SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Eski Rektörü 'Kurucu Rektör'lüğüne Son Verdi!

MTÜ'nün Eski Rektörü 'Kurucu Rektör'lüğüne Son Verdi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü görevine ikinci dönem için de talip olan ancak atanamadıktan sonra büyük bir bunalıma girdiği anlaşılan, Rektörlüğe Prof.Dr. Recep Bentli'nin atanmasından hemen sonra 'evimi bastılar, bilgisayarımı, ziynet eşyalarımı çaldılar" iddialarıyla giriştiği karalama kampanyası inandırıcı bulunmayan, rektörlüğü sona erdikten sonra, kendini MTÜ'nün 'kurucu rektörü' ilan eden Aysun Bay Karabulut, bu iddiasının da yalan olduğu yüzüne çarpılınca, sosyal medya hesaplarına koyduğu 'kurucu rektör' ibaresini kaldırdı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü görevinde 10 Eylül 2018- 15 Eylül 2022 arasında bulunan, 4 yıllık görev dönemi yolsuzluk, usulsüzlük ve skandallarla anılan, ikinci 4 yıllık dönem için de aday olmasına rağmen yeniden rektörlüğe atanmayan Aysun Bay Karabulut, kendisine yeni bir ünvan buldu ve MTÜ'nün 'kurucu rektörü' olduğunu öne sürmeye başladı. Oysa, 18 Mayıs 2018 tarihli kanunla kurulan MTÜ'nün 'kurucu rektörlüğü' görevine, kuruluştan hemen sonra, Eylül 2018'de yeni rektör atanıncaya kadar  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay getirilmişti.

İnönü Üniversitesi'ne bağlı bazı fakülte ve yüksek okulların bağlanmasıyla kurulan MTÜ'nün kurucu rektörlüğü görevini üstlenen Prof.Dr. Ahmet Kızılay, üniversiteye bir rektör atanıncaya kadar, bu ünvanı kullanarak çeşitli çalışmalarda bulunmuş, MTÜ'nün kuruluşu ile ilgili işlemleri gerçekleştirmişti. 'Kurucu rektör' ünvanıyla çeşitli açıklamaları basında da yer alan Prof.Dr. Kızılay, 6 Eylül 2018'de MTÜ Rektörlüğü görevine atanan ve üniversitenin 'ilk atanmış' rektörü olan Aysun Bay Karabulut'a 10 Eylül 2018'de devredene kadar görevi sürdürmüştü.

2022- 2026 dönemi için de rektörlüğe aday olan, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden bu göreve atanmayan Aysun Bay Karabulut'un, rektörlük görevinin sona ermesinin ardından sosyal medya hesabında, kendisini 'kurucu rektör' olarak tanıtması şaşkınlık yaratmıştı.

Birçok iddiası gibi bu da gerçek dışı olan Aysun Bay Karabulut'un 'kurucu rektör'lüğü, konunun malatyahaber.com'da gündeme getirilerek kamuoyuna duyurulmasının ardından sona erdi. Eski rektör, intsgram ve twitter hesaplarındaki kimlik bölümüne eklediği 'Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kurucu Rektörü' ibaresini kaldırdı ve yerine, 3 çocuğunun adlarını yazarak "...'ın anneleri" ibaresini koydu.

Bu arada, Aysun Bay Karabulut'un ‘kurucu rektör’ yalanıyla ilgili 23 Eylül'de yayınlanan haberdeki görsellerden twitter hesabındaki takipçi sayısı 52 bin 500 olarak görünürken, 5 gün sonra bu sayının 41 bin 300'e düşmüş olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Eski rektörün intsgram hesabındaki takipçi sayısı ise artış gösterirken, daha önce ‘bot’ hesaplarla takipçi sayısını çok yüksek gösterdiği iddiaları gündeme gelmişti. 

malatyahaber.com

GEÇTİĞİMİZ HAFTAKİ GÖRSELLER: MTÜ'nün eski rektörü Aysun Bay Karabulut'un, üniversitenin kurucu rektörü olduğunu iddia ettiği önceki sosyal medya kimliği

BU HAFTAKİ GÖRSELLER: Aysun Bay Karabulut, ‘kurucu rektör’ iddiasının doğru olmadığı malatyahaber.com'da yazılınca, sosyal medya hesaplarını aşağıdaki şekilde düzeltti ve ‘kurucu rektör’ ibaresinin yerine çocuklarının adlarını yazarak “…'ın annesi” ibaresini koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Birileri var (1 yıl önce)
    Ama tekrardan kurucu Rektör olduğunu yazmış tweet hesabında ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Galiba bir şeyi yazmayı unutmuş hatırlatalım ,eşi ercan karabulutu ,üniversiteye personel alım uzmanı yazsaydi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Demekki malatyahaberi takip ediyormuş.demekki kul haklarindanda haberi var .ben onu Allaha havale ediyorum...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Akif Yaman (1 yıl önce)
    Armut dibine dusermis Arkadaşlar yalan rüşvet yolsuzluk bunlara bir soructurma açılsa ah ah açılmıyor niye ??
    %93
    %7
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (1 yıl önce)
    artık bu kadını gündeme getirmenin bir luzumu kalmadı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mamo (1 yıl önce)
    Bence aysun karabulut temizlikçi kadrosundan üniversiteye girip rektörlük için şansını tekrar denemeli
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    .... annesi demiş, Ercan'ın karısı dememiş.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Tüm okullar taşınmış parça parça herbiri bir yerde. Kiminin anaokulu bir lisenin içinde kiminin ilkokulu başka okulun Ortaokulu içinde. Her yer şantiye. Hepsi plansız ve aynı anda yapılıyor. Eğitim yerlerde...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şakşakçı (1 yıl önce)
    Bu daha buralardamı ya, salın gitsin artık hayatımızdan çıksın görmeye tahammülüm yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman (1 yıl önce)
    Malatya Aysun'dan kurtuldu ama Aysun sizden kurtulamadı. Yeter ya yeter. Bu kadını her gördüğümde çin çarpmışa dönüyorum. Bu eziyeti niye bize yapıyorsunuz.
    %93
    %7
    Yanıtla