SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

“Tek Tek Gözden Geçireceğiz, Eksiğimizi Göreceğiz”

“Tek Tek Gözden Geçireceğiz, Eksiğimizi Göreceğiz”
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi için 1240 şantiyede 110 bin kişinin çalıştığını belirtti.

Bakan Özhaseki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Özhaseki, 31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Malatya halkının tercihleriyle Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt gibi bir çok ilçede AK Partili belediye başkanlarının seçildiğini belirtti.

Seçim döneminin geride kaldığını, iş başında koşturma döneminin başladığını dile getiren Özhaseki, Türkiye'nin 6 Şubat 2023'te iki büyük depremle sarsıldığını anımsattı.

Özhaseki, şöyle konuştu:

"850 bin bağımsız birim yerle bir oldu. Bütün bunları hak sahipliğini belirleyip, zararlarını giderecek şekilde tespit edip yola çıktığımızda da bir senedir büyük bir gayretle koşturuyoruz. Şu anda 1240 yerde şantiyemiz var. 110 bin kişilik çalışan ordusuyla bu zararları giderebilmek için gayret ediyoruz. 4 bin 333 köyümüzde evler yapıyoruz, kolay değil. Yurt dışından gelen bütün mevkidaşlarımız böyle bir hasarının kendi ülkelerinde olması durumunda altından kalkamayacaklarını ve zorlanacaklarını hep ifade ettiler. Geçenlerde Japonların en üst grubu geldiğinde de, kendi depremleriyle kıyaslayıp sonra da 'evet böyle büyük bir hasarın altından biz de bu kadar hızlı bir şekilde kalkamazdık' diye de ifade ettiler.

Biz bunların altından kalkacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bugün de Malatya'mızda özellikle kaç tane hak sahibimiz var, ne kadar konut yapmamız lazım, ne kadar iş yeri yapmamız lazım, şu anda kaçına başladık, ne durumda inşaatlarımız, bundan sonra açığımız var mı... Merkez dışındaki 8 ilçemizde de zaten bizim inşaatlarımız devam ediyor. Tek tek bunları gözden geçireceğiz, bir muhasebe yapacağız, eksiğimizi göreceğiz. Burada arkadaşlarımızla istişare edeceğiz. Yapmamız gerekenleri daha hızlı bir vaziyette aksiyon alıp yapmak için elimizden geleni yapacağız nasip olursa. Biz iyi niyetle yola çıktık. Ben iyi niyetle yola çıkanın en büyük yardımcısının önce Cenab-ı Allah sonra da vatandaş olduğuna inananlardanım. İnşallah bu hasarların altından da en kısa sürede kalkarız."

Bir gazetecinin "müşterek tapu sorunlarıyla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Özhaseki, yapacakları toplantıda bu konunun kendilerine yetkililer tarafından aktarılmasını isteyerek şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar müşterek tapu meselesinde birçok ihtilaf konusu var. Çoğuna da hakim olduğumu düşünüyorum ama sizin anlattığınızdan hangi bölümle ilgili ne söylemek istediğinizi tam kestiremedim. Biraz sonra içeride arkadaşlar dile getirirlerse çözüm buluruz. Yani 'çözüm bulunamıyor' diye bir şey yok. Her şeyin bir çözümü var, rahat olun."

AA-İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Mlx (1 hafta önce)
    Bakanlar geliyor uçaktan alıp geri uçağa bindirip gönderiyorlar. Yaw hele bir gün karayolu yada komşu ile uçak ile gelip,tebdili kıyafet sokaklarda dolaşıp, sıkıntıyı esas çeken halk ile konuşun halk. Bakan geliyor etrafı sarılıyor 2-3 inşaat geziliyor lüks salonlarda brifing veriliyor,herşey tozpembe anlatılıyor,sonra,haydi güle güle sayın bakanım. Zor düzelir bu memleket,yazın bunu bir kenara....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Bir bakan yalan söyler mi.zorla konut rezerv alanına girmek istemeyen evini yerinde dönüşümle kendi yapmak isteyene çözüm buldunuz mu.konut rezerv dayatması insani mi.aile binası olanlar için rezerv alan dayatması rezillik değilde nedir.1 yıl boyunca evinizi güçlendirmeyin desteklerimizle evinizi yerinde yeniden yapın diyen bizzat siz iken,4 aydırlı yerinde dönüşüm başvrumuzu sallayıp şimdi de konut rezerv alanına sokmanız bizzat haksızlığın kendisi değil mi.kaldı ki daha ne rezillikler bizi bekliyor.Yaşam kalitesi düşük, bölge iklimine uyumsuz ve oldukça küçük evler için mücadele vereceğine hiç yapmayın.devletin milletin malını zayi etmeyin yazık günah.yolsuzluk olmazsa devlet 170 m2 evi dahi yapar.hatta herkese müstakil ev sosyal projesini hayata geçirir.ama kim çalacak kim yolsuzluk yapacak.ülkemizde hizmet saf bir şekilde hizmet için oluyor iddiasında bulunan bilsin ki bu yalanın,ahlaksızlıkların hesabı adaleti çürümüş bu ülke ve dünya da olmazsa da öte alemde rezilliklerin ve hepimizin hesabımı görülecek.tokinin yaptığı evler bölge insanına bölge iklimine uyumlu değil.kaldı ki zorbaca rezerv alan diye ilan ettiğiniz yerlerde alt yapı sorunu yokken 90m2 evleri yapmak,balkonları mahremiyet dışı dibdibe oldukça ufak dairelerin savunulacak tarafı mı var.kura yoluyla hak gasbına sebep olacağınızı idrak edemiyor musununuz.zorla rezerv alana aldığınız yer sahiplerinden biri olarak zorbalıkla sosyal projeler olmayacağını bilmelisiniz.rezerv alan isteye kendi tercihini yaptığı için saygı duymayan namerttir.ama istemeyene saygı duymayan namerttir.yerinde dönüşüm yapmamıza rezerv alanda diye karşı çıkanların yapacağı projenin de birde aklını yitirmişcesine zorla gasp edilen yer için yapılacak evleri kura yoluyla kuraya koymalarının canı cehenneme.Sami başkanın,gelin yerimizi istimlâk edin,dediği gibi daireler 8-10 milyon fiyatında olacak beyanı na göre maliyetini düşün kârımızı verin cehennem olup gidelim.üst düzey ekonomistliğiyle ülkenin içinde geçenler hesaplaşma günü olan mahşerde görüşeceğiz.şimdi Sami başkan 15 bin daire rakamını üfüre dursun.tüm siyasiler yapılan toki evlerine göç edip oturmayanlar namerttir.Reisi Cumhurun malikaneler de oturmasınında hesabı ahirette sorulduğunda işte o zaman hiç bir gerekçeye sığınamayacaksınız.şu an deprem şehirlerinin en büyük sorunu konuttur.ama yasanabilir konutlar.ama hırsızlık ve yolsuzluk yapılmadan yaşanabilecek konutlar.kim milletin malını talan etti ve ediyorsa üzerine naletler yağsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Levent (1 hafta önce)
    Bu deprem başka ülkede olsaymış zorlanırlarmış. Çok şükür biz hiç zorlanmadık.Geldi geçti Hamdolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • New Malatya (2 hafta önce)
    Aslında sayın bakanın bile malatyadaki işlerden bi haber olduğu apaçık ortada Malatya kimsenin umrunda değil bu şekilde bir mucize olmazsa 10 yılda zor toparlanırız . Bakan eksikleri soruyor kaç konut yıkıldı 100 bin, kaç tane yaptık 6 bin , kaç ihtiyaç kaldı 94 bin , kaç konut ihale edildi bilen yok, nereler rezerv alan bilen yok, kim nasıl inşaate başlayacak bilen yok, ne kadar kredi alacağız belli değil, kimle muhatap olacağız belli değil gidin hasar almayan antep’ e ne yatırım yaptılar depremden sonra, maraş hatay bütün ödenekler oraya aktı maraş bile ayağa kalkmak üzere biz hala rezerv alan açıklanmasını bekliyoruz. Sayın babacan açıklama yapmış biz bilerek toki istemedik herkes yerinde yapsın diye tamamda kardeşim adıyamanda bile bir çok bölgede yerinde dönüşüm başladı yeni semtler oluştu kim başkatacak bu işi biz neyi bekliyoruz somut birşey yok millet canından bezdi inşaatler biran önce başlamazsa malatyada insan kalmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hanifi (2 hafta önce)
    Malatyayı ayağa kaldır basganım ekibinle 1 seneye hersey hazır biter inşallah
    %5
    %95
    Yanıtla
  • 1.5 senede ne yapıldı ki 1 senede bitsin Malatya bakırcılar carsisindan ibaret değil minimum 5 yıl kivreeee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)hanifi isimli kullanıcı yorumuna
    Ekip dediğin KİM??Biz niye görmüyoruz.Uzayda mı yaşıyorum sandın bir an.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen inaniyormusun kardeşim bu yazdıklarına
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin Çiftçi (2 hafta önce)
    Malatya Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi. Yeşilevler Sitesi rezerv alan ilan edildi. Ama hala bir çalışma yok...!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Oğuz (2 hafta önce)
    Yerel seçimde Akp Malatya’da kaybetseydi inanın Malatya 5,6 yıl içinde ayağa kaldırılırdı ama yine Malatya kaybetti ne yazık ki
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Geçenlerde Adıyaman'a gittim hummalı bir çalışma binalar yükselmiş Malatya mi Allah a emanet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (2 hafta önce)
    Yaptık, ettik deniyor, Tamamen fiyasko yapılan bir şey yok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Battal subaşı (2 hafta önce)
    Neden deprem bölgesi genel çalışma miktarı -sayısı verilirki? Hataya Maraşa ... yapılanı değil Malatyalı olarak Malatyaya yaptıklarınız bizi ilgilendiriyor. Tamam bir yılda G.Antebi ayağa kaldırdınız iyide Malatyadaki depremzede bununlamı teselli bulsun ? 8 aydır toki sayfasına bakıyorum değişen yok; Battalgazide gelinciktepede dağıtımı yapılan bir avuç konut ,Battalgazi çamurlu 681 konut inşaası.. ne yeni bir ihale nede başka bir inşaat..zaten Battalgazinin battalgazilinin vehameti 3 aydır çekilmeyen-çekilemeyen kurallardan belli !..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Ha gayret
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (2 hafta önce)
    Sayın yetkililer;dönüşüm ofisleri arttırılmalı,görevliler sorun cözümü odaklı hareket etmeli,vatandaş çözüm bulamıyor..Müşterek arazi problemi kamulaştırma yapılmış yerler problemi,başka yere çıkarılmış araziler,şuyulandırma birbirine ortak edilmiş ve bundan habersiz hak sahipleri falan falan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    yeni malatyaspor,malatyaspor gibi kapanmalıdır.bu borç ödenemez.10 milyona mahalleden bir takım alınıp süper lige temiz bir kadro ve yönetimle çıkar.kim 1 tl verirse boşa atılır langırt olur.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • malatyasporlu (2 hafta önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    milletin evi işyeri gitmiş göçebe hayatı yaşıyor malatyasporun sırasımı bu konu 10 yıl sonra nın meselesi ms süper ligde olsa ne yazar taraftar mı var ortada millet ekmeğinin derdine düşmüş.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (2 hafta önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Her yer yerle bir olmuş. Taraftarı olmayan takım mı konuşulacak şimdi? Zaten tribün gökkuşağı gibi 3 istanbul takımının taraftarıyla doluydu.
    %86
    %14
    Yanıtla