SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Çıktı

0
Güncellendi - 2018-09-03 02:31:43
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

  • Kararnamede Malatya Büyükşehir Genel Sekreteri ile bazı Vali Yardımcıları ve 8 ilçe kaymakamı da yeraldı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 471 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan da (fotoğraftaki) kararname kapsamında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Kararname ile Malatya'ya ve Malatya'dan Vali Yardımcısı ve kaymakam atamaları yapıldı. Ercan Turan'ın mülki idare amirliğine dönmesiyle boşalan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine de kısa sürede yeni atama yapılması bekleniyor. Bu arada, Kararname ile, Vali Yardımcıları sayısında da azaltmaya gidildiği açıklandı.

Resmi Gazete'nin 1 Eylül 2018 günkü sayısında yayınlanan kararnameye göre Malatya'dan giden ve Malatya'ya atananlar şunlar:

GİDENLER:

-Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Eski Arapgir Kaymakamı Ercan Turan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına,

-Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit Altınova Kaymakamlığına,

-Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan Kars Vali Yardımcılığına,

-Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu Şırnak Vali Yardımcılığına,

-Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar Gazipaşa Kaymakamlığına,

-Arguvan Kaymakamı Cuma Emeç Kangal Kaymakamlığına,

-Pütürge Kaymakamı Erkan Savar Tillo Kaymakamlığına,

-Yazıhan Kaymakamı İdris Akça Artvin Vali Yardımcılığına,

-Doğanyol Kaymakamı Asım Solak Başkale Kaymakamlığına,

-Arapgir Kaymakamı Salih Sak Mahmudiye Kaymakamlığına,

GELENLER

-Ankara Vali Yardımcısı iken 19/08/2017'de Müşterek Kararname ile Kalecik Kaymakamlığı'na atanan Ahmet Çırakoğlu'na ait bu hüküm iptal edilerek adı geçen Malatya Vali Yardımcılığına,

-Malatya Vali Yardımcılığına Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin,

-Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığına Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç,

-Arapgir Kaymakamlığına Kuluncak Kaymakamı Mehmet Erdem,

-Yazıhan Kaymakamlığına Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalcı,

-Doğanşehir Kaymakamlığına Yavuzeli Kaymakamı Murtaza Ersöz,

-Arguvan Kaymakamlığına Çavdır Kaymakamı Abdullah Şahin,

-Pütürge Kaymakamlığına Sarıcakaya Kaymakamı Recep Aydın,

-Doğanyol Kaymakamlığına Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural,

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI..

Bu arada, kİçişleri Bakanlığı tarafından kararname ile ilgili yapılan basın duyurusunda "2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 471 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir." denildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir.

Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 8 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 8 Kaymakam ve 1 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezinde değişik görevlere getirilmiştir.

Merkezde görev yapan 11 Mülki İdare Amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapılmıştır.

Vali Yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidilmiştir. Bu bağlamda 610 olan vali yardımcısı sayısı iki yıllık süreç içerisinde 314’e indirilmiştir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki İlçelere tecrübeli ve başarılı kaymakamların atamaları planlanmıștır. Yapılan atamalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapılmış olup, kaymakamsız ilçe bırakılmamıştır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapılmıştır. Kayyum olarak görev yapan Kaymakamlardan; Doğubayazıt Kaymakamının Antalya Kaş İlçesine, Kızıltepe Kaymakamının İstanbul Arnavutköy İlçesine, Nusaybin Kaymakamının Antalya Finike ilçesine, Malazgirt Kaymakamının Yalova Çınarcık İlçesine atanmaları söz konusu atamalara örnektir.

İstanbul’da 12, İzmir’de 10, Ankara’da 3 ilçenin kaymakamı değiştirilmiştir.

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehir ilçelerine ve stratejik durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atanmıştır.

Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibimize devam edilmiştir.

Merkezde görev yapan Mülki İdare Amirleri Kaymakamlık ve Vali Yardımcılıklarına atanarak taşra güçlendirilmiştir."

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi (yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mevlüt (5 yıl önce)
    Malatyaya bir kaymakam geldi soyadı gibi baba adamdı yeşilyurta ve malatya bu insana sahip çıkmadı malatyanın seçtikleri ve malatyaya zerrekadar faydası olmayan siyasetçileri bu insanlara sahip çıkmadılar niye derseniz çünkü kultoklarından korkuyorlar olan allaha hesap vereceksiniz adaletli olun evet bahsettiğim şahsiyet yılın kaymakamı insanlığıyla duruşuyla bir insan sayın NESİM BABAHANOĞLU Mlatya size sahip çıkmadı inşallah rabbimim adeleti tecceli eder yolunuz açık osun
    0
    0
    Yanıtla
  • 4444 (5 yıl önce)
    Vali olacaktın Ercan Bey kızağa mı alındın
    0
    0
    Yanıtla
  • kızağa alınan kişi cumhurbaşkanımız tarafından 400 küsür kaymakam arasından daire başkanı olarak atanmış. malatya ya yaptığı hizmet ve emekleri tüm personel tarafından bilinmekte. rabbim yolunu açık eylesin. değerli bir insandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Sinanoglu (5 yıl önce)
    Büyük şehir belediye genel sekreterimiz sayın Ercan Turan beye yeni görevinde başarılar diliyorum Cenabi Allah yar ve yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet özdemir (5 yıl önce)
    Darende bi el atın ve uzelikle darendeye belidiye başkanı ve bu yun etimi alın ve bi isyapsinlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam
    0
    0
    Yanıtla