SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ Kampüsüne İşadamı Cami Yaptıracak

0
Güncellendi - 2019-02-22 05:01:12
MTÜ Kampüsüne İşadamı Cami Yaptıracak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin  (MTÜ) Tarım Kampüsüne  Hekimhan eski belediye başkanı ve kanaat önderi,  hayırsever işadamı Ali Akyüz tarafından Hekimhan ilçesinde 1661 tarihinde yapılmış olan Osmanlı eseri Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin aynı mimari ve yapısal özelliklerini taşıyan cami yaptırılıyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Müftüsü Ümit Çimen ile Hekimhan ilçesinde 1968-1973 ile 1984-1999 yılları arasında toplam 20 yıl belediye başkanlığı görevinde bulunan kanaat önderi ve hayırsever işadamı Ali Akyüz katıldı.

Törende Hekimhan ilçesinde 1661 yılında yaptırılan Osmanlı eseri Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin aynı mimari ve yapısal özelliklerine sahip bir örneğinin MTÜ Battalgazi Merkez Kampüsünde yapılmasını kapsayan protokol imzalandı.  Cami 3 bin metrekare yüzölçümlü alana sahip olacak ve  aynı anda yaklaşık 400-450 kişi ibadetini yapabilecek. Caminin tüm yapımı hayırsever Ali Akyüz tarafından yüklenilecek.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, kampüste cami olmaması ve ihtiyaç duyulması nedeniyle tamamının teklifte bulunan hayırsever Ali Akyüz tarafından caminin yapılacağını belirterek, “Yeni bir üniversiteyiz, kurumsal çalışmalarımızı ve kuruluş çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bilimsel ve akademik çalışmalarımız Malatya’ya müjdeler verebileceğimiz düzeyde ilerliyor. Diğer yandan önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci sayımızın ve personel sayımızın da artacağı göz önünde bulundurularak kampüsümüzdeki alt yapı ve yaşam eksikliklerin ide imkanlar ölçüsünde gideriyoruz. Kampüsümüzde şuanda cami bulunmuyor, yaklaşık 50-60 kişilik bir mescit bulunuyor.  Bu önemli eksikliği hayırsever Ali Akyüz yapımını üstlenerek karşılıyor, katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Battalgazi bölgesinin Selçuklu mimarisinin önplanda olduğunu ve Osmanlı mimarisinin de Battalgazi kampüsünde yaşatılacak olmasını da önemsediğini ifade ederek, “Üniversitelerimiz aynı zamanda medeniyetimizin kodlarını taşıyan mimarimizin yaşatılmasına öncülük edebilmeli” dedi.

İl Müftü Ümit Çimen, “Malatya’mızın yetiştirdiği şahsiyetlerden birisi olan Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini taşıyan üniversitede tarihi mimariyle bir caminin yapılacak olması nedeniyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu tarif edemem. Rektörümüzün, üniversitenin kuruluşunun başında kampüste bir caminin olmasını ihtiyaç olarak hissetmesini biz önemsiyoruz.  Bu anlamda da Malatya Diyaneti olarak bize teşekkür ediyoruz.  Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne Osmanlı eseri mimarisinde bir caminin yapılmasını da önemsiyoruz. Hayırsever Ali Akyüz başkanımızı yardımından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kanaat önderi, hayırsever Ali Akyüz,  caminin Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne kazandıracak olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek,  çalışmalarından dolayı rektör Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Battalgazi Kampüsü 2007 yılından beri faaliyette bulunuyor .

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • muhammed (5 yıl önce)
    İbadet insanın tartışılmaz ihtiyacı , üniversite ibadet yapacak ortamın olmasına rağmen , yeni kurulan bir üniversitede araştırma enstitüleri kurulması gerekir veya bilimsel çalışmalar için projeler geliştirilebilinir
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap gülezgin (5 yıl önce)
    ihtiyaçlar giderilecektir. kaldı ki cami tamamlanıncaya kadar kampüs mevcudunun artması da ümid edilir. temel gereksinimlerin karşılanması öncelik olarak ele alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • gültekin demir (5 yıl önce)
    Cenabi Allah Ali dayımdan razı olsun Hekimhana Müftülük binası,kıreş, öğrencilere burs,ihtiyaç sahiplerine her zaman gücünün yettiği kadar yardım yapan Belediye Başkanlığı döneminde çok kişiye iş sahibi olmasına vesile olan bir büyüğümüz hem Hekimhanda bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camimizin görsel olarakta aynı olması çok güzel olmuş Allah kendisinden katkısı olacak olan herkesten razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (5 yıl önce)
    Türkiyiyede Tek eksiğimiz cami ile imam hatip okulları Malatya Daha Doğru Dürüst ünversitesi olmayan yere heman cami yanı başındaki camide kaç kişi namazda görüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    İstanbulun nüfusu o zaman yapılan camiler için çok azdı.Bu gün o camiler ( sadece cumada da olsa ) dolup taşıyor.Bu üniversite şimdi 300-500 öğrenciye sahip ancak birkaç yıl içinde 5-10 bin kişi olur.Yapılan güzel şey için vasıta olan herkesten Allah cc razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulcelil Pelitoğlu (5 yıl önce)
    "Bir iş adamı kampüse gece kulübü yaptıracak" diye bir haber olsaydı bu cami yapımına karşı çıkanların hepsi alkışlayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Belli ki üniversitenin en büyük eksiği cami imiş. Sonuçta önemli olan eksklerin giderilmesi. Her şey tastamam demekki. Hayırsevere de sormak gerek eksik olan bir laboratuvar denilse aynı hayrı yaparmıydı? Biz ortadoğu ülkesiyiz. Bezi geri kalmış bir ülkeyiz. Biz teknoloji üretmeyen sadece tüketen bir ülkeyiz. Bizde özgür basın, yargı güvenilirliği yoktur. Biz böyleyiz değişmeyiz. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (5 yıl önce)
    cuma namazlarının kılındığı bir mescid vardı zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut özal öğrencisi (5 yıl önce)
    Koca kampüste 500e yakın öğrenci 100e yakın akademisyen ve daha onlarca personel var.Bunların yarısını erkek olarak düşünürsek koca kampüste 100 kişilik mescidin yarısı bile dolmuyor.Ben öğrencileri geçtim hocalar bile namaza gelmiyor.Bakın yarın cuma bakın da görün mescidin yarısı bile dolmayacak.Cami neden yapılıyor ben onu anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen ben de oranın mezunuyum kimse gelmiyor gençliğin namazla pek ilgisi yok cumadan cumaya aa burada cami varmış derler cuma günü de zaten dersi yok çoğu sınıfların
    0
    0
    Yanıtla
  • yaver (5 yıl önce)
    Cami ve Osmanlı yan yana gelince birileri niye bu kadar rahatsız oldu ki? Kulağı ezandan olmayanın gözü camide olmazmış demiş atalarımız. Camiyi üniversite değil, hayırsever yapıyor, bunda kızacak ne var? Adam "Ben buraya cami yapmak istiyorum" demişse, bunada ihtiyaç varsa, burada tartışılacak ne olabilir? Eğer cami olsaydı elbette ikinci bir cami neden yapılıyor diye karşıda çıkılırdı haklı olarak. 12 yıllık kampüste cami yoksa hoca ne yapsın? Ayrıyeten kütüphaneden bahseden kişiler acaba son 1 yılda kaç kez kütüphaye gittiler, kaç tane kitap okudular? Malatya'da halk kütüphanesi kaç yıldır kapalı acaba kitapdan ve kütüphaneden bahsedenler bunu biliyormuydu? Kernek Meydanı'ndaki kütüphane yıkıldı yerine yanındaki camide yıkılarak yeniden cami yapılıyor, bu duruma kimse tepki göstermedi, çünkü kütüphaneyi yıkan rektör karabulut değildi. Hayırsever bir kişi çıkmış cami yaptırıyor, bir hayırseverde çıksın kütüphane yaptırsın, biriside çıksın laborutuvar yapsın, engelleyen yok, önden buyrun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yasin (5 yıl önce)
    Bir hayırsever Camii yaptırıyor burada boş boş yorumlar yapılıyor. Üniversite her alanda gelişiyor çaba gösteriliyor her alanda tabi meyve veren ağaç taşlanır ancak çalışmaya devam gerçekten her alanda çalışmaya devam ediliyor Malatya da büyüyen bir değer Malatya değer katmaya devam ediyor. Boş insanlar boş yorum yapmaya devam etsin tabi işini yapıyor herkes...
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    bu ülke cami ile kalkınmaz, bilimle, teknolojiyle kalkınır..boş bulunan yere ya bina yada cami yapılıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • UZAYA giderken minareler mi engel oldu.600 senelik osmanlı tarihi ilimde ve dinde en iyisi yapıldığı içindir.Teknolojiye ve ya müsbet ilme karşı bir müslüman yoktur.Bilim deyip te avrupanın ne kadar ahlaksızlığı varsa olsun demek başka şey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Cezayir'den üniversiteye ziyarete gelen müslüman bir bilim insanı Kampüsteki camii inşaatını görünce şaşırdı ve kınadı. Din sömürüsüne devam edin siz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanların rahatça ibadet edebilmesi için hayirsever bir iş adamı camii yaptırıyor bunun din sömürüsü ile ne alakası var anlamak mümkün değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Şefik (5 yıl önce)
    Rektör hanım; Üniversitenizin bütün sorunları çözülmüş, kuruluşu tamamlanmış. Büyük laboratuvarları, bölgenin en büyük kütüphanesi, bilimsel anlamda çok ileri fakülteleri ile üniversitenize gerçekten gıpta ile bakılıyor. Şu an en önemli eksiği Cami imiş. BRAVO!
    0
    0
    Yanıtla
  • oduncu (5 yıl önce)
    Hayırsever ve Kanaat Önderi amcamız; İnönü Ünv.deki camii inşaatının çok eksiği var Orayada azıcık kanaat kullansan!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (5 yıl önce)
    İki üniversite nin tek yarıştığı alan Camii inşaatı bravo!
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (5 yıl önce)
    once kutuphane yapılması gerekirken, cami yapılıyor...zubuk filminde ibrahim zubukzade'nin dediği gibi din iman olmayınca kuru bilgi neye yarar universitede!
    0
    0
    Yanıtla