SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhtarlık Akademisi' Sertifika Töreni İle Sona Erdi

'Muhtarlık Akademisi' Sertifika Töreni İle Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kent konseyi koordinatörlüğünde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı ile 12-14 Mart 2022 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlediği “Muhtarlık Akademisi Eğitim Programı” sona erdi. 

Malatya genelinde görev yapan ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde ilk defa seçilen muhtarların, muhtarlık ve yerel yönetim mevzuatı ile halkla ilişkiler bağlamında temel eğitim almasını amaçlayan Muhtarlık Akademisi Eğitim Programı’nın tamamlanmasından sonra, programa katılan muhtarlara 15 Mart Salı günü (dün) Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen bir törenle katılım sertifikaları dağıtıldı. 

Battalgazi MYO Müdür Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Programı Öğretim Görevlisi Cumali Aydoğan’ın eğitim koordinatörlüğünde yürütülen Muhtarlık Akademisi Eğitim Programı kapsamında, verilen eğitimlere 13 ilçenin mahalle muhtarları katıldı. 

Toplamda 338 muhtarın katılımı ile gerçekleştirilen Muhtarılk Akademisi Eğitim Programı’nda Battalgazi MYO Öğretim Görevlileri Cumali Aydoğan, Taha Yasin Ateş, Asım Taş ve Doğanşehir MYO Öğretim Görevlisi Abuzer Yeşil; Muhtarlık Tarihi, Halkla İlişkiler ve İletişim, Resmi Yazışma Kuralları, Muhtarlık ve Medya Okuryazarlığı, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediye Kanunu başlıklı eğitimler verdi. 

Eğitim programının tamamlanmasından sonra 15 Mart Salı günü, programa katılan muhtarlara katılımı sertifikası verildi. 

6 başlıkta eğitim aldılar 

Muhtarlık Akademisi Sertifika Dağıtım Törenine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan, MTÜ Rektör Yardımcısı Süleyman Serdar Karaca, Battalgazi MYO Öğretim Görevlileri Cumali Aydoğan, Taha Yasin Ateş, Asım Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, ve eğitim programlarında yer alan mahalle muhtarları katıldı. 

Törende ayrıca, eğitimleri veren Battalgazi MYO Yerel Yönetimler Programı Öğretim Görevlileri Cumali Aydoğan, Taha Yasin Ateş ve Doğanşehir MYO Öğretim Görevlisi Abuzer Yeşil’e katkılarından dolayı plaket sunuldu. 

“Muhtarlarımızın görüşlerini aldığınızda mühendislik harikalarını görürsünüz, diyorum”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, muhtarların yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesinde önemli bir fonksiyona sahip olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye’de açık ara en fazla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesi’dir. Muhtarlarımız da bulundukları mahallelerde hizmet destanları yazacaklar. Hep birlikte el ele, gönül gönüle vereceğiz. Bizim derdimiz memleketimizin ihyasıdır. İmarıdır, inşasıdır” dedi.

Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlamak için çalıştıklarını söyleyen Gürkan, “Ben muhtarlarımızda bu heyecanı görüyorum. Ben mesai arkadaşlarımıza mahallelere gittiklerinde muhtarları ziyaret etmelerini söylüyorum. Muhtarlarımızın görüş ve düşüncelerini almalarını söylüyorum. Hatta hizmet yaparken planlama yapmış olabilirsiniz ama muhtarlarımızın görüşlerini aldığınızda mühendislik harikalarını görürsünüz diye söylüyorum” ifadelerini kullandı. 

Muhtarlardan teşekkür 

Program sonunda görüşlerini dile getiren mahalle muhtarları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eğitimleri veren öğretim görevlilerine teşekkür ederek, “Muhtarlık görevimizi yerine getirirken yerel yönetim mevzuatı, halkla ilişkilerde dikkat edilecek hususlar, resmi yazışma kuralları gibi konularda bilgilerimizi güncelledik. Çok faydalı ve verimli bir program oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler. 

Bülten – malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Taylor (2 yıl önce)
    Muhtarlık köy ve mezralar hariç şehir içinde devlete yük külfettir. Artık şehir merkezlerinde muhtarlara gerek kalmamıştır. Türkiye de 57 bin muhtar var herbirinin maliyeti 10 bin TL dir artı silah (şehirde neye lazımsa) ülke bu israflardan kurtulmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla