SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mor Reyhan Artık Arapgir'de İşlenecek

Mor Reyhan Artık Arapgir'de İşlenecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yapımına üç ay önce başlanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli bitki kurutma ve paketleme projesinde sona gelindi. Türkiye’de bitki çeşitliliğinde coğrafi işaret alan tek ürün durumunda olan Arapgir’in mor reyhanı artık üretildiği bölgede kurutulup paketlenecek.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli üç ay önce çalışmalara başlanılarak yapımı kısa sürede tamamlanan mor reyhanın dışında bölgede üretimi yapılan birçok bitki çeşitliğindeki ürünlerin işlenip paketlemenin yapılabileceği tesis açılış için gün sayıyor. Arapgir’in markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek ilçenin en önemli katma değerli ürünü olan mor reyhanın yolculuğuna devam ettiğini ifade eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “2014 yılında DAP idaresince başkanımızın özellikle Adnan Demir’in ve ekibinin başkanlığında bitki kurutma tesisi kurmuştuk. Paletli, ileri bir sistem kurmuştuk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Arapgir ziyaretinde sunduğumuz dosya gereği bu katma değere dönük hem çay yapımında hem de baharat yapımında başta reyhan olmak üzere her türlü bitkiyi işleyecek reyhan paketleme ve işleme ünitesinin ekipmanlarının tümü buradaki tadilatlar bitirildi” dedi.

Arapgir’e yakışır bir tesisi hayata geçirmenin mutluğunu yaşadıklarını belirten Cömertoğlu, “Büyük bir imalathane geliştirildi. Islak zeminde yapılacak atölyeler var. Yaklaşık 25 parça makine yurt dışından ithal edilerek getirildi.

Önümüzdeki günlerde de kurulumu ekipler tarafından yapılacak. Tesis bölgede Ankara’dan bu tarafa çay paketleyen bitkinin işlenmiş hale gelip paketlendiği bir sisteme dönüştüğü tek ünite olacak tek imalathane olacak. Bundan dolayı başta bize desteğini sürdüren Ekrem İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tunç (1 yıl önce)
    Yapılan tesis güzel ama keşke ithal alınan makinelerde yerli olsaydı, çünkü yerlisi mevcut. Yerli ürüne yerli makine iyi olurdu. Yatırım yaparken dikkat edilseydi, daha uygun fiyata yerli makine alınırdı ve paramız ülkemizde kalırdı. Yine de elinize emeğinize sağlık tebrikler
    %75
    %25
    Yanıtla