SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mimarlardan, 'Büyük' Cami İçin Düşünülen Yer Tepkisi

Mimarlardan, 'Büyük' Cami İçin Düşünülen Yer Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki Sümer Camisinin yerine ve arkasındaki alana yapılması planlanan caminin bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını ve İnönü Caddesi’nin trafik akışına engel olacağını belirterek, konunun yeniden değerlendirilmesini istediklerini kaydetti. Tepkilere rağmen, Malatya'daki bir grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı, yapımı planlanan caminin yerinin Büyükşehir Belediyesi'nin yanında bulunan ve halen şehrin kalabalıkları barındıracak toplantı- etkinlik yeri olan alan olması için radikal grupların ısrarlı olduğu biliniyor.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, “Mimarlar Odası Malatya Şubesi 2022 Yılı Değerlendirme Raporu” başlığı altında bir açıklama yayınladı. 

Açıklama şu şekilde: 

“Mimarlar Odası Malatya Şubesi olarak Malatya'mızın kentsel gelişimini yakından takip etmeye devam etmekteyiz. Kentsel yapılaşma konularında belediye ve kurumların en büyük paydaşı olan Mimarlar Odası'nın 2022 yılı genel değerlendirme, çözüm ve önerilerini kamuoyuna arz ederiz.   

İnsan ve trafik yükünün her geçen gün arttığı kentimizde, yenilenen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişim ve değişime mecbur olan kent merkezlerimizin rahatlatılması ve sağlıklaştırılması zaruridir.   

Bu bağlamda Şire ve Buğday Pazarları'nın şehir dışına taşındığı gibi Mobilya ve Keresteciler Sitesi'nin, Hurdacılar Sitesi'nin, Özsan Sanayi Sitesi'nin ve küçük sanayi siteleri'nin tamamı da yaşam alanlarından uzaklaştırılmalıdır. Altay Kışlası arazisinde yapılması planlanan proje hızlandırılarak bir an önce hayata geçirilmelidir.   

Yapımı çok uzun süren Kuzey Çevre Yolu'nun Akçadağ Yol Ayrımı ile Malatya-Sivas karayolu arasındaki 26,1 kilometrelik 1. etabı açıldı. Bu yolun 27,4 km'lik 2. etap çalışmaları da uzatılmamalı ve hızlıca faaliyete alınarak mevcut çevreyolunun yükü acilen hafifletilmelidir.   

Çarşı merkezinde bulunan Sümer Camii'nin yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii Projesi konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer gibi değerlendirilse de bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını ve İnönü Caddesi’nin trafik akışına engel olacağını ön görüyoruz. Bu konumun yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyiz. Yapımı devam eden güney ve kuzey kuşak yolları çevreyolu ve ana arterlerin araç trafiğini rahatlatacağı için şehir planlaması açısından değerlidir.  

Tecde ve Karakavak Mahallesi arasında yapımı hızla devam eden 300 dönümlük alandaki 100. Yıl Parkı Malatya'mıza değer katacak çok önemli projelerden birisidir. Beton yükünün azaltılarak yeşil dokuların oluşturulması kent sağlıklaştırması açısından çok değerli olmakla birlikte, kentin diğer bölgelerinde de yeşil alanların artırılması gelecek nesiller için hayati önem taşımaktadır. 100. Yıl Parkı Projesini ve Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden Tabiat Parkı & Gençlik Kampı Projelerini Malatya'mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Selahattin Gürkan'a teşekkür ederiz.    

Mimarlar Odası, yaşam çevrelerini sağlıklı ve daha yaşanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.” 

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Büyük cami için gündemde olan Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki Sümer Camisi ve arkasındaki alan.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

71 yorum yapılmış

  • cami (1 yıl önce)
    emniyet müdürlüğünün önüne cami yaptılar bir cuma günü için dağı taşı camiyle dolduracaklar ihtiyaç olsa neyse amaç milletin gözünü boyamak
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cihangir (1 yıl önce)
    Arkadaş o kadar çok cami var cemaat yok yapmayın ya yapmayın çocuk oyun parkları yok camiler var tamam cami olsun ama 100 metrede bir olmasın cemaat yok cemaat yok abartıya şatafata gerek yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • gülser (1 yıl önce)
    her yer camii oldu bırakın orası da boş kalsın ..yeter arkadaş , her cami yapımına vesile olan cenneti garantilemiyor ..hastanenin yanına bile cami yaptınız.bırakın insanlar biraz nefes alsın
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Hasüdce yorumlar.. (1 yıl önce)
    Cami üzerinden kutuplaşıyoruz, çevre üzerinden kutuplaşıyoruz, Adıyaman Malatya üzerinde kutuplaşıyoruz, Sanayi odası seçimlerinde kutuplaşıyoruz, daha doğrusu ne olursa olsun istemezük diye hır-gür çıkarıyoruz..Sonra da, "Yahu şu Malatyalıların birlik ve beraberliği ile iftihar ediyorum" diye birilerinin bizi kandırmasını istiyoruz..Vay sen Malatya ya şunu dedin, bunu dedin...Bir cami meselesinde bile töhmet altında bırakmadığımız, karalamadığımız hiç kimse kalmamış ama birileri bizim bu hasüdlüğümüzü konuşunca da üzülenlerimiz olmuş..Bugün tesadüfen bu habere rastladım ve yorumlara bakınca da kısır döngülerinden hala kurtulamamış bir Malatya gördüm.. üzüldüm... Artan beyefendinin bu kadar gereksiz yorumlara nahif bir dille cevap vermesini de tebrik ediyorum..
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Sen ya Artansın ya da çok yakını çünkü üslubunuz aynı konuşma dili aynı her şey aynı :) Kimse camii yapılmasına karşı değil, Malatyaya hizmet yapılmasına karşı değil Artanın çok acil bir ihtiyaçmış gibi yorum yapması ihtiyaçları karşılayan mevcut Camii yi yıkıp yerine bir camii yapılmasına ön ayak olmak yerine daha uygun bir konum ve ihtiyaç olan yere yapılmasını talep ediyor. Hasüdün Hasüd arkadaşı ya da ta kendisi. Çalışma yapmasini gerçekten acil olan işlerde kullanmayıp burada millete sataşması çok naif bir davranış öyle mi güldürme insanları :) KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. Bu doğrultuda hareket etsin Artan Beyefendin
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Av.abdulkadir Artan (1 yıl önce)Naif dil mi? isimli kullanıcı yorumuna
    Artık kimseye bu konu ile ilgili cevap vermeyeceğim. İftira atanları Allah'a havale ediyorum. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan Malatya Kent Konseyi Malatya sevdalısı herkese açık.Sadece istişare açısından müdahil olduğumuz cami projesi ile ilgili ve sair sorunlarla ilgili beyanda bulunmak,eleştirmek isteyene de kapımız açık.İlgili yere önerilerinizi sunarız. Yeter ki takma isimlerin arkasına sığınılmasın.Harbi ve kendisini gizlemeyen hemşehrilerimize kapımız açık.Kent Konseyimizin doğal üyesi olan ve eski-yeni yönetim kurulu ile samimi diyaloglarımızın olduğu Mimarlar Odasının demokratik eleştirisi nefret söylemine araç olmamalı.Üzüm yemek isteyene selam olsun. Bağcı dövmek isteyen başka kapıya!
