SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MYB, 3. Ligden Düşmemek İçin Mücadele Veriyor

MYB, 3. Ligden Düşmemek İçin Mücadele Veriyor
A- A+ PAYLAŞ

3.Lig’de üçüncü sezonuna geç başlamasına karşın aldığı sonuçlarla üst sıralarda yer alan ve Play-off’a kalmayı hedefleyen Malatya Yeşilyurt Belediyespor, üst üste aldığı kötü sonuçlar ve 18 hafta galip gelememe serisi sonrası kümede kalma mücadelesi veriyor.  Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 4 takımın düşeceği grubunda, 35 puan ve averajla sondan 6. sırada yeralıyor.

TFF 3.Lig 2.Grup’ta yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Yeni Malatyaspor ile ‘güç birliği’ anlaşması yapmış ancak sezonun başlamasına kısa bir süre kala bu anlaşma bozulmuştu. Anlaşmanın bozulması nedeniyle sezona geç başlayan turuncu yeşilliler, takımın başına Malatyalı teknik adam Hayati Palancı’yı getirirken, transfer çalışmaları ise kısa sürede tamamlandı.                                    

Sezon hazırlıklarına diğer takımlara nazaran geç başlayan ve birçok iddialı takımın bulunduğu 2.Grup’ta mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Palancı yönetiminde 13 haftada 18 puan toplarken, ortaya koyduğu performansla alkış aldı. Sezon hazırlıklarına geç başlamasına karşın iyi bir performans sergileyen ve topladığı puanlarla üst sıralarda yer alan Doğu Anadolu ekibinde 3 maçlık mağlubiyet serisi sonrası Hayati Palancı ile yollar ayrıldı. 

Ligin 18.haftasında Çarşambaspor karşılaşmasıyla Hayati Palancı’dan boşalan koltuğa bir başka Malatyalı teknik adam Mustafa Ceviz oturdu. Turuncu yeşilli takım, Mustafa Ceviz yönetiminde 9 maçta galibiyet elde edemezken, takımının başında 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşadı.

Grupta 28 hafta sonunda oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 9 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşayan ve topladığı 27 puanla 14’üncü sırada bulunan Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da, Alanya Kestelspor maçı sonrası teknik direktör Mustafa Ceviz ile yollar ayrıldı. Malatya Yeşilyurt Belediyespor, öncesinde oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşamıştı. Ceviz ile yollarını ayıran Malatya temsilcisinde yönetim değişikliği de yaşandı. Takımda üst üste alınan başarısız sonuçlar sonrası Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yönetim değişikliğine karar vererek Kulüp Başkanı Muzaffer Çelik yönetiminin görevi bırakmasını istedi. İşgem Genel Müdürü Numan Özcan ile Belediye Meclis üyesi Naci Şavata’nın görevlendirildiği Yeşilyurt Belediyespor’da yeni kulüp başkanı Mehmet Nakir oldu.                    

Malatya ekibi, üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası büyük bir düşüş yaşarken, kırmızı hattın içerisine kadar gerilerken, takımın başına Beşiktaş’ın eski futbolcularından Yusuf Tokaç getirildi.

Grup’ta 18 maçlık galip gelememe serisi ile karşı karşıya kalan ve Play-off’a oynamak isterken kümede kalma mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyetini 34.haftada sahasında 52 Orduspor Futbol Kulübü’ne karşı 2-1’lik skorla aldı ve kümede kalma yolunda önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligin 35.haftasında deplasmanda Kalecik Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalırken, puanını 35’e yükseltti ve haftayı 14’üncü sırada tamamladı.

Grup’ta son haftayı bay geçirecek olan turuncu yeşilliler, 36.haftada 24 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Yomraspor ile karşı karşıya gelecek.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un kalan maçları:

24 Nisan 2022 Malatya Yeşilyurt Belediyespor- Yomraspor,
01 Mayıs 2022 Çarşambaspor- Malatya Yeşilyurt Belediyespor,
38. ve Son Hafta BAY takım Malatya Yeşilyurt Belediyespor.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un yer aldığı 3. Lig 2. Grupta son puan durumu

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mülayim (2 yıl önce)
    Yomrayi yener ligde.kaliriz dert etmeyin. 38 puan tutar bizi ligde
    %0
    %100
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    İşi zor maalesef 2 maçının birini kazanıp,birini kaybetse hatta berabere dahi kalsa düşme riski fazla maalesef. Son maçın bay olması büyük sıkıntı bu durumlarda. 2 maçı almaktan başka şansı yok yeşilyurt'un.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    2 maci kazanamasa kumeye duser mutlaka 6 puan almasi bol sanslar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Morris (2 yıl önce)
    Elbette Pazarda Marul 18 TL olur. Belediyelerin spor faaliyetleri ile işi var? Bu takım şuanda dışarı da yaklaşık 50 kişinin masrafı belediyeler tarafından karşılanıyor..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kamil Koç (2 yıl önce)
    Yomra ve çarşamba yi yenemezse düşmesi kesin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cumhur1650608419 (2 yıl önce)Kamil Koç isimli kullanıcı yorumuna
    Öncelikle, Yomra maçını alması çok önemli. Bu maç için ciddi bir taraftar destegi şart. Son Çarşamba maçı bu hafta oynanacak maç sonuçlarına göre beraberlik veya galibiyet alınması Yeşilyurt 'u ligde tutacaktır.
    %34
    %66
    Yanıtla