum. Olamaz. Imkansiz. Cehape olmasin o? Cok dindar ya bunlar, yapmazlar! Tuz koktu tuz!
    %60
    %40
    Yanıtla