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Sayın artan makamda mevkii de gözünüz yoktu hani bu sözlerinize istinaden istifanızı bekliyoruz. Makam mevki sahiplerinin konuşacağı sözler değil kötü söz sahibinindir Hasud olan sizlersiniz İSTİFAA
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Asıl halkın rızası alınmadan sırf biryerlere yaranma gayesi ile ön ayak olduğunuz Allahın mescitini siyasi emelemellerinize alet ettiğiniz için, Mevcut yerdeki Camii yeterli sözünü Hasüt Malatya sözü ile eleştirip nefret söylemine alet olduğunuz için, Allahın evine karşı olmayip aksine halkın belirlediği ihtiyaç olan yere yapılmasının güzel olacağının söylemsöylemini nefret diline dönüştürdüğüz için biz sizleri en yüce yaradan ve Hesap gününün büyük Hâkimine havale ediyoruz Sayın Hukukcu. En büyük üzümleri yiyenlerin ve Malatya halkına hakaret dilini kullananların başka kapıya gitmesi yani istifaa etmesi temennisiyle.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • En büyük projem sosyal entegrasyon diyen Gürkan bu itiraf ile siyaseten iflas etmiştir. Gürkan bu ayrışmalar ve ayrımcılığı ile Malatya’yı germiştir. Değil entegrasyon bilakis ayrım gayrımın kaynağı olmuştur. Adamıda itiraf etmiştir
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yavuzun Torunu (1 yıl önce)
    Buraya cami yapımına karşı çıkmaların kafalarının arka planında, girişim grubunun yerleşkesindeki, kendilerine göre modern yapılar, bize göre ucube beton yığınlardaki sakinlerin ezandan ve yapılacak cami görüntüsünden rahatsız olmalarıdır. Ayrıca Cami yapılırsa AVM nin burayı otopark alanı olarak kullanamayacağı, özel etkinliklerde kullandığı kendi otopark alanını kullanmak zorunda kalacağı gerçeğidir. Bu yere Cami yapımı lafı olmadan önce buraya bir kilise yapılacak denseydi hiç birinin böyle bir itirazı olmayacaktı. olay bu kadar net.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Hasud ü Artan (1 yıl önce)
    "Hasud ü Abdülkadir Artan" eğitimci tarihçi hukukçuyum birde 65 yaşını aşmışm diyorsunuz ya Malatyalıları itham ettiğin bu sözü Sayın Artan Malatyalılar adına aynen iade ediyorum sana.MALATYALILAR ADINA BÖYLE BİR SÖZÜ DİLE GETİREN BİRİ MALATYA ADINA SÖZ SAHİBİ OLAN KONUM VE MAKAMLARA GETİRİLMEMELİ O KOLTUKLARI İŞGAL ETMEMELİLER SAYIN MALATYAHABER.COM BU SÖZÜ İLGİLİ KİŞİLERE İLETMEK ÜZERE HABER YAPMALILAR.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)Hasud ü Artan isimli kullanıcı yorumuna
    Müstearın da hakeratamizine yaslanan şahıs.Ilk yorumumda"Hasudi Malatya yanımız kabarmasın"demistim.Evet Malatyamızın bir yanı/küçük bir yanı maalesef hasüt.İftira atanlar,uyduranlar hasüt değil de ne? Bu arada kendilerini şahsen takdir ettigim Malatya Haber yönetimine dostca bir eleştirim olacak. Haberde cami yeri hususunda radikal grupların ısrarcı olduğunu söylüyorsunuz.Radikal olarak tanımlanan ve geçmişlerinde cuma namazına ve Diyanetin atadığı imamların arkasında namaz kılmaya tavırlı şahısların Malatya Cuma Camii projesiyle olumlu anlamda hiçbir ilişkileri yoktur.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Hasüd ü Artan (1 yıl önce)Abdulkadir Artan isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya halkından ve insanından ifade ettiğiniz söz için özür dilemek yerine hâlâ kullandığınız kelimeyi savunup bir kısmı diye değiştiriyorsunuz akabinde de konuyu farklı yönlere çekip radikal grupları ima ediyorsunuz. Okadar insan yazmış mevcut Câmii yeterli diye bir cuma namazını bahane ederek yeni bir Cami nin yapılmasının israf olduğunu belirtmişler ki bende vakit namazlarini kılıyorum o Câmii de yazık günah değil mi israf değil mi? İhtiyaç olacak bir yer duruyorken buraya bu denli bir Câmii nin yapılmasının mevcut Câmii nin yıkılmasının vebali sen ve senin gibilerinin üzerine olacaktır hani yaşım 65 olmuş demişsiniz ya buyrun istifa edin okadar gençler var yerinizi emin olun çok güzel doldururlar Sayın Editor umarım Bu Hasud Malatya sözünü göndeme taşır ve Malatya da sözü geçen büyüklere ulaştırırsiniz Sayın Artan hâlâ sözünün arkasında. Malatya ya en büyük Hasudluğu yapanlar halkın izacetini almadan iş yapanlardir. Malatya halkını Hasutlukla itham edenlerdir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Asagidaki yorumunuzda "yaşım 65 e gelmiş ne makamda ne mevki de gözüm var" demişsiniz "Hasüdü Malatya" sözünüze bukadar karşı gelenler olmuş yaptığınız yorumlara karşı da beğenen yüzdelikleri göz önüne aldığımızda İSTİFA yakışır Makamda mevkii de gözü olmayan istifa eder
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Allahın bir kulu (1 yıl önce)Hasüd ü Artan isimli kullanıcı yorumuna
