SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİT'in Yakaladığı IŞİD'li Teröristin Üzerinde 'Not'lu İsrail Parası Çıktı

MİT'in Yakaladığı IŞİD'li Teröristin Üzerinde 'Not'lu  İsrail Parası Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Yılbaşında Türkiye'de eylem hazırlığında olan ancak MİT ekiplerince çökertilen IŞİD (DEAŞ) hücresinde İsrail izi ortaya çıktı. Hücre lideri Muhammad Hilaf İbrahim İbrahim'in üzerinden İsrail parası çıktı. Paranın üzerindeki yazıdaki detay ise şoka uğrattı.

Yılbaşında Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığı yaparken MİT unsurlarınca çökertilen 32 kişilik IŞİD hücresinde İsrail'e ait dikkat çekici izlere rastlandı. Örgütün Türk yapılanmasında yer alan ve hücrenin en kilit halkasını teşkil eden "Ebu Leys" kod adlı Muhammed Hilaf İbrahim İbrahim’in üzerinde not yazılı İsrail parası bulundu.

HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMADAN YAKALANDI

Güvenlik ve istihbarat birimlerinden elde edilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığındaki 3'ü terör örgütü IŞİD’in sözde sorumlusu toplam 32 şüpheli yakalanmış, sansasyonel eylem arayışındaki hücre nihai hedefine ulaşamadan çökertilmişti.

Polis ve istihbarat birimlerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olan, terör örgütü IŞİD'in sorumlusu olduğu iddia edilen 3, toplam 32 şüpheli yakalanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile sansasyonel eylem arayışındaki hücre, nihai amacına ulaşamadan çökertilmişti.

ÜZERİNDEN İSRAİL PARASI ÇIKTI

Örgütün Türkiye yapılanması olduğu ilan edilen Salman-i Farisi Taburu olarak adlandırılan hücrede sözde istihbarat sorumlusu olarak tanımlanan "Ebu Yakin el-Iraki" kod adlı Micbel el-Şuveyhi ve İyheb Elani ile İyheb Elani Irak Büyükelçiliğine saldırı planladığı öğrenilen "Abdullah el-Cumeyli" kod adlı teröristin, aynı operasyonda yakalanan, kilise ve sinagoglara yönelik saldırıyı planlayan "Ebu Leys" kod adlı Muhammed Hilaf İbrahim İbrahim'in üzerinde çarpıcı bir belgenin bulunduğu öğrenildi. Söz konusu hücre yöneticisinden elde edilen deliller arasında İsrail parası olan 50 yeni şekel de çıktı. Bir yüzünde İngilizce, "Souvenir for Muhammad from Israel" yani "İsrail'den Muhammed'e hatıra", diğer yüzünde imza bulunan paranın hücre üyesine nasıl verildiği bilinmiyor.

HÜCRENİN 25 ÜYESİ HAPSE ATILMIŞTI

MİT ve Genel Müdürlüğün koordineli çalışmasıyla İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, söz konusu 3 terörist ve bunlarla bağlantılı olduğu belirlenen 29 şüpheli yakalandı. Polis departmanı, örgüte ait çok sayıda dijital malzemenin ele geçirildiği operasyon sonunda 32 kişilik koğuştan 25'i MİT ve polis ekiplerince çapraz sorguya alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Mahkeme, 1 şüphelinin evden çıkamaması yönünde toplam 5 kişi hakkında adli kontrol kararı verirken, 2 şüpheli ise sınır dışı işlemleri için ilgili birimlere sevk edilmişti.

MİT MOSSAD'A ÇALIŞAN AJAN AĞINI ÇÖKERTMİŞTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı, Mossad'ın Türkiye'deki rakip ve düşman devletleri ve devlet dışı aktörleri hedef alan gizli operasyonlarını ortaya çıkarmış, gölge savaşlarda İsrail kökenli casusluk faaliyetlerini hedef alan son büyük operasyonda Filistinli ve İsrailli muhalif aktivistleri soruşturmuş ve ideolojik motivasyonla hareket eden Hamas karşıtı gruplar İsrail dış istihbarat servisi için bilgi ve belge toplayan 34 ajanı yakalamıştı. Sırları ortaya çıkaran operasyona katılan casusluk ağının Orta Doğu kökenli üyelerinin çoğu tutuklanmıştı. Mossad, kendi ajanlarını ve saha ajanlarını gizli faaliyetlerde kullanmak yerine, çoğunlukla o ülkenin yerel unsurlarını veya hedef ülkede yaşayan yabancı uyruklu kişileri 'mülteci' adı altında kullandı. Türkiye'de MİT üzerindeki etkisini tamamen kaybeden Mossad, genellikle kurum bünyesindeki gizli operasyonlar biriminde görev yapan operasyon direktörleri ve saha ajanlarının operasyon icrasını hedef ülkeye atanan devşirme casus ağına aktarıyor.

İSRAİL'Lİ BAKANIN MESAJINDAN SONRA 9 ŞEHİT..

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasına ilişkin, "Şu an itibarıyla savunmalarını zaten yapmaya başladılar. Fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey'de iş görüyor. Bu belgeleri artırarak vermeyi sürdüreceğiz ve inanıyorum ki şu anda bizim o teslim ettiğimiz belgeler, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu ve bu belgelerle İsrail orada mahkum olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerine cevap veren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'ı "geçmişinde Ermeni soykırımı olan bir ülkenin cumhurbaşkanı" olarak tanımlayarak şu skandal ifadeleri kullandı:

Geçmişinde Ermeni Soykırımı yaşayan bir ülkeden olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi asılsız iddialarla İsrail'i hedef almakla övünüyor. Ermenileri, Kürtleri hatırlıyoruz. Geçmişiniz kendi adına konuşuyor. İsrail barbar müttefiklerinize karşı yıkım değil savunmada duruyor.

İsrailli bakanın bu paylaşımından saatler sonra ABD'nin destek verdiği PKK/YPG güçlerinin de bulunduğu Irak'ın kuzeyinde 9 şehit olması dikkat çekti.

İsrail ve ABD’nin Orta Doğu’da müttefik olduğu ve politikalarının iki ülkenin çıkarına göre şekillendirildiği biliniyor.

Sosyal medyada da buna dair paylaşımlar yapıldı:

Bu mesajdan kısa bir süre sonra askerlerimize saldırılar oldu şehit ve yaralılarımız var. CIA ve Mossad Ortadoğu da genel bir savaş istiyor. Hazır olmamız gerekir.

Erdoğan, Güney Afrika tarafından İsrail'e karşı BM'nin en üst mahkemesinde açılan 'soykırım' davası için belge sağladığını söyledi.

Erdoğan'ın sözlerine cevap veren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, skandal ifadelerle Erdoğan'ı "geçmişinde Ermeni soykırımı olan bir ülkenin cumhurbaşkanı" olarak tanımladı.

İsrailli Bakan Katz, Erdoğan'ı "asılsız iddialarla" İsraili hedef almakla suçladı.

İsrail, 1915 olaylarını resmen “soykırım” olarak tanıyan ülkeler arasında değil. Dünyada 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan 30'dan fazla ülke bulunuyor.

Terör örgütü PKK unsurları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak’ın kuzeyindeki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Teröristlerin sızma girişimi esnasında çatışma çıktı. İlk yapılan açıklamada, çatışmalar sırasında, 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı aktarıldı. Daha sonra yaralı askerlerimizden 4’ünün daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 9'a yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı, saldırıdan sonra etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20'ye yükseldiğini ve bölgedeki operasyonların devam ettiğini açıkladı.

iha- yenicaggazetesi.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız