SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muğlalı Vekilden 'Kayısı Zararı' İçin Soru Önergesi

Muğlalı Vekilden 'Kayısı Zararı' İçin Soru Önergesi
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, Malatya'da meydana gelen zirai don sebebiyle kayısı üreticilerinin yaşadıkları sıkıntıları Meclis’e taşıdı.

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, 13-14 Nisan tarihleri  arasında Malatya Merkez  ve İlçelerinde  meydana gelen zirai  don  nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, üreticinin büyük bir felaket yaşadığını belirten Ergun, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve çağırdı. 1500 Metrenin altındaki arazilerde kayısı ve meyve ağaçlarının büyük ölçüde yandığını ve üreticinin çok büyük bir zarar yaşadığını ifade ederek, üreticilere destek yapılmasını talep etti.

Verdiği önergede, hasar tespit çalışmalarının yapılıp yapılmadığını, Tarsim sigortası olmayan üreticilere destek verilip verilmeyeceğini ve üreticilerinin Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası’na olan borçlarının ertelenip ertelenmeyeceğini soran Ergun, bölgede yaşanan donun tarımsal açıdan ciddi bir felaket olduğunu vurguladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Malatyanın milletvekilleri o kadar çok önemli işler için çalışıyorlarki kayısıdaki don meselesine sıra gelmedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Gerçek milletin vekili budur. Teşekkürler sayın milletvekilim, bizimkiler belki uyanırlar da birşeyler yaparlar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Diyecek birşey yok bütün Malatyalılar teşekkür etmeli Muğla milletvekiline.Helal olsun demekki bu iyi partililer Türkiye'nin her sorunu ile alakalılar,boşluğu doldurmak adına değil halka hizmet amacı taşıyorlar gibi.Bide muhalefetin yapıcı olmadığını söylüyorlar.Adam akp nin kalesi konunundaki Malatya'ya taa Muğla'dan ses veriyor.Helal olsun...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    AKP ye oy vermeye devam et Malatya. Hakkını da Muğla iyi partili tanımadığımız bir vekil arasın. Neden? Çünkü öznur Hanım belediye başkanı olmanın derdine düşmüş. Zaten hep kendine ve meşhur rektör kardeşine çalışıyor. Eğer olaki AKP öznur hanımı aday gösterirse bir daha AKP ye oyumuz haram olsun. Bütün çevremiz hep böyle düşünüyor. Yeter. Düşün artık Malatya nın yakasından. Millet nefret etti. Malatya sizin tapulu malınızmı yeter.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hasip (2 yıl önce)
    Güler misin ağlar öısın.. Muğlalı vekil önerge veriyor.. sanki Malatya vekilleri ölmüş.. ama müstehaktır malatyama
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Adaylıgını koyan ve seçilen vekil herkesin vekilidir il ve parti fark etmez malatya nın sorunuyla sadece malatya nın vekilleri ilgilenecek diye bir yasa yok hali hazırda
    %9
    %91
    Yanıtla
  • 1650569698 (2 yıl önce)Keklik isimli kullanıcı yorumuna
    Milletvekilleri özellikle seçildikleri ilin sorunlarını doğal olarak diğer illerin vekillerinden daha iyi bilirler.Hele konu,dünyada tüketilen kayısının en büyük kısmını tek başına karşılayan malatya kayısısı söz konusu ise bunu ege bölgesinden bir vekilin gündeme getirmesi utanç vericidir.Siz hiç bir Malatya milletvekilinin hamsinin karadenizde neden sayılarının azaldığı ile ilgili bir önerge verdiğini duydunmu?Gördünmü?Türkiyede herhangi bir vekilin istediği konuda istediği ilin sorunu ile ilgili konuyu gündeme getirmesi yasağın olup olmamasına bağlı değil ama alakaya bağlı olması gerektiğini bilmiyorsun.Allah ıslah etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1650622540 (2 yıl önce)Keklik isimli kullanıcı yorumuna
    Yasa yokmu?Ha o zaman Trabzon vekilleri kayısı fiyatını belirlerse bağırma ha..
    %100
    %0
    Yanıtla