    Yüce Allaha Kitabında buyuruyor ki "Yeryüzünü sizlere mescit kıldım diyor yani bir cuma namazı için Cuma camii isminde israf niteliği taşıyan Camii şerif yapılmaz yapılmamalı da. Cuma günü için Sümer Camii de genişletme, iyileştirme çalışması yaparsın olur biter. Camiiler gösteriş israf yerleri değil. "Cin Suresi, 18. Ayet’te, “Mescitler şüphesiz Allah’ındır. O halde Allah ile birlikte kimseye yalvarmayın ve kulluk etmeyin” buyrulmuştur. Yüce Allah demiyor mu, “Yeryüzünü size mescit kıldım”. Yani her yerde ibadet mümkün ve de sadece namazla sınırlı değil. Şöyle ki; Dostça verilen bir selam, gülümseme, kul hakkı, yetim hakkı yememe, hatta bir yetimin başını okşama, darda olana yardım, çalışanın hakkını teri kurumadan ödeme, yarattıklarına merhametle davranma, yeryüzünün havasını-suyunu kirletmeme, ağacını kesmeme, ormanını yakmama, hatta her fırsatta küçükte olsa bir fidan dikme, ailenin geçimi için çalışma ama namusuyla, hakkıyla ve benzer pek çok ibadet var ki, o nedenle yeryüzünü mescit kıldım diyor. Bir düşünün, bunların kaçını günlük hayatta yapıyorsunuz? alameti (izi) olarak görüyor. Sevgili Peygamberimiz, “Bütün ümmetlerin felaketleri mescit yapma yarışıyla başlamıştır. Benim ümmetimin felaketi de böyle başlayacaktır.” Buyurmuşlardır. Bugünlerde dev cami tartışmaları da devam ediyor ve ülkemizin gündemini oluşturuyor. Lüks (VİP) camilerin hiçbirinde namaz kılınmaz. Bunlar zarar (mescid-i dırar) mescididir. Kuran-ı Kerim bunları vermiş. Kur'ân-ı Kerîm'de: "Bir de, müminlere zarar vermek küfrü kuvvetlendirmek, mü'minler arasına tefrika düşürmek için ve bundan evvel Allahû Teâla (cc) ve Resûl-i Ekrem (sav)'e savaş açan kimseyi beklemek maksadıyla bir mescit yaptılar. Ve "Biz bu mu mescidi ancak iyilik için bina ettik" diye yemin edeceklerdir. Allahû Teâla (cc) şahadet eder ki, onlar yeminlerinde yalancıdırlar." CAMİ SAYISININ ARTMASI DİNİ GELİŞTİRMEZ Camii sayısının artması dinin gelişmesi ve dindarlık sayılmaz. Peygamberimiz ve Kur’an da bunu dinde çürümenin bir alameti (izi) olarak görüyor. Sevgili Peygamberimiz, “Bütün ümmetlerin felaketleri mescit yapma yarışıyla başlamıştır. Benim ümmetimin felaketi de böyle başlayacaktır.” Buyurmuşlardır. Bugünlerde dev cami tartışmaları da devam ediyor ve ülkemizin gündemini oluşturuyor. Lüks (VİP) camilerin hiçbirinde namaz kılınmaz. Bunlar zarar (mescid-i dırar) mescididir. Kuran-ı Kerim bunları vermiş. Siz hala neleri konuşuyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • harun bey (1 yıl önce)
    Cami yapımına kimse karşı çıkmıyor. Yeri yanlış diyor mimarlar odası. Bu memleketin sosyal aktivite için meydana daha çok ihtiyacı var. İnşallah mimarlar odasını dinlerler.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Oradaki sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşüyor. Mimarlar odası haklı. Şehre yazık etmeyin bu projeden çekilin veya yerini değiştirin. Ayrıca başkanın niyeti de bu işi hayır olmaktan çıkarıyor. Başkan seçime giderken kilise yaptın niye cami yapmadın sorusuna sizi alet ediyor, cebinden beş kuruş çıkmayacak, bütün eleştirilerin muhatabı siz olacaksınız, pastayı o yiyecek. Sekreter arkadaşın seviyesini de yazdıkları ve camiye başkanın adını verme çabaları ortaya koyuyor. Vali olaya el koydu bizi Selatin Camisi isminden kurtardı ama diğer zararlardan da kurtulacak mıyız bekleyip göreceğiz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Ismini saklayan sözde harun. Iftira atma. Yapmadığım şeyi söyleme. Selatin ismini ne ben önerdim ne başkan istedi. Selatinle Selahattin farklı isimler.Selatin sultanın çoğulu.Birileri Selatin camileri gibi görkemli olsun dedi. Şahsen hiç savunmadım, Kabul de görmedi. Cami meselesi bazılarının seviyesini,kin ve nefretini ortaya çıkardı.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Deniz eren (1 yıl önce)
    O alana kilise yapıyoruz deselerdi şuan tepki gösterenler alkışlayarak destek verecekti.Ama söz konusu cami olunca kendini modern ve ileri görüşlü zanneden çok bilmişler hemen karşı çıkıyor.Malatya merkezdeki camilerde vakit namazında kimse olmuyor diyenler yeni camiye gelsin görsün kalabalığı. Hayatında camiye gitmemiş insanlar cami yapılmasina karşı çıkmasın
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)Deniz eren isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alakası var kardeşim? Yeni cami tabi dolu olur çünkü gündüz Malatya nüfus sirkülasyonunun en fazla olduğu lokasyon Söğütlü Cami ve Yeni Cami civarıdır. Diğer camilere git 2 saf doluyor, dolmuyor. Kaldı ki hepimiz Elhamdülilah Müslümanız. Kimse cami yapımına karşı değil yapılan yer konusunda haklı itirazlar var. Sözde büyük şehiriz ama doğru dürüst ne bir meydanımız ne de miting- konser alanımız var. Orası meydan olarak kalsın. Oraya en yakın lokasyon olan eski tekel binası veya eski otogara cami yapılsın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Cami ve ibadet yerinin yapilmasina kimse karsi degiliz ihtiyac olan semte yapilsin malatyanin ihtiyaci olan rayli metro tren hati yapilsin cevre yolundan malatyanin girisi ile staduyuma kadar yapilsin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    son 20 yıldır türkiye de bir cami yapım furyası aldı başını gidiyor.birileri buna dur demeli.malatya nın yeni bir cami değil mescide bile ihtiyacı yok ,önümüzdeki 100 yıl yetecek cami var.büyük cami ,daha büyük cami ,dahada büyük cami ,sınır yok bunda ,belediyenin yanına yapılacak büyük bir camiden bahsediliyor.belediyeyi yıkalım daha büyük bir cami yapalım.artık yöneticilerimiz saçmalamaya başladılar.bırakın arkadaş geniş ferah yer kalsın ,insanlar nefes alsın.bunun ne dinle ne inançla alakası var.mimari bütünlük varmı yok mu?buna da bırakın mimarlar odası karar versin.kent konseyi denen oluşum ,ahbap çavuş ilişkisi ile hareket ediyor olmalı,mimarlara danışılmış mı?buraya böyle büyük bir cami olurmu?soruldu mu?şimdi abes gelebilir ama 50 -100 yıl sonra ki insanlık, mimari hiç bir özelliği olmayan bir çok yapıyı yıkıp yok edecek.nedir bu her köşe başında bir cami. belediye başkanı böyle bir şey istese dahi ,kent konseyi buna karşı çıkmalıdır. sümer cami bile yıkılıp yeri meydan olarak bırakılmalıdır.insanımızın faydası bu yöndedir.camiye gidecek birkaç kişide ,yakında bulunan bir camiyi kullanabilir.onbinlerce insanda bu meydandan faydalanmış olur.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Caminin nereye yapılacağına bazı güçlü ve etkin cemaat, tarikatlar değil Malatya halkı karar vermelidir. Neden halka sorulmuyor, halktan kaçırılıyor. Bir defa da halka sorun, halk karar versin nereye yapılacağına. Halktan niçin bu kadar korkuyorsunuz? Halk için yapılan hizmet halka sorulmalıdır. Halka sorarsanız, halk en doğru kararı verecektir. Tabi bu cesaret sizde varsa. Siz halkın belediye başkanımısınız? Bazı cemaat ve tarikatların belediye başkanımısnız?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Umutluyum (1 yıl önce)
    Umutluyum çünkü mimarlar odası çok doğru demiş. Keşke koca park içinde battalgazi belediyesi inşa edilirken ve eski SSK hastanesine belediye binası inşa edilirken de yüksek ses çıksa idi. Umutluyum malatyahaber çok doğru bir sürece imza atıyor. Umutluyum camiye giden dindarlar hatta dini cemaatler bu caminin yapımına karşılar. Aynı karşılığı bazı STK lardan da bekliyoruz. Özellikle İnşaat Mühendisleri odasından ulaşım açısından beyan bekliyoruz. Umutluyum bazı insanların maskesi düşüyor. Zübük siyaseti ifşa oluyor, yağcılık taklacılık çöküyor. Umutluyum sadece başkana evet efendim tabi efendim diyenlerin spekülatif konularda başkanı savunmaktan başka hiç bir iş yapmadığı ortaya çıkıyor. Umutluyum iktidar ve gücün karşısında onurlu duranların değeri ve sesi çıkıyor. Camiye vakit namazları için giden biri olarak söylüyorum oraya cami yapmak hem malatyaya hem dindarlara hem ülkeye zarar. Derdi " BENLİK" olanlar, narsiste şirinlik yapmayı maharet sayanlar anlamasa da HASBİ (HESAPSIZ)MALATYALILAR anlar. Dervişin fikri ne ise zikride odur. Bizim için Malatya hasud değil hasbidir. Hasüdler anlamaz.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bigi sahibi olmadan fikir sahibi olmak demek bu olsa gerek. Cami ile ilgili yapılan yorumlara baktığımda ön yargı ile yaklaşanların olması gerçekten çok üzücü. Zanda bulunduklarının farkında dahi değiller zan ise günahtır. Birincisi Abdulkadir Artan ile ilgili yazılanlar. Abdulkadir Artan hocayı tanımadıkları ne kadar da belli. Bir defa Abdulkadir Artan hoca caminin belediye yanına yapılmasını isteyen kişi değil. Caminin yeri Tecde Karakavak arası yapılacak olan 300 dönümlük alan içerisine olacaktı. Daha sonraki değişiklikte belediye yanına kaydırılmış.Şunuda söylemek isterim belediyenin yanı çok yanlış bir karar yapılan topanlantıda karşı çıkmıştım. İkincisi Selahattin Gürkan'a cami yapma fikri götürülmüştü. Ve uzun yıllardır konuşulan bir konuydu.Yani başkan ben buraya büyük bir cami yapayım demedi.Tamamen STK'ların uzun zamandır konuştuğu bir konuydu. Başkan elini taşın altına koymak ve meseleyi çözmek ve hayır sahiplerini bir araya getirerek bir eser bırakmak için adım attı. Caminin belediyenin yanına yapılmasında en büyük etken şehir merkezine yakınlığı olmasıydı.Belediye proje aşamasında yardımcı olacak hayır sahipleride camiyi yaptıracak yani belediyeden para çıkmayacak. Selahattin Gürkan başkan'a önyargı ile yaklaşanlar cami üzerinden spekülatif dedikodular yaymaktalar.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Hasud Malatya? (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Abdülkadir Hoca dediğin şahsiyetin Malatya ve Malatya insanı için kullandığı Hasud u Malatya sözünden nasıl biri olduğunu çok iyi anlıyoruz ki tanımaya gerek dahi gerek yok. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız haa gösteriş içinde değil çok şükür namaz da kılıyorum ancak Camii nin yer seçiminin yanlış olmasını eleştirmek orda mevcutta bulunan ve kapasite olarak yeterli olan Sümer Camii nin yıkılmasına karşı çıkmak Cuma günü için kapasite çalışmalasi yapmak yeterli deme SAYIN! Artan Bey tarafından Hasud olarak nitelendiriliyor. Doğru burada böylesi küçük kalmış gösterişten uzak ve yeterli olan camii Belediye binasına Sözüm ona rezidanslara is ofislerine ve otellerine gölge düşürüyor !
