SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mübarek Regaip Kandili Malatya'da da İdrak Edildi

Mübarek Regaip Kandili Malatya'da da İdrak Edildi
A- A+ PAYLAŞ

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" ilk başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili 26 Ocak Perşembe'yi 27 Ocak Cuma'ya bağlayan gece idrak edildi.

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.

Sözlükte "kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" anlamına gelene regaip, hadis ve fıkıh literatüründe ise "bol sevap, mükafat, faziletli amel" anlamlarında kullanılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, AA muhabirine, perşembe günü gün batımından cuma sabahına kadar Regaip gecesinin idrak edildiğini söyledi.

Bu gece tövbe, istiğfar ve dua etmenin önemine dikkati çeken Bozkurt, bu geceye özel herhangi bir namazın olmamasına karşın nafile namaz kılmanın çok hayırlı olduğunu dile getirdi.

Kandilde yakınları arama tavsiyesinde bulunan Bozkurt, "Bu gecede Kur'an-ı Kerim okunur, nafile namazlar kılınır. Gündüz de sağlığımız el veriyorsa nafile oruç tutabiliriz." ifadesini kullandı.

MALATYA'DA

Malatya'da tarihi Yeni Cami'de (Hacı Yusuf Taş Camisi) Regaip Kandili nedeniyle Cami İmamı Mehmet Şentürk ve İbrahim Furkan Varol ile Söğütlü Camisi Müezzini İbrahim Furkan Varol, Kur'an-ı Kerim okudu.

Battalgazi Müftülüğü Vaizi Harun Zorlu'nun vaazının ardından vatandaşlar namaza durdu.

MESAJLAR

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"İslam Aleminde üç aylar olarak bilinen rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak tanımlanan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor, Yüce Allah’a bizleri bu mübarek aylara ulaştırdığı için şükrediyoruz.

Üç ayların maneviyatına girişimizin habercisi olan Regaib Kandili, sorumluluklarımızı muhasebe etmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli fırsattır. Regaib, kelime anlamı olarak arzulanan, talep edilen şey anlamındadır. Müslümanların en büyük arzusu Allah’ın rızasını kazanmak ve Allah’ın rahmetine ulaşmaktır. Bu nedenle bu önemli gecede samimi bir kalple O’na yönelip, ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi anarak, birlik ve berberliğimizin güçlenmesine ve huzura ermeyi hep birlikte dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, Ülkemiz ve İslam Aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecenin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu
“Mübarek 3 aylara bir kez daha kavuşmanın, yeniden ulaşmanın gönül huzurunu yaşıyoruz.

Üç Aylar; Rahmet, mağfiret ve berketin kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle manevi olarak zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda bayrama dönüşen manevi yükseliş, bağışlanma ve rahmet aylarıdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in, “Ey Rabbimiz, Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizleri Ramazan’a ulaştır” duasına iştirak ederek, üç ayları ve üç aylarımız içerisinde bulunan bu manevi gecelerimizi bağışlanmaya birer vesile olarak değerlendirip, en iyi şekilde ihya ve idrak etmeliyiz.

Üç Ayların ve beraberinde idrak edeceğimiz Regaip Kandilinin Türk İslam Alemine hayır ve bereket getirmesini, nice güzelliklere ve manevi dirilişe kapı aralamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu mübarek gecede yapılan dualarımızın kabul ve makbul olması dileğiyle, sizlere, ailenize ve Yüce Türk Milletine hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyorum.  İslam aleminin, Necip Türk Milletinin ve Malatyalı hemşehrilerimin  Regaip kandilini ve üç aylarını en içten duygularımla tebrik ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Mübarek günlerden biri olan ve üç ayların başladığını bizlere bildiren Regaib Kandilini en iyi şekilde idrak etmemiz gerektiğini belirten Başkan Gürkan, Mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç aylara ve Regaib Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili’nde Cenab-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız.

Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve bütün İslam aleminin Regaib Kandilini en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan dilerim” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Güder, mübarek üç ayların habercisi rahmeti ve bereketi bol olan Regaib Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Başkan Güder, mesajında; “Rahmeti ve bereketiyle mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’ne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizleri, sağlıkla, huzurla bu mübarek günlere kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Bu öyle mübarek bir zaman dilimidir ki; rahmet dalgaları coşar, ilahi rahmet taşar, inanan kalpler manevi huzur ve iklime kavuşur. Bu mübarek geceden istifade edebilenler için Cenab-ı Hakk’ın ilahi rahmeti vardır, ihsanı vardır, izzet ve ikramı vardır. Bu gece Üç Aylar’ın giriş kapısı ve aynı zamanda o kapının da tek anahtarıdır. Allah Resulü, bu ayların ehemmiyetini anlatmak için; ‘Receb Allah’ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan da ümmetimin ayıdır’ diye buyurmuştur. Yüce Allah, bu mübarek aylardan Receb’i, inananlar kendisine yönelsin diye Regaib ve Mirac gecesiyle süslemiştir. Şaban ayının tacı olan Berat gecesi ise, bir kurtuluş vesilesi kılınmış, biz müminlere gaflet esaretinden beraat etme fırsatı olarak sunulmuştur. Ramazan ayı ise, mübarek Kadir gecesiyle hikmetlendirilmiş ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu buyurulmuştur. Görüldüğü üzere; rahmeti ve merhameti sonsuz olan Yüce Allah, aslında Üç Aylar’ı bizlere her iki cihanda da kurtuluşa giden yol olarak tayin etmiştir. Bu mübarek zaman dilimi boyunca dilimizden duayı hiç eksik etmeyelim. Tövbelerimizin kabulü için dua edelim, kurtuluşa erebilmek için dua edelim, rahmete ve mağfirete mazhar olabilmek için dua edelim. İslam âleminin selameti için, birlik ve beraberliğimiz için, milletimiz, devletimiz, ordumuz ve güvenlik güçlerimiz için dua edelim. Allah, dualarımızı kabul kılsın. Tüm hemşerilerimizin Regaib kandilini ve Mübarek üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, “ Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha hep birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız." dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç ayların, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimi olduğunu ifade etti.

Mesajında mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç ayları müjdeleyen Regaip tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni eden Başkan Çınar, “ Rahmeti ve bereketiyle mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizleri, sağlıkla, huzurla bu mübarek günlere kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. İslam Âleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini; perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu manevi iklimi fırsat bilerek, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının tahsis edilmesine, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeşertilerek daha da güçlendirilmesine gayret göstermeliyiz. 

Tüm hemşerilerimin ve İslam Âleminin Regaip Kandilini tebrik eder, mübarek üç ayların ve Regaip Kandil’inin tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.

malatyahaber.com- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız