SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Misafirhanede 2 Gün Kalan Depremzedenin Kira Yardımı Kesildi!

Misafirhanede 2 Gün Kalan Depremzedenin Kira Yardımı Kesildi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı bir depremzede Ankara’da resmi bir kurumun misafirhanesinde 2 gün kalması nedeniyle almış olduğu kira yardımı kesildi.

Alınan bilgiye göre, Malatya’da esnaflık yapan, 6 Şubat depremlerinde Cumhuriyet Çarşısı’ndaki işyerini ve Çöşnük Mahallesindeki evini kaybeden bir depremzede, işlerinden dolayı gitmiş olduğu Ankara’da bir resmi kurumun misafirhanesinde 2 gün süreyle kaldı.

Bir süre sonra kira yardımı kesilen depremzede, bu durumu AFAD’dan sorduğunda, misafirhanede kalmış olmasından dolayı AFAD Başkanlık Sisteminin bunu “barınma” olarak algılayıp, otomatik olarak kira yardımını sistemden kaldırdığını öğrendi.

AFAD Başkanlığı, kira yardımı kesilen depremzedenin yeniden sisteme tanımlanması için, vatandaşın otel ya da misafirhaneden almış olduğu ödeme evrakını,  misafirhaneye giriş ve çıkışlarını  bildirmesi halinde, kira yardımını yeniden başlatıyor. Otel ya da misafirhanenin giriş çıkış tarihleri sisteme girilmediği sürece otomatik olarak  sistemin kesmiş olduğu kira yardımı yeniden başlatılmıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 ay önce)
    Geçen hastanede 1 gün kalan vatandaşın kira yardımı kesilmiş.Sistem girişi görüyorda çıkışı görmüyor mu.Orda giriş belli çıkış belli.zamlardan nasıl evrak alıp gelsin .tekrar otele ulaşsın.Memlette akıllı işe hasretiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 ay önce)
    Kira yardımı uzatilirmi diyenler günü gelince aynı dakka keserler...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ahmet kara (6 ay önce)
    bu ülkede hala ağadan çok ağacılar var... Bırakın şu bürokrasiyi yeter artık yav.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Kira yardımından konteynere geçiş yapınca geriye dönük kira yardımlarını istiyorlar. Afad Hesaplarına yatırıyorsun. Bunu da haber yapar misiniz
    %100
    %0
    Yanıtla