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hilmi (1 yıl önce)
    Arkadaşlar belediye ninyanında güzel bir cami var akşam namazını kıldım 2 safı zor doldurduk yapacağınız caminin kaç safını dolduracaksınız merak ettim salattin başkan vakit namazlarına gidip görebilirsin eski otogarın yeri güzel oraya yapın milletin çoğu istemiyor bunlara kulak ver başkan
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Murat Fakir (1 yıl önce)
    her 10 metrede bence cami yapılmalı. Okulları da gerekli değil onları da medreseye dönüştürmeli .Allahtan şifa dilemek yeterli hastaneleri de kapatıp onların arsalarına da cami yapmak lazım.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Hikmet (1 yıl önce)
    Artık zenginler daha fazla kazansın diye cami yıkımı başladı Allah yardım etsin.neymis AVM onu kapanıyor.allah ıslah etsin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan poyraz (1 yıl önce)
    Bence bu proje için kent merkezinde oylama yada anket yapilsin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Adil (1 yıl önce)
    Ne güzel toplanmış caminin yerini belirlemişler. Bir il merkezi için çok önemli olan bir alanı kapatmak, daraltmak umurlarında olmamış. Hem ahiretlerini garantilemişler (!), hem de Büyükşehire Belediye Başkanı olduktan sonra eski Sümerbank Fabrikası'na üç kuruş parayla konanların AVM, otel vs. ile birlikte çok özel koruma ve kollamayla inşa ettirdikleri süper lüks rezidansa taşınan Sayın Selahattin Gürkan'ın hemen dairesinin yakınına, onun şanına yakışır bir camiyi kondurmaya karar vermişler. Bir yanında işyerin, öbür yanında lüks rezidanstaki evin, ortaya da 'benim" diyeceğin ve şanına yakışır (!) camin. Bu cami ve yerinin seçimi için toplantı yaptıklarını düşünen, kendilerinin karar verdiklerini sanan, ama esasen her türlü kararı senin verdiğini, evinin hemen dibine bir de cami kondurmanın sana yakışacağını düşünen sözde danışmanların ve de başka hiçbir manevi- dini ihlal konusunda ses çıkaramazken, cami deyince onun üzerinden ruhlarının yıkanacağını düşünen kanaat önderleri!!!!.. Halka duyurulmayan toplantılarla olgunlaştırdığınız, gizli gizli şehir imarını, yerleşimini, yaşamını daha da kaosa çevireceğiniz bir işte yine hep berabersiniz. Camiyi oraya kondurmakla cennetin biletini aldınız öyle mi?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Afşinli (1 yıl önce)
    Malatyada okul sayısı ve camii sayısı çok az Malatyalılar arsalarını bağış yapmaktan imtina ediyorlar ama bu çok önemli hassas olunması gerektiği kanaatindeyim.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Sen hayatinda kaç kere arsa bağışladın da başkaları hakkında böyle boş konuşuyorsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • afşinli (1 yıl önce)Can isimli kullanıcı yorumuna
    Benim bağışlayacak arsam olsa inanın bağışlarım kendi çapımızda yardımlarımız var elhamdülillah.Ayrıca güzel bir şeyi ifade etmeyi boş konuşma olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • saim (1 yıl önce)
    Yakışır padişahımız kralımız selahattin bey hazretlerine padişah camisi.Ama alışkanlığıdır dikkat edin araya bir yere de benzin istasyonu sıkıştırır bunlar son anda.Benzin istasyonu özel hobileri.Cuma ve bayram namazında o kadar araba gelecek.İstasonun karı da iyi olur.Belediyede oturuyor, hemen çevresindeki oto park sorunundan, daha dğrusu Malatyanın oto parkı sorununun ne kadar büyük olduğundan habersiz, sümer park, avm, belediye gibi yerlerin yanında otopark sorununa çözüm olan kocaman yere cami yaptırmaya kalkan ancak Eskimalatya Kasabasının eski belediye başkanından olma Büyükşehir belediye başkanının ve etrafına topladıkları adamların vizyonuna yakışır.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Aziz (1 yıl önce)
    Bu haberi görünce şimdi gine cami- din istismarcıları ortaya dökülür diye düşündüm yanılmamışım. Adamın umrunda değil şehir düzeni imarı. Bende diyorum ki, Selahattin Gürkan'ın etrafnda kendisine gaz verenler, sen dünya belediye başkanısın, şanına yakışır cami ancak buraya yakışır, belediyenin ebedi başkanı olursun derler o camiyi de oraya yaptırırlar ve şehri de kitlerler.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Okul olsa
    %60
    %40
    Yanıtla
  • okan (1 yıl önce)
    bütün şehirlerde gösterişli ve büyük camiler vardır ama malatyada yıllardır büyük ve gösterişli bir camii malesef yok cuma günleri bütün camilerimizde cemaat sokaklarda namaz kılıyor . avm ler rezidanslar parklar oteller lüks ofisler yapılırken ağızları mühürlenenler. ALLAH için İslam için yapılacak büyük bir camii için hep birden bilir kişi oluyor . peki soruyorum bu büyük camiyi merkeze yapmasınlar trafik olur diye. gidip de beydağına mı yapsınlar . biraz mantıklı olun yavv
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Bence cami her yere yapılabilir ama meydan her yere yapılamıyor maalesef. Büyük şehirler meydanlarıyla tanınır. Sözde büyük şehiriz ama doğru dürüst bir miting, toplantı, ve konser alanımız bile yok. O alan meydan olarak kalmalı cami de eski köy garajı veya eski tekel binasının olduğu lokasyona yapılmalıdır.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Girmanalı (1 yıl önce)
    Ankara'daki Melike Hatun Camisi gibi oraya cami istiyoruz!Ne trafik tıkanmasından bahsediyorsunuz.Siz Bostanbaşındaki betonlaşmaya bakınız birazda.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)
