SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Milli Bayramımızı Buruk Kutladığımız Bir Gün"

0
Güncellendi - 2021-04-24 12:00:15
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GECE KUTLAMASI.. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı salgın nedeniyle vatandaşların evlerinde coşkulu bir şekilde kutlamaları için geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan üstü açık otobüsle şehir turu atılarak marşlar ve şarkılar seslendirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan vatandaşlara güzel dakikalar yaşatıldı.

Bu yılda yapılan kutlamaların pandemi dolayısıyla buruk geçtiğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bu yılda buruk kutluyoruz. 101 yıl önce TBMM açıldı. TBMM açıldıktan hemen sonra Milli Mücadele başlıyor. 4 yıl süren Milli Kurtuluş Savaşı başlıyor. Milli Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandıktan sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Türk çocuklarına ve Dünya çocuklarına bayram olarak armağan ediyor. 101’nci yıl dönümünü kutladığımız bayramı pandemi dolayısıyla buruk kutluyoruz. Buna rağmen bütün milletimizin Milli Mücadelesini başlatan ve Meclisimizin açılış günü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Daha nice yıllarda huzurlu ve mutlu bir şekilde kutlamak dileğiyle” dedi.

Rengarenk süslenen Vosvos araçlarının da eşlik ettiği kutlamalarda üstü açık otobüsle birlikte vosvos araçlar şehir turu attı. Araçların şehir turu öncesinde konvoyda bulunanlarla bir araya gelen Başkan Gürkan, “Vosvos olarak tabir edilen araçlarımızın sürücülerinin Belediyemizin bütün etkinliklerinde bizlerle birlikte olmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugünde güzel ve ulusal bir gün. Milli Bayramımızı buruk bir şekilde kutladığımız bir gün. Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de bayramımızı buruk kutluyoruz. En azından Vosvos araçlarımızın yaptığımız etkinlikte bizlerle birlikte olması o burukluğu bir nebzede olsa hafifletiyor. Vosvoslarımızı yaptığımız etkinlikte görmekten dolayı mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

GECE KONVOYU VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.

Korona virüs salgını nedeniyle 56 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konvoy ve havai fişek gösterisi düzenleyerek evden çıkamayan çocukların heyecanına farklı etkinliklerle ortak oldu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılı törenlerle kutlarken, klasik otolarla ve üstü açık otobüsle şehir turu atan konvoy eşliğinde, 23 Nisan marşları, Malatya sokaklarına renk getirdi. Saatler gece 21.23'ü gösterdiğinde 23 Nisan'a atfen şehrin 23 farklı noktasından havai fişek gösterileri düzenlendi. Kernek Meydanı’nda yapılan temsili törene Vali Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı. Evlerinin cam ve balkonuna çıkarak coşkuya ortak olan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla birlikte çalınan müziklere eşlik etti.

Burada kısa bir mesaj veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Gazi ve kahraman meclisimiz ve Ülkemizi geleceğe taşıyacak çocuklarımızın bayramı 101 yaşında. Bu ülke bu noktalara kolay gelmedi. Milli bayramlarımızın coşkusu bizi daima diri tutar. Bu bayramı ülkemize ve dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, "101 yıl önce memleketimizin her yerden, müstevli güçler tarafından işgal edilmeye çalışıldığı zor yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti büyük bir kıyama kalktı ve bu iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını en fazla önem verdiği, milletimizin geleceğini emanet ettiği çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. Bu yıl dönümlerinde bütün Türk çocukları dünya çocukları ile birlikte bu güzel ve sevinçli bayramı her yıl kutlama bahtiyarlığına erişiyorlar. Gönül isterdi ki bu güzel bayramımızı çocuklarımızla birlikte meydanlarda daha coşkulu kutlayalım. Ama pandemiden dolayı bugün temsili bir törende kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah bir sonraki bayramlarımızı pandemiden uzak ve hep birlikte kutlarız" diye konuştu.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ..

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir program düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yılda evlerinden çıkamayan çocukların bu özel gününü unutmayan Battalgazi Belediyesi, rengarenk süslediği üstü açık tur otobüsüyle 23 Nisan Bayramının heyecanını ve coşkusunu çocuklara yaşattı. Battalgazi Belediyesi, içinde Masal kahramanlarının, Tiyatro ekibi ve bando takımının olduğu üstü açık tur otobüsü ile ilçe mahallelerini gezerek, çocukların bayramını evlerinde kutlamalarını sağladı. Renkli görüntülere sahne olan bu etkinlikle çocuklar, evlerinin balkonlarına aileleri ile çıkarak ellerindeki Türk bayraklarıyla 23 Nisan coşkusuna eşlik etti. Cumhuriyetin kurulmasının 101.yılını unutmayan büyükler ise ekiplerin bu güzel gösterilerini uzun süre alkışladı. Bu güzel gösteri için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten vatandaşlar, unutulmaz bir 23 Nisan Bayramı gösterisi daha yaşadıklarının altını çizdi.

EMNİYETTEN GECE KONVOY

Korona virüs salgını nedeniyle 56 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gece konvoy düzenlendi. Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde başlayan konvoy Malatya Caddelerinde  gezdi. Vatandaşlar ise evlerinin balkonlara çıkarak alkışla destek verdi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Evet çok manidar. Parti kongreleri tüm ihtişamıyla lebalep yapıldı. Milli bayram olunca pandemiden dolayı yassak. Birazcık, azıcık, zerre kadar dürüst olsanız. Sizden çok şey mi istiyoruz. Size oy veren bu halka hiç mi saygı duymuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhur (3 yıl önce)
    Çok şükür malatya sokaklarında ve belediyesinde bile artık ATAMIZIN resmini görmeye başladık
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (3 yıl önce)
    Kıymetli Başkanım, her gün pandemiden dolayı yüzlerce ocağa ateş düşüyor, canımız yanıyor, ciğerlerimiz dağlanıyor. Yine hergün, onbinlerce insanımız ise endişeyle kaygıyla bu pandeminin çilesini çekiyor. Tabii ki 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramımızı kutlamalıyız; ama bu havai fişeklere gerek var mıydı? Bence hayır gerek yoktu.
    0
    0
    Yanıtla
  • buna mı takıldık?
    0
    0
    Yanıtla