SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Olduğunu Öğrenmek İstiyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da mantar toplamaya gittiği dağda diğer taşlardan farklı taşları gören Osman Ünver, yanına aldığı taşları 1 yıldır muhafaza ediyor. Ünver, taşların meteor taşı olabileceğini düşündüğünü söyleyerek bölgede çok sayıda benzer taşın olduğunu söyledi.

Malatya’da yaşayan Osman Ünver, bundan yaklaşık 1 yıl öncesine kadar arkadaşları ile gittiği Beydağ’ında mantar toplarken diğer taşlardan farklı bazı taşları fark etti. İrili ufaklı taşları yanına alan Ünver, eve geldiğinde bu taşları yıkarken içerisinden sakız kıvamından sıvı geldiğini fark etti. Elindeki taşların değerli olabileceğini ve hatta meteor taşı olma ihtimalini düşünerek işi bilen bazı kişilere taşı gösterdi.

Taşın meteor taşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrenen Ünver, “Geçen sene bu işlerden bir aracı arkadaşa 200 dolar gramına veririz dediler. Bende vermedim ve halen elimde taşlar. Ne olduğunu tam öğrenmek istiyorum” dedi.

Taşların içerisindeki sıvıyı çıkardığında o gün kendisinde baş ağrısı olduğunu söyleyen Ünver, “Taşları bulduğum yer zirve olduğu için orası yazın ortasına kadar kar altında oluyor. Hava sıcaklığı da en fazla 25 derece olduğu için bu taşların güneşten yanma nedeniyle bu şekilde olma ihtimali yok. O yüzden bu taşların değerli taşlar olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Cem (7 ay önce)
    Ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız İnönü Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümüne başvurup analiz yaptırınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismet (7 ay önce)
    ağabeg ikiside degersiz adıyaman zoko taşına benziyor
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (7 ay önce)
    Sayın yetkililere ulaşamıyoruz. Son 5 aydır Turgut Temelli Caddesi karanlıklar içerisinde. Yolumuz toz duman ve gecede karanlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Göktaşı uzmanı (7 ay önce)
    Abi az çok anlıyorum taştan. Sağ elindeki değerli bir taşa benziyor yanlız sol elindeki tezek gibi geldi bana. Saygılar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Milletin derdine bak, şu vatandaşın derdine bak. Dağda bulduğu iki adet taşı pazarlamaya çalışıyor. Madem gramına 200 dolar verdiler satsaydın o zaman. Fiyatı yükseltmek için haber sitesini kullanıyor. Yapmayın böyle haberi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Metin (7 ay önce)
    Gonder expertiz yaptiralim Neyin ne oldugu cikar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlty44 (7 ay önce)
    Ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan bir abimiz. Taşın ne olduğundan çok değerini merak ediyor. Bencede farklı ama bildiğin taş be abi.
    %89
    %11
    Yanıtla