    "Allah'ın mescidlerini Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder" ayeti ışığında her Müslüman cami yapımına sıcak bakar. Mimarlar Odamız da cami yapımına karşı değil. Büyük Cami'nin Trafik açısından yer seçimi hususunda görüşlerini beyan etmişler.Bu masum eleştiriden hareketle işi radikallige,ihanete götürmek yanlışına kapılmayalım.Malatya'yı yurt tutan atalarımız bugün Eskimalatya'da bulunan Malatya Ulu Cami'yi inşa etti.Şehrin nüfusuna göre Cuma Cemaatinin tümünü alacak büyüklükte tasarlanmıştı.Malatya'yı 18 Eylül 1101'de Doğu Roma işbirlikcisi Gabriel'den kurtaran Danişmend Gazi'nin destansı hayatının anlatıldığı "Danişmendnâme",Arube Camii olarak anılan Malatya Cuma Camii'nde yapılan istişare toplantısı ile başlar.Malatya 1838-39'da Eskimalatya'dan Aspuzu'ya taşınınca yapılan Hacı Yusuf Camii'nin 19. Yüzyıl sonunda Malatya Çarşı Yangınlarında yanması üzerine bugünkü Yeni Cami inşa edildi. Söğütlü Cami ile birlikte o günkü nüfusun cuma namazı cemaatini alacak büyüklukte tasarlanmıştı. 30 000'i bulmayan ve 1/3'ü gayrımüslim olan o zamanki Malatya için büyük cami idi. Bugün merkez nüfusumuz 600 000'in üzerinde. Çevre mahalleler sırf cuma namazı için merkezi tercih ediyor. Avlusuyla birlikte 10 000 kişiyi alabilecek bir cuma camii Malatya icin zaruri bir ihtiyaçtır.Büyük camiler cuma ve bayram namazı cemaat yoğunluğuna göre tasarlanır.Malatya Kent Konseyinde yaptığımız ve her siyasal görüşte ve mezhepte STK'ların , kanaat önderlerinin katıldığı istişari toplantıda oybirligi ile bu zaruret dile getirildi.Yer seçimi ittifaka yakın bir çoğunlukla uygun görüldü.Hatta dedesi Malatya Yeni Cami'nin minberini yapmış olan gayrımüslim bir mimar hemşehrimiz mimari projeyi üstlendi. Malatya Mimar Odası ile bu hemşehrimiz verimli diyaloglar kurdu.Lütfen Malatya'ya yakışan ebatta bir Cemevi'nin temelinin atıldığı,harap Taşhoron Kilisesi'nin restore edildiği güzel bir ortamda ortak paydalarımızdan biri olan Malatya Cuma Camii üzerinde muhalefet yapıp kutuplaşmayalım. Bizim radikallikle de radikallerle de işimiz yoktur.Selahattin Gürkan bütün Malatya'nın Belediye Başkanıdır. Esasen Ulu Cami özellikli bir Cami'nin Malatya'ya yapılmasına bildiğim kadarıyla hiçbir siyasal parti de karşı değildir. Tasarlanan Caminin kuzeyindeki alanın otopark ve cok amaçlı meydan vasfı da korunmaktadır. MALATYA HEPİMİZİNDİR. SELAM OLSUN.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Bu arkadaş sanırım diğer yorumlardaki kent konseyi sorumlusu.Belli ki bu meydana cami yaptırma işinin altında ciddi bir payı var.Adamın asırlar öncesinden hikayelerle gelecekteki şehre yönelik ciddi bir skıntı olacağı şimdiden belli bir işe zemin oluşturmayı vazife edindiği anlaşılıyor.Maalesef belediye başkanımızın etrafı bunlarla çevrili. Kasaba zihniyetindeki adamlardan çıkacak fikir ancak gösteriş olsun diye en görünür yere cami yaptırmak olur.Kasabada saat bile sorulmayacak adamları büyükşehirde söz sahibi yaparsanız böyle fikirlerle iş yaptıklarını zannederler.Belediye başkanımız da bunların dolmuşuna binmeye hazır yapıda biri olunca geçmiş olsun Malatya'ya.Başka memleketlerde konserler için kıyametler kopartan etkinlikleri engelleyen gruplar vardı.Bunlar da mitingler vs. yanı sıra böyle faaliyetler içinde kullanılan meydana cami kondurarak kendilerince temelli engelleme sevabına girecekler!!!!!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    İsmini ahmet yazıp soyadını yazmayan meçhul arkadaş. Yorumunuz incitici. Yerim belli. Uygarca tartışacaksan bekliyorum.Bu arada. Anılan yerin cami olmasını öneren değilim. Bulunduğum mekanda demokratik teamüllere uygun olarak her görüşten insan tartıştı ve ortaklaşa kararlaştırıldı.lütfen kırıcı olmayın.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Dinci dernek ve vakıflarla yaptığınız toplantıda mı demokratik kararı aldınız.Geçenlerde bu cami ile ilgili düzenlediğiniz toplantıya katılanlarla ilgili bir haber okumuştum.Mimar, mühendis, şehir plancısı filan göremedim ben o toplantıda.Kanaat önderi diye ortaya çıkarılan dernek ve vakıf temsilcileriydi.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdulkadir bey Muhatap alınmayacak Korkaklar adını sanını kapatıp atıp tutar. Yapılan doğru yolunuz açık olsun.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Mahkeme i Kübra (1 yıl önce)Abdulkadir Artan isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Artan Hasudu Malatya diyerek koca Tarih i Malatyayı ve Malatya halkını hasetci olmakla itham edeceksiniz tanımam ama şu arkadaşın yazdıklarını incitici olarak bulacaksiniz eğitimci hukukçu olduğunuzu, yerel idarelerde yönetici olduğunuzu yaşınızin da sukadar olduğunu ifade edeceksiniz birde acaba kim kırıcı oluyor? Okadar kişi toplanmışsiniz halkın da bilgisini aldınız mı? Yazık mevcutta var olan camii yi yıkıp yerine gösterişli oraya tek tek dizilmiş Malatyayı parselleyenlerin yapmış oldukları yatırımlara KÜÇÜK! gösterişsiz Vakit namazlarinda dahi dolmayan Sümer Camii küçük kalır Tarihçi Hukukçu ve Eğitimci Malatya ya ve Malatya Halkına Hasud -u Malatya diyen sayın yüce insan siz ve sizin gibiler toplanıp karar vermiş! Bize de Padişahım çok yaşa demek düşer diyorsunuz Hasudmuşuz ya Hasud olmamanin yolu bu sözlerden geçiyor galiba.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kıyamet Alametleri (1 yıl önce)Abdulkadir Artan isimli kullanıcı yorumuna
    Abdülkadir Bey kimsenin Allahım evini imar etmeye karşı gelmesi gibi bir durum söz konusu değil Eğitim Araştırma Hastanesi yapılırken de bu sıkıntı günyüzüne çıkmıştı memleketin şehir merkezinin ferah alanlara ihtiyacı var ki Büyük Camilerinin inşâ edilmesi kıyamet alameti sizde araştırma yaparsanız bunu çok iyi anlarsınız mevcut Sümer Camii de çok kere vakit namazı kılmış biri olarak o küçük camii olarak adlandırma yaptığiniz camii de bile kaç saf cemaat oluyor biliyor musunuz? Camii nin 4 te 1 i dahi dolmuyor böyle bir İsrafa İslam Dinimiz bile karşı çıkar haa mevzu cuma günü camii nin dolması ise israftan uzak kalarak mevcutta yer alan Mensusat çalışanlarının alın teri ile toplanarak yapılmış olan Sümer Camii nin genişletilmesi çalışması yapılabilir. Aksi halde gösteriş ve riyadan uzak bir hâl anlayacaktır ve Malatya'da her kesiminin tepkisini çekecektir. Tıpkı avm yanına yapılan Residans Daireler! Gibi Bu fani dünyanın sonunda ölüm var hesap var Mahkeme i Kübra var Malatya yı parselleyenlere duyrulur. GAFLET UYKUSUNDAN UYANIN!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • sizin işiniz yokmu bu kadar uzun uzun yazmışsınız da bizim okuyacak sabrımız var mı ki
    %67
    %33
    Yanıtla
  • KIYAMET Alametleri (1 yıl önce)Abdulkadir Artan isimli kullanıcı yorumuna
    SAYIN ARTAN TARİHÇİ VE HUKUKÇU KİMLİKLERİNİZDEN BAHSETMİŞSİNİZ ANCAK BENİM YAZDIĞIM KIYAMET ALAMETİ YAZISINA CEVAP VERMEMİŞSİNİZ. Eksik araştırma yaparak konuya müdahil olmuşsunuz olmadı Cevapta vermiyorsunuz? Millet AVM yanındaki is merkezleri otel ve yanlarına yapılan reZidans dairelerini ve kimlerin oturduğunu çok iyi biliyor. Ee tabi günah Çıkarma yeri de büyük olmalı. Tekrar ediyorum vakit namazlarinda gidin bir ziyaret edin derim nezaman gitsem yarısı dahi dolmuyor sanırım sadece Cuma dan Cuma ya ziyaret ediyorsunuz? sadece bir Cuma namazı için böylesi bir israfa Dinimiz dahi karşı çıkar kurban olduğumuz Allahın c.c mescitleri evleri olan yerler gösteriş, riyâ ve israf yerleri olmamalı! Gidin kendinizi farkli yerler yaparak tatmin edin mevcutta var olan Allahın evi sağlam Sümer camii yi yıkıp yerine büyüğünü yaparak değil. Haa büyütmedir genişletmedir ki bu da sadece cuma günleri için geçerli bunu anlarım. HATTA YENİ CAMİİ yi berbat eden görünümünu bozan şemsiyeleri küçültme yaptığınız bir araya topladığıniz ucube abdest alma buraya taşımakta basli başına cuma günü 1 saatlik ibadetimiz için yeterli olacaktır. Yanlış mı düşünüyorum SAYIN ARTAN? Hâlâ tatmin olmadıysan altta kaynaklardan olduğu gibi aktardığım hiçbir yorum yapmadığım yazıyı okumanı ve sonrasında da dönüş yapmanı bekliyorum nefsini yenerek. KAYNAKLARDA YER ALAN YAZIYI OLDUĞU GİBİ AKTARIYORUM: "Yüksek binaların yapılması kıyamet alametlerinden sayılmaktadır. Nitekim bir Hadisde şöyle buyurulmaktadır: "Kıyamet alametlerinden biri de, yalın ayak, çıplak, yoksul koyun-keçi çobanlarının binaları yükseltmekte birbirleriyle yarış ettiklerini ve böbürlendiklerini görmendir.” (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, II/313) İnsanların aşağılık ayak takımı, yani bedeviler ve fakirler başkan ve lider olacaklar, zengin olup malları çoğalacak ve Allah’ın kullarına karşı övünmek ve böbürlenmek üzere apartmanlar yaptırmada birbirleriyle yarış edecekler, yüksek yüksek binalar yapacaklardır."
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aslan (1 yıl önce)
    Selahattin başkanımızdan oraya camii yapılmasını istiyoruz. İnönü mahallesinde yaşayan biri olarak namaz kılacak bir camii bulamıyorum. Sümer camiisi çok küçük. Oranın büyük bir camiiye ihtiyacı var.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Cami için en güzel yer burası.Avm oluyor,hilton oteli oluyor,residanslar oluyor da camiyimi layık görmüyorsunuz.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Hakan bey (1 yıl önce)
    Dibinde avm var karşısında koca park var biraz ilerde restorant ken müzesi var daha geriye bakarsan doğa cadde var.. peki bunlar trafiğe engel değil mi ve bunlar yapılınca sayin mimarlar odası başkanı görev de değilmiydi neden cami rahatsızlığı bırakın kardeşim sizin derdiniz hep ayni zihniyet yemiyor artık millet bunları siz gidin önce şehrin göbeğindeki eğlence merkezlerini kaldırın ailemizle gecemiyoruz bir işimiz olsa giremiyoruz yazık gercekten çok yazık
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Ilhan karakuş (1 yıl önce)Hakan bey isimli kullanıcı yorumuna
    Cami yapmayı planlan yerin cevre yolun karşisinda kavuk plazanin arkasinda 30 yildir insaat olan camiyi tamit etsenizde o kisimda dindar olsaniz olmaz mi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sezgin (1 yıl önce)
    Bu kendine faydası olmayan cenah bi ara Hürriyet parkına takmıştı, şimdi belediye park alanına takmış anlaşılan, ben Selo başkanın bunlara pabuç bırakmayacağına inanıyorum..
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)
    "Hasüdü malatya" yanımız kabarmasın. Cami talebi radikallik mi oluyor? Malatya 'da Merkezi bir camiye acil ihtiyac var.Mimarlar Odamıza saygımız büyük. Ancak öngörülerini dogru bulmuyorum. Cami icin seçilen alan Malatya'nın büyük bir bölümü açısından yürüyüş mesafesinde..
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Abdulkadir Bey Kent konseyi başkanı olarak böyle bir yanlışa sizin izin vermememiz gerekiyor. Malatya merkezde 2 tane büyük cami var vakit namazlarında 2 saf bile olmuyor. Bir avukat olarak radikallerden kimlerin kast edildiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Dindar olmayıp dincilik yaparak din üzerinden rant devşirenlerdir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan bildiğim kadarıyla Kent Konseyi Genel Sekreteri. Aynı zamanda belediye başkanının yakını ve danışmanlarından biri. Ama yukarıda yazdıklarından anlaşılan, bu cami ve yeri konusunda, Malatya'nın geleceğini düşünmekten çok, kendisine gösterişli projeler getiren, her şeyin en iyisinien büyüğünü yaptığını söylemekle öğünmeyi çok seven sayın belediye başkanının bu yüksek egolu davranışına birde en büyük camiyi, en göze çarpacak yere yerleştirilmesine destek vererek katkı sağlamak, başkanın bendeleri içerisinde öne geçmek. Ne şehirciliği bilir, ne geleceği planlayabilecek bir vizyonu var. Sadece siyasi ve inanç eksenli faaliyetlerle biliyoruz kendisini bir de belediye başkanına yaranma çabasıyla. Cami gibi hassas konuyu istismar etmeyin, bu şehre yazık etmeyin sayın Artan. Daha önce bu sitede yazılan bir haberde, taşınacak oan Şire Pazarı'nın ya da Sanayi Sitesi'nin yeri de önerilmişti. Ama yok, illa Selahattin Gürkan'ın bir hizmeti olarak halkın gözüne çakılacak bir yer olmalı diye düşünüyor bunlar maalisef. Büyükşehir Belediyesi ile AVM aasındaki alana bu camiyi yaptırmak bu memlekete ihanettir. Daha doğru düzgün miting ve geniş alanı olmayan Malatya, Büyükşehir belediyesi yanında buna uygun bir yere kavuşmuşken, sadecece küçük hesaplarla şehri iyice kilitleyecek projelerle burayı heder etmek doğru değildir. Selahattin Başkanın, her şeyin en büyüğünü, en pahalısını, en mükemmelini yaptığı yolundaki egosuna hizmet edebilecek, ondan bu nedenle kabul görebilecek yanlış proje girişimleriyle bu memlekete yazık etmeyin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Kisilerle cedelleşmek adetim yok.lutfen eleştiri sınırını aşıp kişilik saldırısı yapmayınız.Evet Malatya kent Konseyi Genel Sekreteriyim. Ancak Sayın Selahattin Gürkan'ın danışmanı değilim. Yakınlığa gelince.. Babası baba dostu..Çocukluğumüzdan beridir birbirimizi tanırız. Ne Sayın Selahattin Gürkan'ın yalakalara ihtiyacı var,ne de bende yalakalık yapacak tiynet var.Güzel işler yaptığı müddetce Gürkan'ın yanındayım.Selahattin Gürkan yanlış yapacak olursa en önce ben karşısında olurum. Şehrime hizmet ediyor.Elbette katkı veriyorum.Yaşım gelmiş 65'e.Ne mevkide,ne makamda gözümüz var 42 yıllık öğretmenlik ve avukatlık kıvancı bana yeter. Bugüne kadar hiçbir siyasi mevki ve makama talip olmadım. Hiçbir Malatyalıya inancı,mezhebi,etnik kökeninden dolayı farklı muamele yapmadım.Siyasi çalışmam yok. İnanca gelince..Elhamdulillah Müslümanım. Bu topraklar da Müslümanların yurdu. MİLLİ DEĞERLERİM,ÜLKEM,MALATYAM KIRMIZI ÇİZGİM.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Kent konseyi başkanı kullandığı cümle "HASÜDU MALATYA" Yazıklar olsun Bizi bu insalar yönetiyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Cami ,AVM...Cumadan çıkan grupların AVM’de vakit geçirmesi arzulanıyor. Radikal gruplar bahane. Onlar birilerinin ticaretini din ile maskeleme aracı. Şehrin göbeğinde camiye karşı çıkıyorlar algısı işletenleri Allah bilir. Orası hiçbir yapilasmaya uygun değil. AVM dibine diktikleri çok katlı binalar da yanlıştı. Yatay mimari biz garibanlar için herhalde. Neyse... Umarım Selahaddin direnir. Yeter bunlar daha ne zaman doyacak. Yeter !
    %87
    %13
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    İnançlı bir insan olarak söylüyorum oraya cami yapılmasın başka bir yere yapılsın zaten meydan kıtlığı yaşayan bir şehir Malatya. Üstü: Miting ve konser alanı, yeşil alan, dinlenme ve gezi alanları olarak değerlendirilebilir altı da kapalı oto park olabilir
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Emre Ergen (1 yıl önce)
    Sayın editör, malatyanın ismimi taşıyan haber sitesi olarak tarafsız olmalısınız, böyle bir yorumu nasıl yaparsınız. ‘’ Tepkilere rağmen, Malatya'daki bir grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı, yapımı planlanan caminin yerinin Büyükşehir Belediyesi'nin yanında bulunan ve halen şehrin kalabalıkları barındıracak toplantı- etkinlik yeri olan alan olması için radikal grupların ısrarlı olduğu biliniyor.’’ Asıl radikal bu açıklamayı yapan, herkesin ne olduğunu bildiği mimarlar odasıdır.Malatyanın adını kullanarak büyük çoğunluğunun nasıl olduğunu bildiğiniz Malatya halkı ile dalga geçmeyin.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Radikal dediğiniz adamlar.................. Ya arkadaş hiç parası olmayan ama o gruplardan çok daha fakir olan birinin Allah'ı ve kıblesi değişik mi ? Kıyamet yaklaşıyor bırakın bu biz biz biz işlerini.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Malatya neden bu durumda diye soranlara "Mimarlar Odası Malatya Şubesi 2022 Yılı Değerlendirme Raporu” açıklaması çok güzel bir cevap olur. Çünkü hiç bir öneri ve alternatif proje yok sadece padişahim çok yaşa türünden yıllardır var olan sorunlar çek çak ile çözülmelidir/sonuçlandırılmalıdır demişler. En güzeli de 30 bin dönümlük Tecde bahçelerinin yok edilmesine sesiz kalıp 300 dönümlük park için döne döne Gürkan teşekkür etmeleridir. Yazık oluyor bu şehre hem de çok yazık...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Malatya BB Gürkan gerçekten Malatya'nın belediye başkanı ise Ankara da hazırlanan cami üzerinden kaynak aktırma projesine ve radikallerin Malatya için hazırladığı bu yer seçimi ihanet projesine karşı durur.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Radikaller derken neyi kimi kast ediyorsun anlaşılmadı camiyi destekleyenlerimi camide namaz kılanlarımı açıklarsan iyi olur Caniye gelenler arabayla değil yaya gelir trafik olmaz
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Radikaller herkes biliyor şelale melale türü yapılar. Gerçek mümin ibadet için camii şatafatı aramaz. Biz onlara saygı duyarız.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Fransada israilde yunanistanda camiye karşı olanlara alıştık Türkiyede olması ilginç Radikallar aşikar Radikalları camiyle islamiyetle aynı cümlede kullanmak radikalık
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Ne alaka yaptığın yorumla haber.Kim cami yapılmasına karşı çıkmış.Sadece seçilen yer yanlış diyorlar.Okuduğunu anlayamıyor oturup yorum yazıyor.Fransa İsrail Yunanistan diye sapı samanı iyice karıtırmış bu arkadaş.Okuduğnu anlayamıyorsan yorum yazıp kendini rezil etme bari.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)suat isimli kullanıcı yorumuna
    Karşı degilsen o yorumları okumadınmı anlaman gıt mı anlayacak kadar zekanmı yok bir sorun olduğu aşìkar
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Yanlış (1 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Alp bey yanlış beyanınız. Zira şelale meşale vb karşılar cami yapımına. Camiler boş diyorlar. Taraf olanlar Sadi Ergül birlik vakfı, Memet doğan eski imam, Ömer derin ihh yani 3-5 dernek. Malatya İslami STK lar çoğunluğu karşı. Lütfen birilerini hemen töhmet altında bırakmayın. Ayrıca bende karşıyım
    %67
    %33
    Yanıtla